To jest widok strony w wersji do druku
-
Zarejestrowałem się na myfiat aby sprawdzić co tam się dzieje i nawet dobre ceny na przeglądy mają. Jak ktoś robi 15k rocznie przebiegu to może mieć 2 lata za 1030 a 3 za 1190 zł. Jak czytam jak Wy płacicie po 1k za przegląd to może warto pomyśleć o takim czymś.. Ja się zastanawiam właśnie na ile czasu to wziąć. Myślę też o maximum care jako gwarancji ale nie wiem jak to się ma do modyfikacji (garett 1446) etc które chce poczynić za jakiś czas.. Czy tracę gwarancję tylko na elementy wymienione plus silnik czy jeszcze inaczej?
Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka
-
-
dzisiaj byłem w Euromocie w Żorach i za wymiane wszystkiego 400zl + własny olej
-
O ile mogę przekroczyć 15 000km przy pierwszym przeglądzie?
-
Przy kazdym przegladzie o 1000km
-
Dziś pierwszy przegląd Tipełu. Auto Res Rzeszów. Jako, że przebieg 8300 km wymienili tylko olej oraz filtr plus ozonowanie klimy. Koszt 550 zł.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A czasu miałem ponad godzinę pochodzilem po salonie. Obejrzałem Alfe Giulietta. Spodobał mi się bardzo ten samochodzik. Teraz jak będę coś kupował w tym segmencie to padnie na Alfe. Jak dla mnie bardzo ładny samochód.
-
A ja własnie jestem po przeglądzie 30kkm. Poszło gładko koszt 660zł, najdroższe wiadomo świece. Olej miałem swój, tak jak ostatnio Motul X-clean i filtr kabinowy wymieniam sam co 10kkm. Suma summarum za całość z własnymi zakupami wyszło ~800zł.
-
Zastanawiam się z czego jest zrobiony ten papierowy filtr gazu... Chyba z papieru, z którego drukuką dolary... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d4e64d2ba3.jpg
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Na dekielku tego filtra papierowego przy parowniku jest jego oznaczenie kodowe i logo landi renzo. Jak wpiszesz w alledrogo ten symbol to wyskoczy zestaw dwóch filtrów, ten papierowy i ten na przewodzie, marki landi renzo lub w innym odpowiednim zamienniku za ok 50-70zl komplet. Kusi mnie taka opcja. Kupię chyba te z Allegro i u pympka i porównam.
-
Szary - ja co prawda mam zwykłe 1.4 95 i gaz tartarini, ale za przegląd gazu w partner bytom placilem o 80 PLN (albo i więcej) drozej niż w agś w katowicach..
-
Fajny ten Ti dżet, taki nie za tani w utrzymaniu haha ;) :)
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Fajny ten Ti dżet, taki nie za tani w utrzymaniu haha ;) :)
To zależy jak człowiek "kombinuje".
U mnie koszt przeglądu tj. robota po 15kkm to 52,51zł, a po 30kkm to 144,91zł i tych kwot nie ominiesz.
Resztę kupujesz poza ASO i serwisowanie wygląda jak każdego innego auta. Z tego co widzę wszystkie czesci, nawet moparowskie są dostępne m.in w sieci w cenach -xx% taniej.
Ale jak zwykle każdy robi jak uważa.
-
Witam
Ma ktos namiar na gazownika na Slasku lub Opolszczyznie co potrafi juz wpiac sie w sterownik fabrycznego lpg?
-
Bielsko-Biała - Części swoje, robocizna 172zł (oraz mycie autka w cenie)
-
Cytat:
Napisał
rafsta2998
Bielsko-Biała - Części swoje, robocizna 172zł (oraz mycie autka w cenie)
Już widzę jak auto umyli- szmatą pomazał, felgi nie ruszone, pełno zacieków.... tak potrafią umyć auto, hehe