To jest widok strony w wersji do druku
-
Będzie potrzebny dowód zakupu części i jak oryginalne to gwarancja powinna być uznana... w tym konkretnym wypadku gwarancja na cześć, a skoro gwarantem jest Fiat to on tez pokrywa koszt wymiany na sprawna wiec normalne aso powinno to wymienić i rozliczyć się z fca...
-
Miałem sytuacje z filtrem oleju kupionym z innego aso ale taniej. Po kilkuset km od wymiany zauwazylem plame na dolnej osłonie , pojechalem na serwis i mi wymienili za friko na nowy , niby wadliwy byl. Nie chcieli nawet rachunku za zakup.
-
a czy ktoś z Was orientuję się jak wygląda czyszczenie DPF cena ? z gory dzieki!
-
Cytat:
Napisał
Nuri
Z czego sam przegląd ok. 500 zł plus olej i filtry oleju i kabinowy.
A w Bielsku kilkadziesiąt PLN. Tzn stricte przegląd bez roboty z wymianą oleju i tych dwóch filtrów. Zastanawiam się jaką mają stawkę za rg że tak kroją.
Generalnie przy 30 tys w T-jecie LPG będzie to wyglądać u mnie następująco:
castrol magnatec c3 98
AP 078/3 lub LX 4333 70
op 540/3 22
k 1228 15
LPG cieklej 10
LPG lotnej 13
IKR9J8 160
Najdroższe świece no i koszt filtra powietrza nieprzystający do jego faktycznej wartości (no ale chyba jest krótko na rynku i dlatego)
-
Gfzie kupisz filtr kabinowy k1228 za 15 zl?
-
a to chyba zamiennik widziałem. tak czy inaczej to plankton. najdroższe świece. do tego ar9100 i klucz dynamometryczny bo mam starego rzęcha takiego ze wskazówką
-
Cytat:
Napisał
marx30
i klucz dynamometryczny bo mam starego rzęcha takiego ze wskazówką
czasami ten ze wskazówką jest bardziej dokładny niż kupiony nowy w sklepie z narzędziami.....:redface:
-
Przy małych siłach rzędu 20 Nm to jakoś go nie widzę. Poza tym narzędzi nigdy za wiele. Ostatnio pięknie wykorzystałem kupioną od tak dla kaprysu stację hot air. Naprawdę idzie zgrzać plastik tak że miejsce zgrzewu ma przyzwoita wytrzymałość.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Gfzie kupisz filtr kabinowy k1228 za 15 zl?
W maju za filtr Denso płaciłem coś około 20 zł.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
W maju za filtr Denso płaciłem coś około 20 zł.
Denso owszem, Filtron nie ma szans w tej cenie
-
Filtr PP jest prostszy od budowy cepa, więc można sobie pozwolić na jakieś tanie zamienniki, w przeciwieństwie do filtra powietrza silnika i tu bym już byle czego nie montował w samochodzie.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Filtr PP jest prostszy od budowy cepa, więc można sobie pozwolić na jakieś tanie zamienniki, w przeciwieństwie do filtra powietrza silnika i tu bym już byle czego nie montował w samochodzie.
Akurat bardziej cenię sobie to cym ja oddycham, auto pyłki przepali:)
pozdrawiam
-
Sama wymiana oleju w ASO Auto Tim Opole: ok. 350 zł. Przegląd po roku: 100 zł (bez wymiany filtrów powietrza i kabinowego - wymieniłem sam). Moje wymiany oleju nie zbiegają się z obowiązkowymi przeglądami, dlatego podałem ceny osobno.
-
Przeglad przy 45k km 299 zł , wymiana oleju, filtr powietrza i oleju oraz płyn hamulcowy. Cena po rabacie. Graty mialem swoje. Ogólnie wyszło nie całe 550 zł.
-
Pierwszy raz posiadam auto i zbliża mi się pierwszy przegląd. Pomóżcie experci, bo niestety mam dość głupie pytanie. W dowodzie rejestracyjnym mam wbitą pieczątkę do 19 sierpnia, w aucie natomiast pokazuje mi datę na 15 września (auto zarejestrowane przed dealera). Do kiedy murze zrobić przegląd, zęby nie utracić gwarancji? Na przeglądzie wbijają pieczątkę o badaniu do dowodu rejestracyjnego?