Dokładnie jak wyżej kolega napisał w alfie też da
się włączyć menu DRL.
Wybierasz body computer, diagnozy akrywne, konfiguracja pojazdu, wybierasz drl menu, zmieniasz warto na Enabled i robisz osiowanie.
To jest widok strony w wersji do druku
Dokładnie jak wyżej kolega napisał w alfie też da
się włączyć menu DRL.
Wybierasz body computer, diagnozy akrywne, konfiguracja pojazdu, wybierasz drl menu, zmieniasz warto na Enabled i robisz osiowanie.
Dziękuję za podpowiedzi. Faktycznie od ręki alfą włączyłem to DRL menu i w końcu światła nie będą mi pożerać aku choćby aktualizując mapy Jedna dziwna kwestia bo mam ten kabel:
https://allegro.pl/oferta/stn1170-el...ource=facebook
Plus niebieski adapter i po zmianie drl menu i osiowaniu alfa nie woła mi o niebieski adapter a samo osiowanie kończy się sukcesem i menu mam na radiu. Dziwne bo w mesie forumowym żeby połączyć się np z NADWOZIE-RADIO UCONNECT to musiałem użyć adaptera (bez nie trybi bo sprawdzałem) a np INNE (czyjniki parkowania chyba) mimo ze chce adapter to łączył się i bez niego (choć to chyba wszyscy już wiedzą) No nic, udało się, jestem szczęśliwy i biedniejszy o 150zl Bardzo dziękuję za pomoc koledze JTN szczególnie, pozostałym oczywiście też. Pamiętajcie, dobra karma wraca. Ps czy tą opcją wyłączę na stałe start & stop???
Załącznik 38327
Ja mam problem z aktywacja funkcji "Fallow me home" aby działała z radia (radio 5 navi) działa tylko z manetki
Zmieniam bajt 68 na C1 ale osiowanie nie przechodzi
Brzoza nie wiem czy pomoże ale...ja mam fabrycznie tą opcję i działa z manetki a na 7 calach w menu i tak jej nie ma więc może tak po prostu jest?
Załącznik 38328 a tak było fabrycznie Załącznik 38329 bo niby na co nam wł tej opcji w radio, to się łatwo i szybko manetką włącza.
Harry.wesoly po osiowanu alfa nie masz żadnego błędu na modułach?
Bo u mnie przy aktywacji halegenow oraz doświetlania zakrętów po osiowanu był błąd na radiu "Konfiguracja pojazdu nie zaprogramowana" mimo że licznik nie migał gdy podłączyłem pod mes miałem błąd modułu TELEMATYCZNEGO. Osiowanie musiałem zrobić mes ze zwiększeniem bajtów do 235 bo fabryczne miało 160 bajtów i wtedy poszło ale mes po procedurze osiowania sam zmniejszył bajty do 164. DRL aktywowałem zmieniając w MES bajt 109 i bez zwiększania bajtów osiowanie poszło. W alfie osiowanie mi nie przechidzi. Jak u ciebie to wygląda?
Sprawdzę Ci to w ciągu 30min bo po ostatnich podpowiedziach już nie kukałem w moduły ale wcześniej jak pokasowałem błędy po mesie bo były to już ich nie pokazywało.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja nie mam żadnego błędu
Załącznik 38330
A co do opcji dotyczącej s&s w alfie to zrobiłem na not enabled bo miałem wcześniej enabled i osiowanie i start stop nie załącza mi się
Załącznik 38331
Wszystko ok. Później jeszcze sprawdzę na mesie bo syn oblega kompa ale na bank będzie ok wszystkie moduły.
Tak z ciekawości jak możesz zobacz w MES ile bajtów ma twoje proxy?
Poniżej film z mojego osiowania alfa
https://youtu.be/jn9ixUC_gXo
Moje ma fabrycznie 235
Załącznik 38332
Witam Kolegów z góry mówię że jestem laikiem w tej sprawie i proszę o pomoc. W moim Ducato zostało wymienione radio co wiąże się z tym że licznik mruga, zakupiłem na allegro wraz z licencją oraz kabelkami Multiecuscan 4.6. Chciałem wykonać osiowanie radia aby rozwiązać problem licznika, niestety podczas osiowania występuje błąd " węzeł rozrywkowo-telematyczny ETM EOL Nieudane, reszta OK. Czy mogę prosić o pomoc może coś robię nie tak? Czy do radia muszę wpisać jakoś vin mojego Ducato ( radio pochodzi z demontażu z innego Ducato). Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Czy model radia się pokrywa?
Czy radio działa?
Radio działa, sterowanie z kierownicy również oraz rozmowy na głośnomówiącym. Co do modelu radia czy się pokrywa to nie wiem gdyż stare nie zostało mi jeszcze zwrócone (zakup auta z komisu, komis wysłał inne radio zgodne parametrami w sensie kamera cofania i navi i poinformował trzeba wykonać osiowanie)
Hej. Alfaobd wyłączyłem sprzęgło niezbędne do odpalenia auta. Oraz sama ikonkę wyłączyłem. Zrobiłem osiowanie i mam problem. Teraz ciągle mruga licznik kilometrów. Przywrócenie ustawień sprzęgła na domyślny i ponowne osiowanie nic nie zmienia. Próbowałem kasować błąd ale wciąż wraca. Odlaczenie Aku też nic nie daje.
Osiowanie przebiegło z jakimś błędem dlatego miga ci licznik. Zrób jeszcze raz osiowanie i zobacz przy którym ECU pojawi się błąd :)
Załącznik 40189
Tak to wygląda
Będziesz kiedyś w Łodzi to ci to naprawie.
Hej. Czy ktoś ze śląska podejmie się odblokowania u mnie Android Auto? Tipo 2018 uConnect 7 bez nawigacji.