To jest widok strony w wersji do druku
-
Podczas woskowania troche wosku dostalo mi sie w dysze spryskiwaczy... Nie za bardzo zwróciłem na to uwagę i zrobil sie problem... Z jednej strony cisnienie wyrzuciło wosk i jest git, natomiast z drugiej cos zostalo w środku i z otworu dyszy ledwo co leci, a na dodatek cisnienie wywala plyn do okoła... Jakis pomysł jak się pozbyc wosku z tamtad? Oprócz wymiany dyszy?
-
Sprężone powietrze albo podmuch z dyszy kompresora może pomoc... jak nie to zdejmujesz wygłuszke maski, odołączasz spryski i wyciągasz i czyścisz, czy tam przedmuchunesz już na stole...
-
Benzyna strzykawka i igla
-
Z tego co widzialem da rade zdjąć bez rozbebeszania wygluszenia. Dzieki za porady
-
Zdjęcie wygłuszenia maski to moment. Zatrzaski schodzą bardzo łatwo
Sent from my MI 6 using Tapatalk
-
Przejrzałem swoje kółeczka zimowe, już wcześniej odnowione felgi, i myślę że koło Wszystkich Świętych, może w pierwszy weekend po- trzeba będzie je przełożyć.
-
Moje koła też czekają ale pogoda taka fajna... 😎
-
moze tak byc że zimowki się nie przydadzą chyba ze w terenach górskich, przewidują zimno ale bez duzych opadow a czy sie sprawdzi, na razie idealna jesien bez kropli deszczu
co nie zmienia faktu ze kółka zimowe czekają juz z poprzedniego sezonu, u mnie stalówki :(
-
Nawet jak nie ma śniegu to temperatura powoduje twardnienie opon letnich.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Sprawdz rowniez w AC czy nie masz wymaganych zimówek bo po zdarzeniu moze byc problem z odszkodowaniem. Na deszcz to letnie z dobrym odprowadzaniem wody sie sprawdza chyba ze temperatura spadnie ponizej 10 st przez kilka dni i bedzie sie utrzymywac. Wtedy juz raczej trzeba wymienic.
-
Jak bedzie zima, to zmienie opony ale na pewno nie będę smigał na zimowkach przy 20 st bo bedzie juz 1 listopada. ( w duzych firmach czasem taka data jest ustalana) Jak temp spadnie ponizej 7 st i tak bedzie sie utrzymywac to przeloze w 30minut i po temacie
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
chyba ze temperatura spadnie ponizej 10 st przez kilka dni i bedzie sie utrzymywac. Wtedy juz raczej trzeba wymienic.
Zmienić należałoby jak średnia dobowa jest mniejsza niż 7 stopni...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Zmienić należałoby jak średnia dobowa jest mniejsza niż 7 stopni...
O to mi chodzilo ale nie znalem dokladnie temeratury.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Jak temp spadnie ponizej 7 st i tak bedzie sie utrzymywac to przeloze w 30minut i po temacie
To wychodzi 7,5 min na koło. Niezły czas- podstawić lewarek, powajchować auto do góry, odkręcić wcześniej poluzowane śruby, zmienić kółko, lub kółka, dokręcić śruby, spuścić bolid na podłoże, dokręcić śruby (dynamometrem- jak ktoś lubi się bawić)- czas jak u Kubicy na zjeździe z toru....
-
Cytat:
Napisał
jacek2
To wychodzi 7,5 min na koło. Niezły czas- podstawić lewarek, powajchować auto do góry, odkręcić wcześniej poluzowane śruby, zmienić kółko, lub kółka, dokręcić śruby, spuścić bolid na podłoże, dokręcić śruby (dynamometrem- jak ktoś lubi się bawić)- czas jak u Kubicy na zjeździe z toru....
W weekend przekładałem w punciaku i chyba w podobnym czasie sie zmieściłem. Podstawa dobra żaba a nie fabryczny lewarek na korbę z drutu