rover to nic innego jak Honda.
To jest widok strony w wersji do druku
Właśnie ;) Ja np. jestem ze swojego fiata bardzo zadowolony, choć przyznaje że coś tam od czasu do czasu wymienić trzeba.. Obroty lekko falują ale prawie na 100% wiem czego to wina tylko finansów brak przez co muszę to zdzierżyć..
każde autko sie psuje. ja ostatnio wahacze robiłem (sworznie i tuleje) a teraz przeguby a dokładniej lewy strzela. auto przejeżdża ileś tak km po czym trzeba trochę w niego wsadzić
bodajże do 1994 roku tak. poźniejsze modele to całkowicie brytyjska produkcja, która z japońską motoryzacją niewiele ma wspólnego.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rover_s...200_Coup.C3.A9Cytat:
Trzecia generacja Rovera serii 200 pojawiła się pod koniec listopada 1995 roku. W przeciwieństwie do poprzedników model ten nie był opracowywany wspólnie w Hondą. Stworzenie kolejnego modelu na bazie Hondy nie wchodziło w grę, gdyż Rover zaczął być postrzegany jako producent chromowanych wersji Hondy...
oczywiście, wszystkie auta się psują, tylko dlaczego moje psuje się częściej? :) dzisiaj cewka kłękła definitywnie.
A ja dzisiaj zmieniłem buty na zimowe ;)
widzialem :d ja chyba jednak kołpaki tez kupie. ale czarno-srebrne i jak będzie wyglądało fajnie to aluski do piaskowania pójdą i potem malowanie
No i kupiłem kolejne "F"
Tym razem jednak Forda Mondeo 1.8 TD. Auto na zakupy i nic więcej.
Silniczek bajka,zawieszenie bajka,rozrząd 10 tyś ma tylko,rozrusznik przed wczoraj był robiony,zawieszenie nie puka ni nic.Sprzęgło nie ślizga się,hamulce czułe..... Jednym słowem trafiłem na prawdziwą perełkę.
Jestem jak narazie b.zadowolony.Jutro jeszcze z samego rana test na przymrozku.....
Oby sprawował się super ;)
dziś szukałem przegubów do bravo. po numerze oryginalnym wyszło tyle że zamienniki sa nie osiągalne (brak w magazynach) i kosztują 195 zł więc pozostało mi ASO. po rozmowie z Panem z ASO zwątpiłem koszt 500zł a cala półoś 750 zł (półoś + przegub zewnętrzny + krzyżak wewnętrzny + osłony) więc w ruch poszło alledrogo i znalazł się za niespełna 170 zl z przesyłką. drogo jak na przegub tym bardziej że do stilo jest podobny i kosztuje o polowe mniej. no cóż bywa.
Im nowsza fura tym większe koszta utrzymania niestety!
Ja dzisiaj STILO umyłem aż miło :)
Młoda do peugeota 206 1.6 16V też ma niezbyt tanie przeguby, co gorsza nie jest tak łatwo dostać do tej wersji (do słabszych ok).. Niestety - czasem trzeba się pogodzić z cenami chociaż faktycznie 500zeta za przegub to kapkę nieporozumienie ;)
no masakra. on idzie również do stilo żeby bylo zabawniej to czy nie mogli calej bamy zrobić jak do stilo?? nie muszą walić po kieszeni. przecież to taka sama produkcja jak inne tyle że samochód młodszy. no nic zamówiony jest i pewnie w piątek będzie to go wymienię. zostanie mi jeszcze stukanie z tyłu ale to pewnie "tylko" tuleje. nie ma się co dziwić części oryginalne a auto ma prawie 200 tysi przebiegu. a zabawne jeszcze jest że lewa strona szybciej sie wybiła niż prawa. czyżby w Holandii mieli złą nawierzchnie na osi jezdni? :D
Blacharka robiona?
Który rocznik?
1. Znajomy jak kupował auto to mówili mu że była blacha robiona bo rdza chwyciła, po jakimś czasie on musiał każde drzwi robić- rdza- teraz też musi robić bo całe rdzewieją.
Inny znajomy też tak miał.
Jednym słowem blachy mają masakryczne , nawet sam Ford przyznaje reklamację na to, bo jest to uznane za wadę fabryczną, i taka naprawa jest za free niezależnie od wieku auta - ale TYLKO nie w Polsce i jeszcze jednym państwie....
Co do przegubu, mi też stuka od jakiegoś czasu, była pęknięta guma, kupiłem nową, ale niestety i tak zaczął stukać.
Zauważyłem że Włosi trochę utrudniają życie tymi drogimi zamiennikami, montażem niektórych elementów, czy też umiejscowieniem części wymiennych.
W Niemieckich autach jest o wiele łatwiej dostać się do niektórych rzeczy wymiennych, i potrzebnych.
No cóż, ważniejsze jest by było wszystko w aucie co potrzebne żeby jeździło :D, a martwić się będzie człowiek przy wymianie ;)
no gdyby nie alledrogo to pewnie krucho by było
No tu masz rację ;) Uwolniłem się z jednego projektu, zabiorę się zaraz za schemat dla Ciebie, sorki że dopiero teraz...
A tak na marginesie rusza produkcja następnej partii modułów Follow Me Home Comming & Leaving Home o czym napisałem w poście:
http://fiatklubpolska.pl/sprzedam-45...e-tylko-13291/
Dodam, że z modułem jeżdżą już 2 bravo ;)
fordy toyoty i hondy chyba słyna ze swej blachy :D
Nareszcie udało mi się wczoraj wymienić olej w cromce (niezawodnym narzędziem jest młotek i przecinak), a także w końcu zmieniłem opony na zimowe wiec zima już mi nie straszna.
A co korek odmówił normalnego odkręcania? :)