To jest widok strony w wersji do druku
-
Jakiegoś większego problemu z tym nie miałem, wydaje mi się, że cena nie była jakoś przesadzona w stosunku do innych ASO które tu podawano, można taniej ale cóż poradzić. Oczywiście przy własnych częściach miał bym 100zł w kieszeni.
Bardziej mnie zaniepokoiło to, że jak zajrzałem na drugi dzień pod maską i ruszyłem tą materiałową osłoną na filtrze (w Doblo jest wkład, na to puszka i osłona) to się okazało, że jest nie przykręcona i luźno lata. Na trzy śruby którymi jest przykręcana, dokręcona była tylko na jedną, druga była nie dokrecona a trzeciej wogóle nie było. Wysłałem zdjęcie do kierownika serwisu i po godzinie podjechał do mnie „majster” z śrubami i to przykręcił.
Niesmak jednak pozostał jak na zwykłą wymianę oleju przez ASO.
Dobrze, że nie byłem na wymianie kół 😁.
Jak zawsze sprawdza się stare powiedzenie „ufać i kontrolować”.
-
Panowie zapytanie, wyświetla mi się komunikat "przegląd okresowy za 30 dni" przebieg 26000km.Jakie czynności powinienem wykonać, przy mojej jeździe 30000km będzie na wiosnę.Pozdrawiam.
-
Olej, filtry, świece (ktoś wspominał, że teraz fiat zaleca ich wymianę dopiero przy 60kkm), jeśli minie 2 lata to jeszcze płyn hamulcowy.
Edit.
Widzę, że masz tipka z 2019r to bez płynu hamulcowego. Wszystko jest w instrukcji obsługi, strony Ci nie podam bo nie mam tipo 😁
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9
Olej, filtry, świece (ktoś wspominał, że teraz fiat zaleca ich wymianę dopiero przy 60kkm), jeśli minie 2 lata to jeszcze płyn hamulcowy.
Edit.
Widzę, że masz tipka z 2019r to bez płynu hamulcowego. Wszystko jest w instrukcji obsługi, strony Ci nie podam bo nie mam tipo 😁
60kkm to w 1.4 N/A, 1.4tjet wg instrukcji 30kkm.
-
Dziś poszło zapytanie w grupie "gezet" Szczecin na 30000Km cena za przegląd 1280zł, filtry, świece ,olej uważam że drogo ??
-
Tanio nie jest.
W tym wątku
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/c...184#post395829
Krzycholu pisał
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Byłem teraz na przeglądzie po 3 latach-31 kim.
Gość w Aso mówi że Fiat zmienił zalecenia odnośnie świec i teraz po 60 kkm zaleca wymianę....
Zostały stare...🤔
Silnik 1.4 95KM
Więc świec teoretycznie nie musisz wymieniać.
-
Witam wszystkich forumowiczów, jako że to mój pierwszy post tutaj, chciałem się przywitać :)
Przechodząc do tematu:
Tipo 1.4 95 KM, 11000 km przebiegu, pierwszy przegląd po roku, serwis AUTO KRAK w Krakowie.
Łączna kwota przeglądu 532 zł. Olej Selenia 3l 156zł, filtr powietrza 44zł, filtr oleju 25zł, filtr p.pyłkowy 57 zł, robocizna 250 zł, 1,5h z zegarkiem w ręku.
-
Auto Krak na Radzikowskiego?
-
W Katowicach aktualnie roboczogodzina to 200 zł NETTO wiec w Krakowie taniej :roll:
-
Cytat:
Napisał
Obłomow
Auto Krak na Radzikowskiego?
Dokładnie tak.
-
W Ełku 170zl brutto za godzinę.
-
Dukiewicz przegląd po roku, przebieg 7800 km, cena za całość 715 zł, umyli.
-
-
60 000 i przegląd w ASO Gezet Szczecin to koszt 1500pln
-
A ja przy 60 tys km kupilem zestaw 3 filtry Filtrona sklep moto z Orzesza (chyba 69 zł), bańkę Shell HX8 (ok 80zł) oraz zapłaciłem za wymiane filtra i oleju 120 zł w ASO Katowice. Kabinowy i powietrza wymieniłem sam.
Przegląd 269 zł ;) :)
Żeby nie było tak kolorowo doszedł przegląd LPG, wymiana dwa filtry w AGŚ 150zł :cool:
-
Ja też tak robię.Swoje materiały i do ASO.
-
Brylancik ale ten shell to chyba nie spełnia normy?
-
Szczerze to juz mnie to nie obchodzi, chce dobry olej ktorego nie bedzie ten silnik pożerał. Ten ma niby w charakterystyce taką cechę. Jak z normą to HX7 ECT ale ciezko bylo akurat z dostępnoscią.
Miałem Motula, Liqui Moly z normami Fiat S2 i kazdy olej pije ten silnik jak ja browar w weekend :) ;) haha
Narazie po wymianie mam dopiero ponad 1 tys km i nie ubylo, zobaczymy jak bedzie dalej.
-
To jak dużo Ci pije? Zakładam, że robisz w większości trasy.
-
W wiekszosci miasto a jak juz to tryb mieszany. Samych tras nie robie. Dla mnie to ze w ogóle pije to jest juz dużo. Nie kazdy posiadacz w miere nowego auta musi biegac z bagnetem co jakis czas. Raz mialem 1 litr na 15 tys km potem troche wiecej, teraz troche ponad litr. Duzo ale niestety ten silnik tak ma, bardziej nie wierze ze ktos mowi ze nie dolewa nic ;)