Jak ktos nie ma podlokietnika a pojezdzi troche z to tez chce pozniej miec :P na autostradzie nie ma nic lepszego niz podlokietnik i tempomat .
To jest widok strony w wersji do druku
Jak ktos nie ma podlokietnika a pojezdzi troche z to tez chce pozniej miec :P na autostradzie nie ma nic lepszego niz podlokietnik i tempomat .
Ja też uważam że prowadzenie auta to czynność nieco inna niż siedzenie w fotelu i patrzenie w TV i ręce maja tu swoją rolę. Ba nie odczuwam potrzeby posiadania podłokietnika
Więcej jednorazowo przejeżdżałem i nie było problemu. To, że na autostradzie jest mniej manewrów nie oznacza, że można sobie inaczej pozwalać z kierownicą. W każdej chwili coś może się wydarzyć, a złe trzymanie kierownicy przynosi wówczas opłakane skutki, bo nie idzie wykonać w szybkim czasie manewru obronnego. O dzikach na polskich autostradach słyszałeś? ;-)
Załącznik 31355
Takie rozwiązanie zadowoliłoby wszystkich. Ręce i na podłokietniku i w prawidłowej pozycji. Tylko jeszcze pneumatyke podłączyć trzeba ;-)
Ale lubię to forum. Jak się pozbędę tego badziewia to i tak będę do was zaglądać :D
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Koniecznie daj znać, bo wtedy będę ciekaw perypetii z Dacią :food:
Jakby to kosztowało tyle co Dacia to bym nie marudził ;)
Chciałbym dodać,że nie jestem wariatem...przy większych prędkościach,niepewnej sytuacji na drodze,wykonując manewry ...trzymam kierownicę dwoma rękami;-)
FiatPrime.
A ile więcej dopłaciłeś do tej "nie Dacii"?
Ja swoją "nie Dacię" w dieslu z kompletnym w sumie wyposażeniem i paroma pakietami, kupiłem w cenie Dacii również na full wypasie (tak...wiem jak to brzmi...Dacia i full wypas). Jedyna różnica, że moja miała 2kkm przebiegu i kilka miesięcy, a jednak dostrzegam różnice między tymi markami...niezależnie od tego, o których midelach mówimy, choć przyznam szczerze, że nowy Duster mi się podoba i możliwe, że z czasem zawita jako drugie auto.
Tipo SW 1,4 95 (pop) katalogowo 53,400
Logan MCV 1,5 dCi (laureante) katalogowo 51,700
Duster na koniec roku było przygotowanie pod nowy model i nigdzie nie zalegały już 2WD 1,5 dCi ale katalogowo środkowa wersja za 54,000
Ceny bez rabatów :P Ale nie temat o tym :)
Pewnie tak ;)
Miałem okazję jeździć służbowym Dusterem salonówka ... Jeżeli ktoś uważa, że Tipo jest wykonane z tandetnych materiałów i kiepsko spasowane to polecam Dacię...
Jezdzilem ostatnio nowym loganem mcv laureante 2018r wady na szybko:
- widoczne laczenie progow w polowie drzwi pasazera
- nakladki ochronne progow tylko przod i z blaszki po piwie
- otwierajac drzwi klamka uderza o blache wydajac dzwiek taniego auta
- zegary jak w autach z 2007r
- skrzypi raczka drzwi pasazera
Plusy
- ledy dzienne
- silownik maski zamiast druta
- fajna tapicerka
Cena egzemplarzu 44k zl. Co ciekawe gaz fabryczny przy silniku 0.9 tCe ten sam co w capturze i clio a renault nie zaleca gazowania :D
Na kierownicy są odpowiednie wycięcia na kciuki ;-) Swoją droga w gołym Tipo kierownicy z wygodą trochę brakuje do GP i pincety - czuć było, że coś nie tak. Spróbowałem w Tipo za 10 2 - jak dla mnie beznadziejnie. Za 15 3 w każdym aucie mi lepiej lub troszkę gorzej odpowiada - zależy wszystko od profilu.
Pochwal sie jak cie potraktowali.