Ale skoro tyle czasu wszystko śmigało to nie powinno być problemów.
Rzeczywiście pasek wygląda bardzo dobrze.No to teraz kolejne 100 tysi :palacz:
To jest widok strony w wersji do druku
Ale skoro tyle czasu wszystko śmigało to nie powinno być problemów.
Rzeczywiście pasek wygląda bardzo dobrze.No to teraz kolejne 100 tysi :palacz:
Właściwie przesądzone jest że auto będzie niedługo sprzedawane, ew. oddane gdzieś do rodziny w każdym razie będziemy się go pozbywać. Niejako bez naszej zgody i chęci dostaliśmy w użytkowanie nowe auto i się zrobiło zbyt tłoczno na parkingu.. Ale dziś np. przy -15 odpalił od strzała, kolejne 15 min skrobałem szyby ale co tam :) Zimy się fiat nie boi ;)
Nowe? Napisz coś więcej.
Coś więcej ;) hehe.. to bez znaczenia ;)
Chciał, nie chciał ostatnio zdarzyła się jeszcze jedna awaria. Jadąc do pracy przez przypadek przy mrozie -15'C przycisnąłem przycisk od szybra i.. No właśnie ;) Zgrzyt, przeskakiwanie zębatki i problem..
Załącznik 22306 Załącznik 22307
Załącznik 22308 Załącznik 22309
Szybra nie dało się zamknąć. Na szczęście jest garaż. Okazało się że pękł nie tyle plastik czy jakaś prowadnica tylko jakby mocowanie takiej rynienki, która jest również elementem konstrukcyjnym i łączącym lewą i prawą prowadnicę. Element wykonany z aluminium, bałem się że trzeba to będzie jakoś dokupić, ale szczęśliwie dało się naprawić.
Na zdjęciach lewa i prawa strona:
Załącznik 22310 Załącznik 22311
Oraz sposób naprawy :) Wiercenie, gwintowanie, odpowiednia śrubka i już :)
Załącznik 22312 Załącznik 22313
Potem już wszystko do kupy.
Załącznik 22314Załącznik 22315
I na koniec nawet mycie auta :)
Załącznik 22316
Ogólnie nie życzę nikomu takiej roboty. Do rozebrania w środku prawie wszystko, słupki, pasy bezpieczeństwa, mocowania różne, całą podsufitka, wszystkie uchwyty, daszki, uszczelki drzwi i klapy itp itd.. ehh ;)
I przestroga - nie uruchamiać szyberdachu pokrytego lodem ;)
No to sie napracowałeś ;) ja chyba bym poległ (z lenistwa) :D
No tak, jak trzeba, to trzeba ;) a auto potrzebne ;)
Pewnie jak by się dało go zamknąć ręcznie to byś tego nie robił hehe ;-) ale szacun za kawał wykonanej pracy :dlon:
Wow... kawał dobrej roboty
Masz może zdjecie tego metalowego uchwytu gdzie przykręcasz silniczek szyberdachu?
Bo mój urwany i na jednej śrubce silniczek się nie utrzyma się by dobrze otwierał i musze to jakoś dorobić/ czyba że da rade kupić sam ten uchwyt ;d
Chciałbym zobaczyć jak to wygląda..
Z góry dzięki
Nie robiłem innych zdjęć ale tam nie ma filozofii specjalnej z tym montażem silnika..
Ok, postanowione Bravo idzie pod młotek.. Ile za takiego sztrucla można brać?
Auto ogólnie na chodzie, niestety są lekkie purchle nad przednią szybą no i lewe tylne nadkole / próg bo tam kiedyś miałem przygodę (wgniotkę)..
Tak to ogólnie zdrowe, pali od kopa, wszystko raczej wymieniane i robione na czas. Przez te 5 lat zrobiłem autem jakieś 80tyś km, wydałem 25tyś na paliwo (!!!) i jakieś 16tyś na serwisy, części, przeglądy itp.. Dane z motostatu, z resztą można podejrzeć samemu ;)
Rozrząd ostatnio robiony, przy odrobinie samozaparcia auto można wyciągnąć do dobrego stanu (ja przez ostatni rok nie miałem na to czasu) i pocieszyć się jeszcze kolejne parę lat bezawaryjnym autem.
Wrzuć tu foty świeże. Ale pewnie koło 3tysi biorąc pod uwage przebieg (wiadomo co na to polaczki) no i rok auto już 18 letnie kokosów nie będzie.
Wydaje mi się, że dość szybko pójdzie. LPG po 1,70 zł... :)
No to to zobaczymy, ale.. zauważyliście że BBMów na allegro czy olx to jest dosłownie garstka już?
Nie trwało to długo.. Auto zmieniło właściciela..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...114e312057.jpg
Ostatnia fotka jak odjeżdżał .. ;-(