To jest widok strony w wersji do druku
-
Cześć,
Mam pytanie odnośnie GSI. Pacjent tipo 2020, pokazywało biegi (menu gsi) i sugestie zmiany, po tuningu zniknęło... W serwisie mówią, że nic nie grzebali w tym zakresie... Wypróbowałem już chyba. Wszystkie opcje z forum, zmieniłem tryby GSI, skrzynia ustawiona taka jak być powinna... Czujnik jest, bo chce żeby wcisnąć sprzęgło przed uruchomieniem tylko na biegu, na luzie nie podbija obrotów, a na biegu jak najbardziej... Czy macie jakiś pomysł, co mogło się stać?
-
Jeśli wyłączyłeś "Start&Stop" w Alfa OBD to właśnie (może tuning to zrobił) znika GSI o którym piszesz,
znam to z autopsi, dlatego przywróciłem w/w opcję i GSI wrócił. Prawdopodobnie opcję GSI producent
powiązał ze Start&Stop'em stąd ten problem :(
-
W teorii nic takiego nie było robione, przycisk działa, ale sprawdzę jutro czy się wyłącza na postoju... W sumie nie sprawdzałem, odruchowo dezaktywuje ss. Dzięki za info!
-
No i klops, okazuje się, że nie działa też ACC, bo krzyczy, że trzeba wrzucić co najmniej 2 bieg.. jakiś pomysł cóż to może być?
Edit: sprawa wyjaśniona, błąd monitoringu, coś nie do końca dobrze dobrane w modzie i źle czytał parametry...
-
Fakt, testowałem na poprawnym sterowniku, po włączeniu ss gsi nie pokazuje biegów, podpowiedzi też brak, ale poza tym wszystkie systemy działają.
-
Cytat:
Napisał
Lamacait
Start stop OFF
aktywny tempomat ON po wymianie przełącznika na kierownicy
Piszczek pasów OFF
( teraz piszczenie pasów można wł/wył w menu na kierownicy
Dokładnie ostatnie Tjety zeszły z taśmy z tego co wiem 10-11.2020r,
Hello;
Czy aktywny tempomat działa prawidłowo, czy udało się go przetestować? Czy konieczna była kalibracja? Czy pojazd jest wyposażony w radar umożliwiający działanie tego systemu, czy też działa on wyłącznie w oparciu o kamerę wspomagającą hamowanie awaryjne? Czy wystarczyło włączyć go w menu MES i zmienić ustawienia przycisków?