To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Gdzie w reflektorach Tipo (bez led) są światła pozycyjne?
No przecież Ci napisałem. Jak nie wierzysz, to sobie zobacz na żywo.
PS Kupiłeś już tę chałupę za 30kzł?
Natomiast kontynuując wątek "nie podoba mi się", to poprzedniej zimy nie miałem okazji jeździć przy temp. poniżej -10C. Teraz śmigam przy ok. -15C. W takich warunkach spryskiwacz szyby to po prostu tragedia - zamiast choćby namiastki mgiełki jest pojedyncza, cienka strużka.
W Astrach G (czyli bardzo plebejskim samochodzie) ludzie masowo montowali spryskiwacze mgłowe z Insigni (pasowało plug'n'play, miały też regulację) i to naprawdę dawało radę, nawet na mrozie..... W sumie to absolutnie nic w Tipo mnie nie wkurza poza tymi spryskiwaczami.
-
Skasowali wesołą dyskotekę. Jak się powtórzy to do wymiany Body Comp.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Dyskoteka to zwykle problemy z aku ale chyba nie masz problemu z doładowaniem. A co z tymi h15?
-
H15 to był pikuś. To co się działo z autem przez 24h to była jazda. ESP, wycieraczki, oświetlenie kabiny, wypadanie zapłonu, awarię wspomagania. Nie chcę mi się nawet pisać.
-
Ktoś wcześniej pisał już o szybie przedniej ze jest podatna na zarysowania.
Potwierdzam , broń Boże używać skrobaczki do szronu, szyba pod słońce jest cała w rysach...😂😂😂
-
U mnie przednia szyba została porysowana przez wycieraczke lewa. Mam piękny łuk na szybie
-
Ja tez mam juz ryski ale widoczne pod slonce i ostre swiatlo. Za 3 lata zbije ja sam i z ac dadza nowa ;):P
-
Jako pełnoprawny użytkownik Tipo, do poniedziałku, dodam coś od siebie :tongue Pinceta z powodu braku zastępczego akumulatora została niestety w ASO. Akumulator jest w diagnostyce - nie chce się naładować.
Zastępczy Tipo golas 1.3 MJ.
1. Głośny, długo się nagrzewa, długo zimno w środku - PTC w MJ jest koniecznością.
2. Podbijanie obrotów na luzie po puszczeniu sprzęgła.
3. Dość głęboko łapie hamulec, zupełnie inaczej niż w pincecie i GP - na początku miałem z tym problem.
4. Bez czujników cofania słabo, ten egzemplarz ma dołożone niefabryczne.
5. Czuć turbodziurę, która nie jest praktycznie odczuwalna w MultiAir Turbo.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
tedybear
U mnie przednia szyba została porysowana przez wycieraczke lewa. Mam piękny łuk na szybie
Cóż, zdarza się. Dlatego za każdym razem, gdy moje auta stoją na zewnątrz, przecieram z piasku pole spoczynkowe wycieraczek i pióra. Minimalizacja ryzyka, niestety nie da się wszystkiego uniknąć i z czasem się coś pojawia.
-
Ciag dalszy.
1. Brak pozycji środkowej przelacznika wyboru lusterka do ustawienia.
2. W golasie brak autoclose.
3. Małe kierunkowskazy z tyłu.
4. Malowane przyciski na konsoli.
5. Brak dedykowanych żarówek pozycyjnych/dziennych.
6. Na dziennych świecące tylne lampy.
7. Siedzenia - coś mi nie pasują po dłuższej jeździe.
Wnętrze - nic nie trzeszczy, ale faktura plastików dość dziwna.
Jeszcze mozna się podoczepiac, ale ogólnie tragedii nie ma. Auto ma 54tys.km.
-
1. Po co?
2. W popie czyli prawie golasie jest
5+6 H15 stety niestety. Na + ze na dziennych mozna jezdzic naprawde do zmierzchu przednie przez duzy odblysnik trudne do odroznienia od mijania. Swiecacy tyl to dla mnie plus z tego samego powodu. W miciaku chcialem przerobic zeby tez swiecily ale sypal bledami.
7. Racja
Wbrew wszystkim lubie ta fakture tworzyw od samego poczatku. Ale to cecha osobnicza spowodowana sentymentem do jakiegos poloneza/131p ;-)
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
6. Na dziennych świecące tylne lampy.
Będę się upierał, że to zaleta. Nie mając automatu z czujnikiem zmierzchu, mogę przełączać na mijania gdy rzeczywiście ich potrzebuję, żeby coś widzieć na drodze, natomiast cały czas jestem dobrze widoczny dla innych, również z tyłu.
-
Podobnie uwazam ze to zaleta te swiecace sie tylne lampy na dziennych
-
Mi to tez daje komfort psychiczny. Nie to ze jestem amebą która w mgłę czy deszcz jeździ na dziennych (jak wielu) ale wole że są. A to ze h15 niespecjalnie sie roznią od mijania (takich raczej brudnych, oczywiscie dla obserwatora i nie gdy jest calkiem ciemno) przekonalem sie drugi dzien posiadajac tipka. Smigalem sobie testowo po podmiejskiej dwupasmowce w nocy oswietlonej na tyle ze mijania byly niepotrzebne totez niewprawiony ich nie wlaczylem bo niezauwazylem ich braku. Nie zatrzymaly mnie dwa patrole lowiace suszarką po obu stronach i to po dwa razy bo robilem dwie rundki ;-). Wiem że to nie reguła ... Podobnie jest w fokusie bez ledow ale tam chyba tyły nie świecą
Tylko mnie wkurzalo ze zegary troche walą po oczach i jak się pokapowałem czułem się jakbym znalazł stówkę.. Dziwne to bo mają tylko 15W ale miejsce w ktorym sa i wielkosc lampy robią swoje. To taka nieplanowana zaleta. Tylko jak sie te tylne mają do przepisow bo pisze ze z dziennymi nie powinny swiecic
-
W 500X, Punto Evo/2012, 500L, 500 tylne z dziennymi nie świecą.
-
W punto 2016 sa trzy polozenia manetki swiatel: 1. brak/dzienne(jesli wlaczone w menu) 2. pozycja/+dzienne(jesli wlaczone w menu 3. Mijania+pozycja. Czyli tez idzie smigac z włączonymi tyłami na dziennych
-
Cytat:
Napisał
marx30
Tylko jak sie te tylne mają do przepisow bo pisze ze z dziennymi nie powinny swiecic
Jak mawiał Skipper z Pingwinów z Madagaskaru, "problem, który nie jest nasz, nie jest nasz". Mało mnie obchodzi jak FCA załatwił homologację tego rozwiązania :-)
-
Witam, powiedzcie mi jedna rzecz: mam tipo sedan wersja tipo kupione w 31 stycznia 2017, przebieg coś kolo 22tys a kierownica już nosi ślady przetarć, czy tak ma być? czy materiał kierownicy jest kiepski? czy reklamować to? czy dać sobie spokój i obszyć kierownice skorą? Czy ktoś ma jakiś dobrych ludzi do obszywania kierownic we Wrocławiu i okolicach?
-
Oczywiście że reklamuj. A swoją drogą po wymianie kierownicy obszyj ją skóra. Zawsze skóra to skóra
-
To też feature auta, że na zamkniętym aucie można klapkę otworzyć czy w Turcji paliwa nie kradną? :D
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
To też feature auta, że na zamkniętym aucie można klapkę otworzyć czy w Turcji paliwa nie kradną? :D
Taki feature. W innych nowych fiatach tak samo.Też myślałem że ten bezkorkowy patent (IMHO całkiem sensowny) się zamyka z centralnym. Chyba doszli do wniosku że jak ktoś chce ukraść to plastikowa klapka nie jest barierą.
Mnie jednak ponownie (po przerwie w jeżdżeniu tpikiem) wkurwia fotel. Nie wiem jak na nim może siedzieć osoba która waży więcej jak 80 kg i ma większe gabaryty. bad news jest taki że żeby zmienić siedzisko być może trzeba bedzie ściągnąc plastik od strony tunelu. A to z kolei wymusza jego demontaż albo wykręcenie fotela