https://vimeo.com/259108686
10 tyś.
Z okazji dnia kobiet dostanie dzisiaj spryskiwacze jak nie będzie padać [emoji14]
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
https://vimeo.com/259108686
10 tyś.
Z okazji dnia kobiet dostanie dzisiaj spryskiwacze jak nie będzie padać [emoji14]
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Ja też nie odczuwam żadnego dyskomfortu w dłuższych trasach ..jest wygodnie ..ale ja mam w miarę zdrowy kręgosłup ;-P a tutaj ten z grubą dupa pisze że fotele za wąskie .... ten z chuda że kiepskie trzymanie boczne i jeździ po fotelu na zakrętach .... trzeci że kręgosłup go boli ...następnego boli kolano .... złotówe boli dupa po 12H siedzenia ..... może FCA powinno w opcji do zakupu zafundować ortopedę i kręglarza .... a raz w roku sanatorium skoro robi fotele dla zdrowych ludzi :-).
Polać mu, bo nie będzie inaczej!
Albo zrobić normalne fotele jak u normalnych producentów? Nie wszyscy w d... byli, i g... widzieli i mieli normalne samochody z normalnymi fotelami. Tak samo jak myślałem kiedyś: "po co mi materac za 7 tyś. skoro można kupić za 500zł". A moja św. pamięci babcia siadała tylko na stołkach całe życie, bo na krzesłach i w fotelach jej niewygodnie.
Mozna zakonczyc temat stolkow w tipo bo jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil.
Problemem nie jest to że FCA nie potrafi. Potrafi znakomicie i to po tych samych lub znikomo różnych kosztach. Problemem jest kokurencja wewnętrzna. Dla aut inaczej pozycjonowanych po prostu robią różne dziwne rzeczy. A że ta taka konkurencja jest przyznaje sam szef fiata (część wypowiedzi wkleiłem w wątku o tipo sport). I na fiacie w "normalnych" cywilnych odmianach (nie retro sretro itp suvach) stawia w europie krzyżyk w dłuższej perspektywie.
Niestety w innych branżach jest tak samo jak jest zbyt szerokie portfolio produktów (a z różnych względów powinny one być i znam to z autopsji). Więc nie robi się rzeczy najlepszych tylko się je pozycjonuje. Z własnego podwórka powiem że zawyżamy cenę jednego produktu po to żeby sprzedawał się inny bardziej strategiczny (m.in ze względów technologicznych) a kolejny konkurencyjny specjalnie się "pogarsza". Niestety takie czasy gówniane. Zwykłe samochody dla kowalskiego są za tanie a zwykły kowalski nie chce/nie może dopłacić po 1 tys euro za tablecik, kolejne 2 tys za ledowe swiatła czy kolejne za pseudoskórę z plastiku. A z drugiej strony jest duże ryzyko w rezygnacji z takiej grupy klientów. I się wydziela te wszystkie marki"premium" DS, Cupra, Polestar itp na których wyciska się ile się da chos technologicznie to taki sam wielkoseryjny produkt.
I dla przykładu nikt za tipo nie zapłaci 100 tys skoro podobne (dla sąsiada i dla własnego ego) mozna mieć za 49. Lepiej z tej stali i plastiku zrobic alfe romeo dodać parę gadżetów i sprzedac drogo. Albo z połowy tych materiałów zrobic 500-tkę i sprzedać za tę sama kasę.
jak w Lounge sa identyczne jak w Tipo Tipo to pewnie sobie dokupił regulacje bo się rozpływa wręcz, ze super wygodne są w Tipo a robi masę kilometrów (Octavią tez w 5 lat zrobił 250000, więc ma porównanie)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Kręgarza chyba:D
Fotele w wersji Lounge mają inne profile, przynajmniej w 500X, proponuję posprawdzać jak się siedzi w autach wersji Lounge i niższych. Od razu czuć, że coś nie tak. W GP też są inne profile siedzeń w Emotionie, a inne w Dynamic'u i Active'ie (Sport'a pomijam).
W tipo gąbki są takie same inna tkanina. Regulacja ledzwiowa to drugi temat.
Fotele jak dla mnie są lepsze w Tipo niż w Skodzie Superb, Oplu Vectrze (szczególnie na dalsze trasy pow. 500 km. Jestem normalnie zbudowany.
Dla mnie fotele w Tipo (Lounge) są ok. W Octavi II siedziska są fajne długie, natomiast oparcie gniecie mnie w plecy.
A mi przeszkadza, ze mój lewy łokieć nie może sobie pozycji znaleźć... rączka jest za nisko a dole szyby za wysoko... w mondeo rączka była dla mnie na idealnej wysokości... na to nie zwróciłem uwagi na jeździe testowej...
Ja się dostosowałem w ten sposób,że teraz kierownicę trzymam lewą ręką,a prawy łokieć na podłokietniku opieram....Jeśli jest regulacja wysokości fotela to da się ustawić go tak,żeby lewy łokieć pasował na "podpórkę" w drzwiach...tyle że musiałbym obniżyć znacznie fotel,a wolę siedzieć wyżej:smile:
Nie rozumiem, lewa ręka na drzwiach, prawa na podłokietniku, to czym kierujecie?