To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Od kiedy do zbieżności się ściąga koła? :P
Jeśli kolega ma kołpaki oryginalne fiatowskie to musi odkręcić 3 śruby żeby go zdjąć, a inaczej magiczne urządzenie do tworzenia wiązki laserowej, nie bardzo chce się trzymać :P
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Cytat:
Napisał
byrrt
Aha za regeneracje rozrusznika, wymianę dróch łożysk i ośki (podobno trzeba było..) - 264zł z gwarancją pół roku..
Ja za wymiane dwóch łożysk, uszczelniacza łożyska i regulatora napięcia ze szczotko trzymaczem zapłaciłem 170 zl (gwara na pół roku jak u Ciebie).Tylko sam wyciągałem altka.
-
Cytat:
Napisał
spinacz_pc
Ja za wymiane dwóch łożysk, uszczelniacza łożyska i regulatora napięcia ze szczotko trzymaczem zapłaciłem 170 zl (gwara na pół roku jak u Ciebie).Tylko sam wyciągałem altka.
U mnie naprawa 130 + części lub chyba 90 + części w przypadku gdy altka przyniosę wymontowanego. Łożyska ok 20zł/sztuka, osłona łożyska 10zł (ale jej nie wymieniano) i wirnik 100zł..
Odebrałem auto dziś, ponownie wymieniono wirnik + koło pasowe bo poprzednie uległy zniszczeniu. Nie było już nawet nakrętki (zgubiłem ją).. Wszystko w ramach gwarancji..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Łożyska ok 20zł/sztuka,
masakra, do 1.6 za 2 łożyska płaciłem niecałe 12zł a do 16vt 4zł mniejsze i 7zł większe
-
Cytat:
Napisał
pajel
masakra, do 1.6 za 2 łożyska płaciłem niecałe 12zł a do 16vt 4zł mniejsze i 7zł większe
Bez przesady. Wcześniej w innej firmie kupowałem łożyska do altka (tego samego) to płaciłem dokładnie tyle samo. Te standardowe większe ok 16-17zł a te większe ok 22 chyba. Wcześniej pytałem w wielu sklepach stacjonarnych i mailowo i takie ceny dawali. Oczywiście brałem łożyska firmowe a nie jakąś chińszczyznę..
Po przejechaniu ok 60km jest cały czas cisza tak więc myślę temat zamknięty.. W następnym tygodniu przyjdzie kompletna przednia zawiecha tak więc wydatki wydatki i jeszcze raz wydatki. Za jednym zamachem od razu wymienię olej i filtry.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Oczywiście brałem łożyska firmowe a nie jakąś chińszczyznę..
ja brałem INA :)
-
1 załącznik(i)
Dziś kurier przyniósł..
Załącznik 9850
- wahacze Moog
- końcówki drążków TRW,
- łączniki stabilizatora TRW,
- gumy stabilizatora Febi
Za całość 540zł + 25zł przesyłka.. No cóż..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Za całość 540zł + 25zł przesyłka.. No cóż..
Jak dobrze że mam znajomego w centrali IC i mam części bez marży :lol:
Niedługo czeka mnie większy zakup, oprócz zawieszenia z przodu, wahacze dam RUVILLE bo każdy poleca na bbtp się chwalą że przejeżdżają na beton zawieszeniu po 40kkm :wink: . Oprócz tego komplet poduch silnika i skrzyni bo trzęsie budą na wolnych obrotach i wbitym biegu D.
-
IC ma akurat takie marże, że szkoda gadać. Tu uważam że dużo taniej ciężko by to kupić ;)
-
W IC ceny dla indywidualnego klienta są zabójcze dlatego zaopatrują się tam same zakłady gdzie mają rabaty. Ja mam akurat części po cenie jaką IC musi zapłacić importerowi. ;-) Za komplet zawieszenia taki jak podałeś tylko wahacze ruville(w katalogu droższe niż moog) płacę niecałe 400zł ;-) Katalogowo musiałbym wybulić jakieś 700zł :lol:
-
Cytat:
Napisał
mati16v
Za komplet zawieszenia taki jak podałeś tylko wahacze ruville(w katalogu droższe niż moog) płacę niecałe 400zł
A widzisz mam kolegę który prowadzi serwis, ma tam jakieś rabaty w IC ale i tak wyszło mi taniej kupić z sieci.. No cóż - nie każdy ma takie znajomości co Ty ;)
-
Dlatego muszę się obkupić dopóki mam dostęp do tak tanich części :wink:
-
Cytat:
Napisał
mati16v
wahacze dam RUVILLE bo każdy poleca na bbtp się chwalą że przejeżdżają na beton zawieszeniu po 40kkm
przecież tam 1 albo 2 osoby miały tylko ruville...
-
No właśnie też pierwsze słyszę, MOOG bardzo dobra firma - > jakość-cena bardzo zadowalające parametry
-
Nie twierdzę że są złe, po prostu nikt tam się o tej firmie nie wypowiadał, a o ruville parę osób i to bardzo pochlebnie. ;-)
-
3 załącznik(i)
Pomijając panowie że mi lekki offtop robicie to kolego mati16v - pajel pisał, że na bbtp wahacze ruvielle mają 2 osoby, a Ty piszesz każdy poleca.. Jeżeli każdy z tych 2ch to ja dziękuję ;) Ja w ogóle pierwsze słyszę, że ta firma produkuje (a raczej pakuje bo to reseal'er) wahacze.. Firmę Moog chwalą na wielu forach - nie tylko na fiacie. Podobno to ten sam koncern co TRW a TRW szły na pierwszy montaż. TRW mogłem mieć za chyba 175 czy 170.. Niby 20zł różnicy ale 2x to już 40 i tak się sumka robi..
A z cyklu tanie pierdółki a cieszą:
Załącznik 9873 Załącznik 9874 Załącznik 9872
Miałem to lekko pęknięte, jak oddałem auto do mechaników to mi już całkiem połamali. Oczyściłem z tego smaru i syfu i założyłem nowy plastik :)
Numer tego to 7622907, ale można to dostać na allegro pod hasłem "spinka podpory pokrywy silnika fiat". W sumie grosze bo ok 5zł..