Ano zdarza się , mój kolega kiedyś znalazł 5 kilowy młotek pod maską :)
To jest widok strony w wersji do druku
Ano zdarza się , mój kolega kiedyś znalazł 5 kilowy młotek pod maską :)
Ja czegoś takiego nie napisałem tylko cytowałem kol. mechanizator9 w odpowiedzi na jego zarzuty w #1291
Forum powinno służyć wymianie porad ,doświadczeń i pomocy w sprawach związanych właśnie
z Fiatem Tipo .
Ale jest tu jeden pacjent o nicku męsko-żeńskim ktory cały czas atakuje innych forumowiczów często ich obrazając...
Co na to admin ?
dbanie o poprawność językową to atakowanie ?
no weź...
wiem ze ciągle czujesz się poszkodowany ale bądź mężczyzną... Weź to na klatę !
ale ten damsko-męski nick jakoś cie boli, uwiera, przeszkadza czy coś? Bo jakoś już drugi raz mi to wypominasz i w sumie nie wiem jak mam to odebrać. Jakoś to się kłóci z twoimi przekonaniami , gustami czy coś ? :)
w sumie potrafiłbym znaleźć w geście rewanżu jakiś obraźliwy rym do twojego nicka ale czy o to tu chodzi ? Chyba nie. Zluzuj gumkę w rajstopkach. Będzie ci lżej
Wracając do tematu.
Wkrótce czeka mnie drugi przegląd. Tipo ma gwarancję do 11 czerwca i prawdopodobnie będę ją poszerzał o dodatkowy rok. W związku tym napisałem do dwóch ASO w mojej okolicy. Spytałem o cenę przeglądu przy przywiezieniu swoich części. Wyszło podobnie Bytom: 350 zł brutto, a Katowice 380 zł brutto.
W Katowicach stwierdzili, że abym zachował gwarancję, wszystkie części muszą być oryginalne.
Serwisant z Bytomia odpisał natomiast, że mogę przyjechać z zamiennikami filtrów i płynu hamulcowego, natomiast olej musi być Selenia K.P. E 5W40. Trochę mnie to zdziwiło, bo kilka osób mi napisało, że aby zachować gwarancję, to części rzeczywiście muszą być oryginalne.
Jak to więc jest?
Pan z Bytomia wprowadził mnie w błąd? Czy zamienniki wpływają na utratę gwarancji?
Takich rzeczy niestety dowiesz się z pierwszej ręki przy próbie realizacji gwarancji, wtedy ktoś z FCA czy ASO zależy o co będzie chodziło, może zakwestionować coś w związku z użyciem zamienników. IMO z oryginalnymi częściami bezpieczniej, nie zostawiasz im furtki do udupienia naprawy w ramach gwarancji.
Szczególnie że w internecie są miejsca gdzie można kupić części OEM w lepszej cenie niz są w niektorych ASO
Sorry za spam ale powiem Ci kolego Krówka że tracisz w moich oczach. Temat wrócił na tory od paru postów a Ty znowu zaczynasz gówno burze.
Szkoda, że tak nie napiszesz o moderatorze, co niektórych już pominę milczeniem.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nic nie zaczynam, po prostu zwróciłem uwagę. Ogólnie w dziale Tipo co chwila jakieś kwasy wychodzą, co tu jest nie tak? Czy właściciele Tipo są aż tak sfrustrowani, że jeden drugiego by zagryzł? Nie rozumiem.
Na innych forach admini i moderatorzy w ciągu chwili robią porządek, a tu bluzgi, wyzwiska itp. Ogólnie "specyficzny" klimat.
To może ja coś od siebie dodam bo dawno nie pisałem ;-): kto się cieszy że Orlen ma wysokie zyski pod obecnym dowództwem?
Nie przeszkadzało by mi to gdyby ceny paliwa były niższe, bo to wpływa na całość gospodarki, ale wtedy z zysków nie było by $ na kupno firm nie związanych z przemysłem petrochemicznych tylko na np. takie co mają drukarnie, choć to ponoć zakup strategiczny, ponieważ Orlen drukuje dużo faktur 😉
Mając monopol, bo Orlen w pewnym sensie taki ma na rynku paliw też mógł bym wypracować większy zysk bo kto podskoczy. Oczywiście ktoś mógł by zaraz napisać ale wcześniej zyski były mniejsze i owszem jeśli np. w coś inwestuje i w znacznym stopniu jest amortyzowane itd. to zysk spada.
EOT
No , jak zwykle. Dyskusja daleko odbiega od tematu. Mamy pyskówki, teraz polityka. Czekam kiedy ktoś wejdzie na dziewczyny :)
Co? Dziewczyny? Gdzie?
No i pojechałem, zrobili ale jakiejś róznicy nie czuję poza kieszenią :)
Załącznik 40244
Ale nie drogo, tak jak powiedzieli.