Ja za przegląd po dwóch latach zapłaciłem 530 zł.
Olej ,filtr powietrza i oleju.
Kabinowy wymienię sam na wiosnę przy przeglądzie klimy.
Dodatkowo standardowy przegląd na ścieżce czyli amorki i hamulce.
Łączniki stabilizatora ok
To jest widok strony w wersji do druku
Ja za przegląd po dwóch latach zapłaciłem 530 zł.
Olej ,filtr powietrza i oleju.
Kabinowy wymienię sam na wiosnę przy przeglądzie klimy.
Dodatkowo standardowy przegląd na ścieżce czyli amorki i hamulce.
Łączniki stabilizatora ok
Czemu ?
Mechanior stwierdził że dużo zależy od kierowcy...
Może i dróg...
Nie wiem ...
Od dróg dużo zależy , ale od kierowcy też. Chodzi mi o sposób jazdy po nierównościach. Choćby taki przykład jak przejazd przez "chopki". Zauważyłem, że wielu kierowców jak tylko jest możliwość to jednym kołem omija go po płaskim, A właśnie wtedy najbardziej pracują łączniki ze względu na różne ugięcie obu stron zawieszenia. To może tylko ułamek pracy ale taki sposób jazdy ma wpływ na trwałość zawieszenia a łączników w szczególności.
Drugi przegląd za mną. Koszt robocizny z materiałem wyniósł w poznańskim ASO Pol-Car 1034 zł brutto. Wykonano wszystkie wymiany zgodnie z instrukcją. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Dlaczego policzyli mi 3,6 l oleju jak zgodnie z instrukcją do Tipo SW wchodzi 3,4 l?
Witam, dzis chcialem umowic sie na przeglad serwisowy TIPO po 2 latach i okazalo sie ze za taka przyjemnosc trzeba zaplacic w ASO w Gdansku 1300 pln. Moglby ktos potwierdzic, ze tyle faktycznie kosztuje drugi przeglad. Lekko mnie zaskoczyla cena za trzy filtry, olej silnikowy i plyn hamulcowy.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ok. Przeczytalem wczesniejsze posty i widze, ze niezle kroja w trojmiescie. Nie pozostaje nic innego jak zapakowac sie w auto i jechac na wycieczke do bardziej przyjaznego ASO. Ewentualnie zdecydowac sie na akcje poza ASO skoro wlasnie mija gwarancja. Jezeli ktos ma namiary na kogos sensownego w trojmiescie to prosze dajcie znac na priv.
Pamietaj ze po 2 latach to również teoretycznie płyn hamulcowy i świece jak masz tjet...
Jestem po drugim przeglądzie (2 lata) i płaciłem 420 zł. Wymiana tylko oleju i filtra. Świece ani płyn hamulcowy nie ruszany.
Osobiście po 2 latach też nie zmieniałem płynu w układzie. Ale to mój wybór i moja fanaberia. Przy sposobie użytkowania auta przeze mnie uważam to za zbyteczne przy tym przebiegu (42tys). Aczkolwiek zmienić płyn na pewno zmienię. Zanim to zrobię najpierw sprawdzę jego właściwości.... I jeśli będą poza normą nastąpi wymiana.
Wystarczy z jednego. I to już daje obraz całej sytuacji. Poza tym po co się "spuszczać" nad zagadnieniem tak drobiazgowo skoro niebawem trzeba będzie wymieniać klocki i tarcze, a co za tym idzie można wymienić też płyn. Dwie pieczenie na jednym ogniu bez podwyższania kosztów...:drive::-k
Po 2 latach wlaliscie syntetyk do tjeta? Myslalem zeby zalac 5W40
Po co 5W40, wlej 10W40, albo lepiej 15W40, przecież ma już 2 lata!!!