To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Cytat:
Napisał
pawka Zapomniałeś w tej liście w wyposażeniu o:
Jak masz koło zapasowe:
Klucz do kół
Podnośnik
Klin
Jak nie ma koła to - zestaw naprawczy
Lejek do tankowania samochodu z kanistra
Wkręcany hak holowniczy
Ja nie miałem ale powinien podobno być jakiś haczyk do kapsli kół
Klin?
Lejek?
-
Cytat:
Napisał
Fafikdog Klin?
Lejek?
Klin - zwał jak zwał taki ma kształt i tak nazwałem -składana podkładka pod inne koło przy wymianie koła żeby się samochód nie ruszył
lejek - bez tego lejka nie nalejesz benzyny z kanistra /fiat ma takie zabezpieczenie/ i ten lejek jest na wyposażeniu dlatego trzeba sprawdzić czy Ci go dali
-
Cytat:
Napisał
pawka lejek - bez tego lejka nie nalejesz benzyny z kanistra /fiat ma takie zabezpieczenie/
Zabezpieczenie :?: Przeciw czemu :?:
-
Cytat:
Napisał
krowka1978 Zabezpieczenie Przeciw czemu
Przeciwko nasikaniu do baku. Sikawka musi mieć ściśle określona średnicę :mrgreen:
-
Cytat:
Napisał
krowka1978 Zabezpieczenie Przeciw czemu
Zagadka - masz pole do popisu i wykazania się - bo ja nie wiem - tak mi powiedzieli jak odbierałem Tipo
-
Cytat:
Napisał
pawka Zagadka - masz pole do popisu i wykazania się - bo ja nie wiem - tak mi powiedzieli jak odbierałem Tipo
To raczej mają pole do popisu ci co to powiedzieli :smile: Napiszę inaczej, coś im dzwoni, ale nie wiedzą co. Jedyna funkcja zabezpieczająca to niemożliwość włożenia złego nalewaka, czyli np. nie włożysz nalewaka od "dizla" do benzynowego.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978 o raczej mają pole do popisu ci co to powiedzieli Napiszę inaczej, coś im dzwoni, ale nie wiedzą co. Jedyna funkcja zabezpieczająca to niemożliwość włożenia złego nalewaka, czyli np. nie włożysz nalewaka od "dizla" do benzynowego.
Co do "lejka" z wyposażenia to chyba chodzi tylko o tankowanie z kanistra - żeby przy tankowaniu nie pchać do otworu wlewu jakiejś przypadkowej rury czy lejka o nieodpowiedniej średnicy i nie uszkodzić wlewu /jak też ma to umożliwić wlanie paliwa/ a stosować lejek /końcówkę/ dedykowaną przez fiata pasującą do wlewu Capless Fuel- i to wg. mnie może być to zabezpieczenie - przed przypadkowym uszkodzeniem wlewu
-
Cytat:
Napisał
pawka Co do "lejka" z wyposażenia to chyba chodzi tylko o tankowanie z kanistra
Niekoniecznie. Można go też użyć na stacji benzynowej, żeby zamiast benzyny nalać ON lub odwrotnie :crazy:
-
Cytat:
Napisał
manio20 możliwość wyłączenia S&S w tipo należy traktować jako ciekawostkę, bowiem w większości aut z tym systemem nie można go zdezaktywować "na stałe". Tym bardziej plus dla fiata. Ktoś wreszcie zadbał o szarych użytkowników, dodam jeszcze, że tylko fiat oprócz skody oferuje pośredni system kontroli ciśnienia powietrza w oponach. W innych markach jak ktoś chce mieć drugi zestaw opon z felgami to musi kupić czujniki w cenie ok. 200 zł za jeden plus coroczna aktywacja w ASO (np. tak jest w oplu i to dwa razy trzeba do nich jechać jak się zmienia koła z zimowych na letnie i odwrotnie)
iTPS to duża zaleta, ale jeśli ma się system TPS, a chce się oszczędzić to można kupić programator oraz czujniki z eBay, co daje mniejsze koszty. Faktem jest, że stosowanie TPS w autach budżetowych (jak np. moja Astra) to duże faux pas ze strony producenta.
-
Cytat:
Napisał
NimnuL iTPS
Zapewne chodzi o iTPMS i TPMS :wink:
-
Dzień dobry witam wszystkich ja swojego tipo sedan 1.4 lounge szary colosseo zamówiłem 03.03 i czekam, z tego co podał mi sprzedawca będzie wyprodukowany w 14 tygodniu.Pozostało czekać i czytać forum:smile:
-
1 załącznik(i)
Szczecin- Zachodniopomorskie, plac GEZET Białowieska. Zdjęcie z dziś
Kilka nowych TIPKów czeka na odbiór przez szczęśliwych właścicieli.
Załącznik 27067
-
Cytat:
Napisał
tedybear Kilka nowych TIPKów czeka na odbiór przez szczęśliwych właścicieli.
Czy szczęśliwych, to się jeszcze okaże, gdy pojawią się ich pierwsze posty na forum :tongue
-
krówka jesteś w porządku ale Twój pesymizm i EGO jest nader wkurzający
-
Cytat:
Napisał
tedybear krówka jesteś w porządku ale Twój pesymizm i EGO jest nader wkurzający
Dlaczego wszystko bierzesz na poważnie? Nie bez powodu wstawiam odpowiednie emotki :-)