Sytuacja opanowana , pompa wymieniona, wytrzymała 184 tyś.
Dzięki za pomoc :happy:
To jest widok strony w wersji do druku
Sytuacja opanowana , pompa wymieniona, wytrzymała 184 tyś.
Dzięki za pomoc :happy:
jeżdziłeś często na rezerwie? ;)
Właśnie nie, tankowałem dwa razy w roku po 30 litrów i jak się zbliżało do rezerwy dolewałem. Jest to złe co robiłem i od miesiąca staram się tankować częściej a mniejsze ilości, żeby paliwo było świeższe. Trzy tygodnie temu zalałem pełny bak i wlałem STP do wtrysków gdyż trochę szarpał silnik po uruchomieniu, wyjeździłem do rezerwy i pomogło.
Żeby nie było że już nic a nic w aucie nie robię:
Załącznik 11312
W sobotę wymiana..
co z belką? działałeś coś w temacie? ;)
Nie - to trochę poza moje siły.. Na razie jeżdżę bez tego gumowego grzyba licząc że nic się nie stanie. Oglądałem belkę - tyle co ją widać z pod baku to faktycznie próchno i muszę rozglądać się za nową :( Jakby ktoś miał jakąś w dobrym stanie przygarnę chętnie..
A tu sprawozdanie z dzisiejszej wymiany szczęk, cylinderków i bębnów:
Załącznik 11330 Załącznik 11331 Załącznik 11332
Fotek bębnów nie zrobiłem - zapomniało mi się ;) Malowane na srebrno przez producenta - świecą się jak psu jajca ;)
szczęki hamulcowe LPR 65zł
cylinderki Delphi 2x30zł
zestaw montażowy TRW 45zł
bębny hamulcowe 4MAX .. 30,00! :)
Okazało się przypadkiem, że kolega od którego kiedyś kupiłem soczewki z Marei (którą nawiasem mówiąc złomował) miał w piwnicy nówki bębny. Kupił kiedyś do swojego auta a te nie doczekało się wymiany. Okazało się że pasują więc odstąpił za przysłowiową flachę - 30zeta ;) Firma jakiś krzak ale lepsze to niż 14 letnie oryginały :roll:
A w piątek na blacie pokazało się:
Załącznik 11333
Po 10tym jadę gadać odnośnie konserwacji podłogi przed zimą - co by jeszcze było co konserwować ;)
Codo belki, szukaj belki z fiata coupe, z wersji 2.0(nie 1.8) był tam stabilizator(19mm) 2mm grubszy niż w bravo(17mm)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
zaraz zapyta ktoś po co, otóż najtańszy sposób na poprawienie właściwości jezdnych, te 2mm na średnicy dają o 139% sztywniejszy stabilizator niż seria 17mm.
sorry, nie wiem skąd wzięła się 1, miało być 39%
beli szukaj na allegro :)
a jak hamulce po wymianie? jest różnica?
Puki co chyba wymagają jednak odpowietrzenia bo pedał lekko miękki ale ręczny ogień - koła na asfalcie stają dęba ;) Odpowietrze dziś jeszcze i może jutro bujnę się na SKP na teścik..
Hehe, a tu dziś monitoring zarejestrował mały fuks - byłby pewnie ślad jakby kołpak doleciał do Bravo.. ;)
http://youtu.be/JYcXUubkwhs
Czyż by dziura w drodze była powodem ze kołpak odleciał ??