To jest widok strony w wersji do druku
-
No, na samym początku miałem przygodę ze śniegiem i piaskiem. Było wtedy bardzo dużo śniegu i błota pośniegowego. Ale w każdym 95 kunia zbiera się pełno syfu na prawej podłużnicy przy wlocie powierza i przy pasku. Jak się za dużo zbierze i spadnie to w pasek :P A jakie ładne i czyste filtry powietrza zimą:)
-
Apropo filtra i syfu to wlasnie na serwisie byla julka z podniesiona maska. Tam filtr jest gdzies na wysokosci kolan. W julce oslona pod silnikiem jest pokryta blachą (tzn taką jak z tacki od grilla ale jest)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Bo maja taki kaprys i zachciewajke i mogą sobie na to pozwolić...
Skoro jakiś inżynier tę uszczelkę zaprojektował i jest przeznaczona dla rejonów o dużym zapyleniu, to może jednak spełnia jakąś konkretną funkcję, poza poprawą samopoczucia właściciela... ;-)
-
Mi wystarczy nawet jako placebo, ważne ze czuje się z nią lepiej ;-)
Normalnie teraz jestem królem szosy i klękajcie pordzewiałe mercedesy, hahaha +5 do vmax...
-
U mnie dziś szału nie było przy pracach dla tipo. Wyjąłem dwa małe kamyczki z dywanika kierowcy, które wniosłem tam nieopatrznie na swoich koślawych butach....;-):rolleyes:
-
Ja zrobiłem dzisiaj drugi przegląd Tipkowi. Koszt 280 zł. na moim oleju i filtrach.W tym również dezynfekcja klimy tzw. TUNAP.
-
Ja dzisiaj wymieniłem sobie olej i filtr oleju.
Zalałem olejem Castrol Magnatec 5w40 C3 4 litry (96 zł) i filtr oleju sędziszów PP281 ( coś około 17 zł) zakupione
w Łodzi na przędzalnianej w Auto Samie - w markecie ten olej kosztuje 130 zł :)
Osłonę pod silnikiem trzymają 2 śruby płaskie 13-tki, 2 śruby płaskie 10tki oraz 5 śrub zwykłych na śrubokręt krzyżak.
Problem jest z odkręceniem korka spustowego z miski oleju, był mocno dokręcony. Śruba jest na imbus - chyba 12 - musiałem użyć rurki przedłużki aby go odkręcić.
Również filtr oleju jest nieźle dokręcony, ale można użyć klucza nastawnego takie typu :
https://image.ceneostatic.pl/data/pr...ali-7-0522.jpg
I filtr odkręca się bez problemu (jest tam dużo miejsca aby manewrować takim dużym kluczem).
Natomiast nowy filtr smarujemy uszczelkę olejem i dokręcamy ręcznie - mocno :)
PS. Miarka na bagnecie - ta zakratkowana część - idealnie wskazuje 1 litr.
Oleju weszło prawie 3 litry, tak że na bagnecie było 9/10 (już sprawdzone po tym jak filtr oleju uzupełnił się olejem) :)
-
Cytat:
Napisał
Robs
Ja zrobiłem dzisiaj drugi przegląd Tipkowi. Koszt 280 zł. na moim oleju i filtrach.W tym również dezynfekcja klimy tzw. TUNAP.
A ja zrobiłem memu pierwszy przegląd po roku ,1,6 automat 861 złociszów ,zafakturowane są 3 puszki oleju po 2 l wchodzi coś koło 4 litrów i mam w zapasie prawie 2 litry oleju
-
A tipomirek do jakiego silnika wchodzi 4 litry ?
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
JackTheNight
PS. Miarka na bagnecie - ta zakratkowana część - idealnie wskazuje 1 litr.
Oleju weszło prawie 3 litry, tak że na bagnecie było 9/10 (już sprawdzone po tym jak filtr oleju uzupełnił się olejem)
To w koncu 0,5 czy 1 litr. Ja dolewajac 0,3l od stanu 1/3 uzyskałem prawie full brakło 2mm. Auto w tym samym miejscu w garażu
-
No będzie litr, jak wlałem 2 litry to ledwo się pojawiło na bagnecie. A do 1.4 16v wchodzi 3 litry.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
No będzie litr, jak wlałem 2 litry to ledwo się pojawiło na bagnecie. A do 1.4 16v wchodzi 3 litry.
Piszesz o tej zakratkowanej części?
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
A tipomirek do jakiego silnika wchodzi 4 litry ?
Przeciez napisal ze 1.6 automat :P
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Piszesz o tej zakratkowanej części?
Tak, tak, właśnie o tej zakratkowanej części piszę :)
Cytat:
Napisał
bahamut24
Przeciez napisal ze 1.6 automat
No faktycznie, kurcze musiałem jakoś przeoczyć ;)
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
A ja zrobiłem memu pierwszy przegląd po roku ,1,6 automat 861 złociszów ,zafakturowane są 3 puszki oleju po 2 l wchodzi coś koło 4 litrów i mam w zapasie prawie 2 litry oleju
Czym zalany? Selena czy wybrałeś inny olej?