To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
juri
Robiłem z wymianą turbo na vl36 plus większy IC, fabryczne LPG , całość w CINSOFT
Ja mam jeszcze póki co przedłużoną gwarancję na silnik i układ napędowy, więc wchodzi w grę na razie sam program. Może się nie połapią w ASO gdybym musiał kiedyś (odpukać) skorzystać z tej przedłużonej gwarancji ;) Dobrze widzę, że jesteś gdzieś z okolic Kęt przy granicy z województwem śląskim? Może udałoby się kiedyś umówić na krótką jazdę testową Twoim Sleeperem? ;)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
tipo
Tak to ta firma. Ktoś robił u nich modyfikacje???
Ja ostatnio u nich robiłem. Wymiana Turbo na VL38 + strojenie, ostatecznie pod 95. Tak wyszło. Załącznik 39013
Samo strojenie zajęło im niecałą godzinę. Czuć dużą różnicę i Cipek nieźle idzie, ale sprawa jest zbyt świeża bym mógł w pełni się obiektywnie wypowiedzieć jak spalanie i jak w trasie to się sprawdza.
-
Banan - ładnie to wygląda i to jeszcze na PB95 ... chyba trafiła ci się perełka bo masz 221 Nm w serii a to bardzo dobry wynik chyba nikt tyle nie miał ... jak przyśpieszasz z niskich obrotów to czujesz to wachniecie momentu miedzy 2500 a 3000/rpm ? bo od 3 tyś powinien już ciągnąć jednostajnie i mówisz że czuć dużą różnicę .... :smile:
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Banan - ładnie to wygląda i to jeszcze na PB95 ... chyba trafiła ci się perełka bo masz 221 Nm w serii a to bardzo dobry wynik chyba nikt tyle nie miał ... jak przyśpieszasz z niskich obrotów to czujesz to wachniecie momentu miedzy 2500 a 3000/rpm ? bo od 3 tyś powinien już ciągnąć jednostajnie i mówisz że czuć dużą różnicę .... :smile:
Pomiar miał robiony pewnie na turbinie VL38, stąd te kilka KM/Nm więcej względem serii.
-
Z tego co wiem pomiar serii robili od razu jak zostawiłem im kluczyki po pracy. Przy aucie grzebali następnego dnia.
Trochę czuć ten dołek w momencie, ale i tak jest o tyle mocniejszy, że nie przeszkadza, a po wyżej 3000RPM idzie jak demon. Z efektu jak na razie zadowolony jestem 8/10, więcej wypowiem jak zaliczę jakąś dłużą trasę.
-
IC seria? W ciepłe dni będzie ciężko utrzymać parametry.
-
Tak seria, odradzali mi wymianę IC, tłumacząc trochę pokrętnie, że to duża ingerencja, że zderzak trzeba zdejmować itp. Polegałem na ich opinii, bo żaden tam zemnie ekspert. W moim przypadku planowałem tylko sam soft a wyszło soft+turbo, żeby za szybko niedosytu niebyło ;)
-
Dziwne tłumaczenie, że zmienionym IC jeżdżę już od jakiegoś czasu. Też planuje vl38 wrzucić i dopiero program.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
2 załącznik(i)
Dzisiaj odebrałem swojego Tipusia z Cinsoftu ..... jest baban na twarzy :-D pięknie się zbiera na trasie ....
Zmienione turbo, większy IC i oczywiście program na PB98 i LPG ... wyniki pod 165 PS i 250Nm
Załącznik 39023Załącznik 39024
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Dzisiaj odebrałem swojego Tipusia z Cinsoftu ..... jest baban na twarzy :-D pięknie się zbiera na trasie ....
Zmienione turbo, większy IC i oczywiście program na PB98 i LPG ... wyniki pod 165 PS i 250Nm
Lpg fabryczne? Tuner coś wspominał o interwale wymiany świec zapłonowych po programie?
-
Fabryczne LPG .... świece do wymiany co 20tyś... :-/
-
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Fabryczne LPG .... świece do wymiany co 20tyś... :-/
E tam, majstrowi się coś pewnie pomieszało. Jak nie szarpie to po co zmieniać;-)
-
Cytat:
Napisał
steyr
E tam, majstrowi się coś pewnie pomieszało. Jak nie szarpie to po co zmieniać;-)
Niestety mówi prawdę, bo obciążenia przy gazie większe i trzeba wymieniać świece często by nie robić potem innych rzeczy
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Super kolejny LPG tjet fabryczny z modem na lata
-
Ja wiem, Ty wiesz o tym. Co po niektórzy w innym wątku śmiali się z wymiany interwału świec co 30kkm jak przewidział producent.
-
Też wymieniam świece w bravo po Cinku co 20k. Ostatnio trochę przekroczyłem interwał, brak czasu ale i ciekawość. Przy 23k z groszami po porannym rozruchu, podczas przyspieszania na dwójce zaczął poszarpywać. Jednorazowe sytuacje, tylko rano, ale odkąd się pojawiły - powtarzalne.
A kolega, któremu odradzano większy intercooler...
Nie chciało się im po prostu. Większe turbo praktycznie zawsze wkłada się z większą chłodnicą powietrza.
-
Ja bez zmiany turbo mam w planie wymianę ic bo teraz w upały w mieście przy nie za dużym katowaniu czuje jak puchnie...
-
Cytat:
Napisał
steyr
Ha ha ;-P tak to prawda że nie lubię wymieniać świec zbyt czesto ...rozmawiałem też o tym z p. Marcinem który naświetlił mi ten temat pod kątem zachowania się sterownika silnika na kiepską iskrę szczególnie majac LPG i przekonał mnie swoimi argumentami wiec zmieniłem zdanie na ten temat i będę wymieniał świece częściej ... ale z mojego doświadczenia wynika że to przeciąganie wymiany nie jest aż takie szkodliwe jak to demonizuja na forach.
Moje swieca miały 45 tyś nalotu aktualnie ..... i tak informacyjnie śruba od turbo z filterkiem też do wymiany przy tym przebiegu ... filterek był już delikatnie zdeformowany.
-
Panowie mam do sprzedania nowe turbo Garrett z nowy kolektorem i przewodem dolotowy z fiata 500 Abarth kontakt 725727274
-
Zobaczcie jak ładnie zbiera się to Tipo 1.4 T-Jet podkręcone do 260ps :-)
https://www.youtube.com/watch?v=r-3e8ijXAa4