To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak powyzej napisane podstawa to żaba, podnosisz w 10 sek opuszczasz w 3 sek. Wczesniej luzujesz wszystkie sruby. Zakladasz kolo i dokrecasz sruby a dopiero auto na 4 nowych kołach dokrecssz wszystko po kolei dynamometrem
Zresztą Formuły 1 nie ogladacie ? :) ;) ubierasz kask, kombinezon i w Pit Stop sie bawisz ;)
-
Ja jeszcze lecę drucianką i potem miedzią po powierzchni styku z felgą, potem blaszane delikatnie na wiosnę schodzą.
-
Podobno nie powinno się niczym smarować, aby uniknąć nierównomiernego przylegania koła do piasty.
-
1 załącznik(i)
Mycie, glinkowanie i wosk.
Załącznik 33812
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Podobno nie powinno się niczym smarować, aby uniknąć nierównomiernego przylegania koła do piasty.
Pryskam miedzią w sprayu, to jest taka gruba warstwa, ze rzeczywiście ma znaczenie w przyleganiu... podpatrzone w renomowanej wulkanizacji... swoją droga słono taka usługa tam kosztuje...
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Mycie, glinkowanie i wosk.
Pogoda pomogła .
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Ja w piątek i sobote też zrobilem to samo. To chyba ostatnia chwila przed zimą aby zabezpieczyć lakier.
W nizszych temperaturach nie wyobrażam sobie docieranie wosku.
-
Musi być sucho, bo inaczej wosk nie będzie przesychał i nie dałoby się go wypolerować.
-
1 załącznik(i)
Ja skromnie
Załącznik 33814
:lol:
Umyłem też auto na myjce ale chu*a warte mycie , nie ma to jak na dwa wiadra
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Ja skromnie
Załącznik 33814
:lol:
Umyłem też auto na myjce ale chu*a warte mycie , nie ma to jak na dwa wiadra
Widzę że święta coraz bliżej
A choinka to taka halucynogenna:lol:
-
Akurat nic nie zamawiam chemii ze sklepu dlatego kupilem chujare , zapach nawet fajny, chociaz żonka po nim nie robi sie glodna jak to bylo gdy wisial zapaszek gofrów z Liege ;)
-
Dziś ładna pogada więc auto dostało pierwszy nowy olej Selenia 5W40 KPE przy przebiegu 14500km. oraz filtr powietrza i oleju Knecht, kabinowy wymieniam zawsze na wiosnę po skończeniu okresu palenia w piecach.
Na trzeźwo, bez pośpiechu i kanału 60" roboty, jako że do domu mam wjazd z górki to zastosowałem na najazdy krokwie jakie mi zostały z budowy.
Dodatkowo płukanka Liqui Moly przed wymianą.
Korek oleju jest bez podkładki miedzianej, tylko na stożek, klucz imbusowy 12mm.
Filtr oleju ku mojemu zaskoczeniu odkręcił się książkowo i nie był dowalony jak w Punto EVO.
-
Ja już powoli przygotowuje się do sezonu zimowego. Zakupione ostatnio dywaniki gumowe z rynienkami firmy Rezawplast. Tylne są ciekawe bo łączone ze sobą dodatkowym dywanikiem na tunel środkowy, oraz skrobaczki na zimę Murska z miedziana listwą. Ciekawe czy tak naprawdę nie rysuje szyby jak piszą. Zobaczymy.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Ja już powoli przygotowuje się do sezonu zimowego. Zakupione ostatnio dywaniki gumowe z rynienkami firmy Rezawplast. Tylne są ciekawe bo łączone ze sobą dodatkowym dywanikiem na tunel środkowy, oraz skrobaczki na zimę Murska z miedziana listwą. Ciekawe czy tak naprawdę nie rysuje szyby jak piszą. Zobaczymy.
wg mnie to mosiądz, i można ostrzyć pilnikiem
-
Murska rysuje w Tipo szybę, także lepiej nie używaj jej.
Co ciekawe w poprzednich autach Murska mi nie rysowala szyby, ale w Tipo niestety szyba jest bardzo miękka i tylko można stosować jakiś odmrazacz do szyb aby jej nie porysowac. Szkoda bo Murska idealnie czyści szybę z lodu :(