1 przegląd gwarancyjny, T-Jet Warszawa - bez wymiany oleju 300zł. I co do przeglądów to by było na tyle . Resztę już sam albo nie w ASO .
To jest widok strony w wersji do druku
1 przegląd gwarancyjny, T-Jet Warszawa - bez wymiany oleju 300zł. I co do przeglądów to by było na tyle . Resztę już sam albo nie w ASO .
Przy przebiegu 15tys nie musisz robić oleju bo wg ks serwisowej po 30 jest. Jak masz mniej niż 10 kkm to o dziwo musisz bo tak mówi instrukcja. Mi roczny przy 14kkm koszt 130 zl i pieczątka w ks nabita :food:
Trochę dziwne. Niewysilony 1.4 przy 15k, z turbo co 30k wymiana oleju? Były już tutaj tematy odnośnie wymiany, są zwolennicy 1 wymiany po kilku k km, ale wydaje mi się, że 30k to trochę za dużo. To oczywiście tylko moja opinia, ale ciekawy jestem jaki olej jest w t-jet
Toc olej wymienić trza max po 15 tys dla spokoju, chodzi tylko o to ze nie musisz się godzić na wymianę w aso.
Tak samo t-jet jak i 95Km ma zalecany olej selenia k.p.e 5w40. Wymiana oleju w obu silnikach jest tak samo zalecana przy 15kkm a 30kkm obowiązkowa, chyba, że roczny przebieg to nie więcej niż 10kkm to wtedy obowiązkowa.
Olej w benzynie
SAE 5W-40
ACEA C3 / API SN 9.55535-S2
SELENIA K P.E.
Benzyna+lpg
SAE 5W-40
ACEA C3 / API SN 9.55535-T2
SELENIA
MULTIPOWER GAS
5W-40
Olej wymieniłem już wcześniej sam przed przeglądem (niecałe 4tyś KM ), a do ASO pojechałem właściwie po pieczątkę koszt 300zł . Pisałem już o tym, że w Warszawie jest właściwie jedyna w mieście stacja ASO, gdzie nie naciskają na wymianę oleju podczas pierwszego przeglądu .O dziwo jak byłem kiedyś (3 lata temu) drugim Tipo 95KM , w tym samym miejscu i w takich samych okolicznościach zapłaciłem 146 zł . Pozostałe ASO nie chciały zrobić przeglądu bez oleju .
Z drugiej strony nie ma co im się dziwić, może warto podjechać z fakturą czy jakimś dowodem wymiany?
A co ma faktura do rzeczywistej wymiany? ;)
Oooo widzę, że koczis wstawił cytat z tekstem którego nie pisałem :)
Od pewnego czasu coś tu jest nie halo z tymi cytatami.
Twój post:
Cytat Napisał jacekviola Zobacz post
jak bez wymiany oleju ?
nie wymieliles po 15 tys ?
Olej wymieniłem już wcześniej sam przed przeglądem (niecałe 4tyś KM ), a do ASO pojechałem właściwie po pieczątkę koszt 300zł . Pisałem już o tym, że w Warszawie jest właściwie jedyna w mieście stacja ASO, gdzie nie naciskają na wymianę oleju podczas pierwszego przeglądu .O dziwo jak byłem kiedyś (3 lata temu) drugim Tipo 95KM , w tym samym miejscu i w takich samych okolicznościach zapłaciłem 146 zł . Pozostałe ASO nie chciały zrobić przeglądu bez oleju .
Więc jak nie jak tak :)
Przyznaję, że byłem zdziwiony pytaniem w punkcie obsługi, czy wymieniamy olej. Instrukcję czytałem po zakupie, sprzedawca też informował o 15 i tak mi to utkwiło. Nawiasem mówiąc - pojechałem po niecałych 12k i tak zastanawiając się, czy to nie za dużo jak na pierwszą wymianę.
A mnie przegląd kosztował 50zł:
na marginesie u mnie w garażu: przebieg ponad 70tysi km, filtr oleju za 15 zyla, i brakujący litr oliwy za 35 zyla. robocizny nie liczę bo to wszystko odbyło się w moim kanale w garażu, który przy obecnej zimie nabrał wody po łydki...
Musiałem trochę popływać, ale przyjemność obcowania z tipo który patrzy na mnie z góry---- bezcenna...
Zazdroszczę Ci garażu z kanałem :( . Ja narazie pod chmórką, ale jest światełko tylko muszę się pozbyć sporej ilości kompostu, nie chce ktoś ? :)
Kup coś takiego, mam polecam, namiastka kanału :cool:
https://allegro.pl/oferta/najazdy-po...ODZlNGQ2OTc%3D
Mam takie pytanko.
Sorry zaczerpnięte z neta ;-)
Btw mój kanał jest full wody mimo tego że potrójnie folia była dawana przy zalewaniu betonem. Przed grubszą robotą muszę odpompować. Musiałem dać trafo bezpieczeństwa i lampy na 12v coby się kiedyś nie zdziwić ;-). Dziś już kaały są passe ale IMHO możliwość swobodnego bez niczyjej łaski dostania się pod auto bezcenna ;-).
Dopóki grzechotka działa, to ja bym zostawił haha
A skąd on sie tam wziął. Jeździsz z nim?
Nie to nie moje, ale właśnie jak dasz auto do mechanika to możesz dostać w gratisie dodatkową część.