W zimowym komplecie felgi stalowe zostały wymienione na aluminiowe. Dodatkowo tradycyjne wentyle zostały podmienione na ukryte.
Załącznik 34378
Załącznik 34379
Załącznik 34380
To jest widok strony w wersji do druku
W zimowym komplecie felgi stalowe zostały wymienione na aluminiowe. Dodatkowo tradycyjne wentyle zostały podmienione na ukryte.
Załącznik 34378
Załącznik 34379
Załącznik 34380
Spoko te aluski dasz namiar?
Felgi zamawiałem na oponeo. Link poniżej:
https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...39-00#23358001
Otwór centralny pasuje, rozstaw śrub tym bardziej. Trzeba tylko wykręcić z piasty cycka, który trzyma nieruchomo tarczę, bo otwory w feldze są dla nie go za małe.
Oo dzięki , spodobały mi się, musialbym na sucho przylozyc do mojego perlowego sabbia zeby zobaczyc czy pasuja:]
Tego cycka zastąp identyczna śrubka ale ze zwykłym łbem...
Raz w życiu każdy może zrobić jakiś błąd. Też mnie kiedyś poniosło i założyłem takie wentyle :mad:. Później przekląłem ten dzień. Nie dość że sprawdzenie ciśnienia w kołach zajmuje 10 minut , to jak się spierdoli ta zaślepka i nie można jej wykręcić to dopiero jest walka. Wymieniłem na zwykłe przy pierwszej nadarzającej się okazji.
U mnie przy alufelgach nic to nie dało/ nadal zawadzało/ - pomogło wpuszczenie śrub w bęben i tarcze / fazownik 16mm/90st/ - śruby z nierdzewki stożkowe - roboty na godzinkę ale efekt super i można sprawdzić po przykręceniu przed założeniem koła bicie tarcz.Przy wierceniu / zdjąć bęben i tarcze /trzeba stosować niskie obroty wiertarki i chłodziwo - idzie jak po maśle
Wprawdzie nie dziś, ale niedawno kupiłem zimowy płyn do spryskiwaczy. Od kilku lat kupowałem w Biedronce i letni, i zimowy, bo wydawał się dobry, przyzwoicie pachniał i miał dobre właściwości myjące. Tym razem okazało się, że śmierdzi i tworzy na szybie jakąś tłustą maź, która przeszkadza przy jeździe w nocy. Pytanie zatem - gdzie i jaki płyn kupować żeby działał i kosztował rozsądnie?
Po problemach z lakierem po biedronkowym wynalazku, na czarnym były straszne przebarwienia, wżarło się w bezbarwny, polerowany dach i klapa bagażnika, ślady na szybie jeszcze widoczne, używam tylko Sonax, nie ma metanolu. Nie sprecyzowałeś jaka jest rozsądna cena.
W zimie nie jeżdżę zbyt dużo i zużywam chyba w granicach dwóch baniek, a więc cena do gdzieś do 30 zł za bańkę wydaje mi się do zaakceptowania.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No właśnie legenda głosiła, że w Biedronce jest Organika. Ten co ostatnio kupiłem na pewno nie.
Nie wiem co teraz jest w biedrze, w zeszlym roku korzystalem z Adixolu i bylem zadowoliny. W tym roku mam pare sztuk tego Trakera i takze na razie nie narzekam
Na Orlenie kupilem plyn dwa razy...pierwszy i ostatni...
Może mnie wyśmiejecie, ale przyznam się że osobiście kupuję płyn na Leclerc-u. Całe 5 litrów, temp zamarzania do -22*, cena ok 10 zyla za bańkę. Pachnie, nie zostawia śladów na lakierze, i czyści szyby przyzwoicie...... Nie polecam bo niektórzy uznają mój snobizm za wiochę i taniość i mnie wyśmieją. To tak jak pisał marx o samochodzie którego koszty naprawy przewyższają czasami jego wartość ("bo jak się wejdzie na pewien wyższy poziom....." zacytowałem tu marxa)....;-)
Dla mnie cena tu jest istotna zeby to nie bylo zbyt drogie bo psikam sporo i zuzywam wiecej. Z tanimi czasem jest problem ze jest opor metanolu i jezdzisz w aucie jak w gorzelni, smierdzi i nie da sie wytrzymac
Ja używam płyn Autolandu. Nie ma zapachu prawie w ogóle. Dobrze dla mnie myje. Jest przezroczysty, co w moim przypadku było głównym kryterium. Po kolorowych zostawały mi plamy na lakierze, a mam biały.
Gdzie... Ja mam pakiet smart na allegro i tam kupuje po dwie bańki... Shell, jest za okolo 22-24zl za 4l troche wiecej niz przecietny ale na prawde warto. Nie smierdzi, nie zamarza, nawet w mglowych dyszach, nie gestnieje. Nie ma problemów z wycieraczkami etc. Myślę że jak zaplacisz raz na miesiacl półtora(tqk mi schodzi w tipo...) 10zl wiecej za plyn nie zbankrutujesz a bedziesz po postu zadowolony.
Adixol z Organiki- tez slyszalem dobre opinie, ale nie moglem go namierzyc, jak jest w castoramie to sprawdze :)
Mi kiedys w jakimś car spa nałożyli na szybę jakąś niewidzialną wycieraczkę i każdy płyn tak się śliska po szybie że nawet przy dużych prędkościach dysze i pęd powietrza moczą mi całą szybę i nie mam problemów ze spryskiwaczami. Jednak nie leje najtańszych płynów, bo barwią lakier i śmierdza. Nie wiem co mi nałożyli na szybę , mówią ze to tajemca, ale działa super