To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo a LPG -
Cytat:
Napisał
CHCEtipo
podstawowy czyli przyzwoity? każdy serwis obsłuży to czy tylko ten co montował mógł założyć jakieś swoje zabezpieczenia?
Miałem w Sienie 1,6 sterownik STAG 200-4 i nie jeździłem nawet na przeglądy.Dokupiłem sobie na alle kabelek,a oprogramowanie można ściągnąć ze strony producenta.Sam wymieniałem filtry,kasowałem przegląd jak sterownik pikał i zmieniałem inne ustawienia np.temp. przełączania na LPG.Zabezpieczeń żadnych być nie powinno.
https://www.ac.com.pl/pl-centrum-pobran-oprogramowanie
-
Z tego co wiem jak jak pojawia się druga kreska to jest już 50 stopni.
-
Rozmawiałem ostatnio przy dystrybutorze z posiadaczem Tipo 1.4 95 km z instalacją Tartarini i okazało się, że do niedawna miał 2 takie auta równolegle w eksploatacji - jeden nie powodował żadnych problemów w eksploatacji, drugi miał już dwa razy remont silnika (w ciągu 100.000 km) i pije litr oleju na 1000 kilometrów. Dodatkowe info - nie jest to ten użytkownik grupy na FB, który miał już dwa razy remont robiony, wedle jego słów pozostaje anonimowy.
Edycja - dodałem przebieg.
-
Witam koledzy. Rozgladam sie za tipo sw 95 km ktore bym chcial zagazowac. Do 50 tys raczej nie wychacze t jeta. Wiec sie zapytam przeswietlilem temat i maslo maslane.... Ten silnik nadaje sie pod log czy temat odpuscic? Pomocy
-
Raczej wybór należy do ciebie. Ile użytkowników, tyle opinii. Przekalkuluj kiedy zwróci ci się zamontowana instalacja lpg. Chyba że kupisz "gotowca" z już zamontowaną.
-
Wole zamontowac we wlasnym zakresie a auto uzytkowac kolo 8 lat wiec lpg sie zwroci i zarobi na siebie
-
Silnik 1.4 16v w Tipo ma zbyt delikatną głowicę żeby go polecić do LPG. Na Taxi wytrzymywała czasami 50 tys. km. Dołóż 3-4 tysie i weź T-Jeta.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Ciekawe co zmieniło w silniku 95km w tipo. Mam Doblo z 2011r., instalacja montowana u dilera fiata po przejechaniu 22000 sterownik ag compact zenit, aktualnie 102000 i nic się nie dzieje, jedynie wymiana filtrów. Olej kupuję motula, między wymianami dolewam tyle, że mam już 3opakowania w każdej po litrze więc tragedii nie ma. Aktualnie rozglądam się za zmianą na tjeta ale tylko i wyłącznie ze względu na lepsze osiągi.
-
Czy ma za delikatną głowicę to nie wiadomo. Nie wiadomo też czy jest wykonany z gorszych materiałów. Wiadomo tylko tyle że nie ma wariatora i że spełnia Euro 6. a jak ktoś tu pisał powołując się na firmę tuningową w t jecie jest istotna zmiana w sterowaniu (np. szybko przechodzi w OL), eko ustawieniach. tak samo może być w wolnossaku co sprawia że wyżyłowana do bólu na ubogo mieszanka na benzynie jeszcze jakoś ujdzie ale na byle jak ustawionym gazie już nie.
-
Podpinam się pod pytanie Kolegi powyżej czyli zdecydowanie lepszy T-Jeta do gazu ? Mam zamiar własnie w ciągu paru miesięcy kupić Tipo . Jeżdżę nie wiele bo gdzieś po około 1000-1200 km miesięcznie .
-
Cytat:
Napisał
JANUSZ003
Podpinam się pod pytanie Kolegi powyżej czyli zdecydowanie lepszy T-Jeta do gazu ? Mam zamiar własnie w ciągu paru miesięcy kupić Tipo . Jeżdżę nie wiele bo gdzieś po około 1000-1200 km miesięcznie .
Tak, ale jak jeździsz nie wiele i na lepszych osiągach Ci nie zależy to może 1.4 95KM only PB.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Tak, ale jak jeździsz nie wiele i na lepszych osiągach Ci nie zależy to może 1.4 95KM only PB.
Przyzwyczaiłem się do gazu w tej chwili posiadam Grande Punto i nie mam żadnych problemów .
-
Cytat:
Napisał
JANUSZ003
Przyzwyczaiłem się do gazu
Tzn. kręci Cię zapach gazu, czy czerpiesz przyjemność z tankowania? :mrgreen: Policz sobie uczciwie czy i kiedy Ci się to zwróci (w wariancie optymistycznym i pesymistycznym) i dopiero decyduj, czy chcesz LPG.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Tzn. kręci Cię zapach gazu, czy czerpiesz przyjemność z tankowania? :mrgreen: Policz sobie uczciwie czy i kiedy Ci się to zwróci (w wariancie optymistycznym i pesymistycznym) i dopiero decyduj, czy chcesz LPG.
Gaz się zwraca po 1 roku robiąc nawet 10k km rocznie. W czym problem? Boli Cię tańsza jazda czy jak?
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
A czy ktoś wie dokładnie co z remontem brylancik13