Ciekawe czemu zrezygnowali. Bo nie sadze że z powodu wypadków że ktoś zostawil dziecko w upale zamkniete w aucie
To jest widok strony w wersji do druku
Ciekawe czemu zrezygnowali. Bo nie sadze że z powodu wypadków że ktoś zostawil dziecko w upale zamkniete w aucie
Mylisz pojęcia. Mito jest trzydrzwiowa, a więc nie ma tylnych drzwi, a co za tym idzie nie ma blokady rodzicielskiej.
To o czym piszesz to funkcja Dead Lock :!: Nie ma ona nic wspólnego z blokadą rodzicielską. Uruchamia się we FIAT-ach, AR podwójnym klikiem ryglowania na pilocie, o ile auto w Dead Lock jest wyposażone.
Co do otwierania centralnego w Mito. Z automatu masz odryglowane drzwi, w których pociągnąłeś za klamkę wewnętrzną, to otwarty zamek informuje, że należy odryglować pozostałe zamki. Wcześniej montowali w obu przednich drzwiach mastery, teraz tylko w kierowcy :mad:
Dead Lock jest sterowany dodatkowym serwem, które oczywiście jest w zamku :!:
Nie mowie ze w mito jest blokada rodz. ale ze taki uklad/konstrukcja zamkow jak w mito pozwolilby prostą przeróbkę i "montaż" blokady przy pomocy przelacznika
Mały Edit:coś mi się podupcyło jechałem dziś Mito i nie blokują się klamki po kombinacjach pilotem (chyba że źle sprawdziłem ale raczej musiało to być w czymś innym).
Z drugiej strony ciekawe co na to dyrektywa o wyposażeniu wnetrza pojazdów itp bo ona reguluje chyba te wydumki z oknami isofixami dla dzieci itp.
W kwestii fotela, rozwiązanie (częściowe) spadło na mnie z... Biedronki. Byłem dziś przez kompletny przypadek z żoną na zakupach i na regale znalazłem takie coś. 29,99. Niebo, a ziemia. I na szerokość pasuje idealnie między boczki, a wybrzuszenie jest z 2 cm niżej niż te od fabrycznej regulacji lędźwiowego. Ma gumkę żeby trzymać się na fotelu ale nie polecam. Zbyt ciasna i porwałem już swoją. Rzucona luzem na fotel też leży. Trochę wieś ale i tak lepsze niż ortopeda.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...911416618c.jpg
A w ortopedycznych sklepach próżno szukać tak wąskiej poduszki. Propsy dla biedry.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Uzywalem takie cos przez chwile w robocie i kilka razy do auta wzialem. Musialem wyciagnac bo po dluższym czasie niewygodnie było. Wtedy też czułem plecy i potrzebowałem jakiegoś wspomagania tyle że to był okres wzmożonego targania różnych ciężkich gratów w mało sprzyjających warunkach Dzis nic sie nie dzieje Tak więc tu jest druga strona medalu ta medyczna -czy nie ma stanów ogólnych stanów zapalnych itp. One potrafią powodować lekkie obrzmienie tkanek a jak jest to koło kręgosłupa to wiadomo. Jak tylnymi drzwiami ktos co chwile wsiada i przeplywa zimne powietrze to może sprzyjać. A mi przyszło siedzisko z mito i jak dla mnie to jest to. Jak się zeobi cieplej to pokombinuję. Zasadniczo się to trzyma na spinkach z boków i zaczepie z przodu i z tyłu. Pewnie będą w innych miejscach i trzeba bedzie w tasmie mocującej nowe otwory zrobic ale powinno podejść. Jak mi starczy cierpliwości to wyciagne maszyne do szycia i przeszczepie ori tapicerkę choć nie wiem czy sens bo i tak mam pokrowiec.
Wstaw ten fotel, na którym jest siedzisko. Będzie po królewsku ;-)
Fakt jest dość wygodny, lubie go nie potrzeba podłokietnika ale nie ma regulacji oparcia i zagłówka :). Nie wiem jakby się sprawdził w trasie bo siedzisko też krótsze niż w mito ;-)
marx30, ile masz wzrostu?
181 prawie 80 kg
Jakby ktos potrzebowal wymiary tego siedziska i ogolny wyglad to zalaczam. Moja 9 letnia ma ciut bardziej rozklepane boki. Imho ta poduszka z przodu dobrze robi. W tipo cos mi sie tam wbija
W Tipo trzeba by było zrobić bardziej wklęsłe oparcie, to będzie się głębiej siedziało przez co wydłuży się siedzisko. Myślę, że na wiosnę się tym zajmę.
Ktos pisal ze wycial w pizdu jakis pasek czy cos w oparciu pod tapicerką i troche wpadlo. W tym siedzisku z miciaka te profile z boku koncza sie wczesniejniz samo siedzisko i (mi) nie skrecaja nogi. Dzis z racji mrozow wziolem alfe i czulem sie jak w spa ;-) a nie jak fakir. Tylko przegazowki robie przez ten gowniany pedal gazu w tipku bo sie przyzwyczailem
Ktoś, czyli ja ;-), ale jednak nie wiele to pomogło.
8805 przebiegu. Przepalona h15. 95 zł
FiatPrime a mógłbyś napisać dokładnie które włókno Ci się przepaliło ?? Od świateł dziennych czy od drogowych ??
Tam są dziennie i pozycję. Spaliło mi się za włóknem. Nie w jednej, a obu. Potem wstawię zdjęcia. W ogóle TAKĄ dyskotekę w aucie, że OMG. Coś się spierd... z elektryką. WSZYSTKO działa jak chce. Jutro oczywiście ASO. I po wizycie opiszę o co biega, bo to nie tyle żarówka tylko coś się rozp....
Ledy by trzeba obczaic.
Gdzie w reflektorach Tipo (bez led) są światła pozycyjne?
Nie ma jak tako :). Sa postojowki na wloknie 15W realizowane przez PWM tylko na wylaczonym zaplonie. Uprzedzam pytanie "a co sie stanie jak sie spali swiatlo mijania i czy wtedy nie widac calkiem jednej strony auta. Wtedy automatycznie zalaczy sie pozycja/postojowka po tej stronie. Sam zadalem to pytanie w fiacie sugerujac ze brak pozycji to rozwiazanie z afryki gdzie w ogole bez swiatel jezdza. I pan mi odpowiedzial ze jak sie pali mijania to pozycji i tak nie widac, na samych pozycyjnych nie wolno jezdzic wiwc to zamierzone. Dlatego tez dzienne sa caly czas wlaczone. Jak sie to ma do przepisow dot warunkow technicznych i dyrektyw nie wiem ale ma homologacje. Ale ledy h15 jako drogowe nieglupi pomysl bo te ostatnie swieca porownywalnie z normalnymi xenonami.