To jakto? W nowym cenniku jest tjet z fabrycznym lpg? Przeciez wycofane ponoć.
To jest widok strony w wersji do druku
To jakto? W nowym cenniku jest tjet z fabrycznym lpg? Przeciez wycofane ponoć.
to właśnie jest też na stronie i tego nie rozumiem.
W gazetce dla pracowników FCA Tipo z LPG zniknęły już ze dwa miesiące temu.
no występuje ale jak go za dużo to zdrowy to on nie jest , szczególnie że się rozpada do polonu, ulubionej czasami trucizny bylych agentów FSB :-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
nowoczesny silnik benzynowy z bezpośrednim wtryskiem robi wiecej syfu niz ten z posrednim, dlatego do niego trzeba dodawać DPF, teraz pytanie co lepsze zostawic posredni wtrysk i mniej syfu produkowac czy też dac bezpośredni wtrysk i koneicznośc DPFa... no bo przecież musi spełniac najnowsza norme emisji CO2
tylko kredyty inwestycyjne sa potrzebne, konsumpcyjne powodują że konsument może mniej kupić i kupuje drożej niz gdyby na to co che kupić zaoszczedził.
a wodór do ogniw paliwowych to z czego weźmiesz? tylko nie pisz ze z wody, bo odrazu zapytam skąd energia do tego procesu, kórego sprawnośc jest bardzo słaba.
Z wody (elektroliza to nie jedyny proces umożliwiający pozyskanie wodoru z H2O), węgla, gazu ziemnego. Biorąc pod uwagę przyspieszające prace nad reaktorem fuzyjnym metody wydajnego pozyskania wodoru jako paliwa pojawia się wcześniej niż później.
Skąd taka niechęć do innych silników nie spalinowe? Pojedziesz sobie w ciszy, czystości, a jak będziesz chciał to zawsze z głośników możesz puścić dźwięk V8 [emoji14]
Wysłane z mojego G8342 przy użyciu Tapatalka
Tipo hybryda - https://www.youtube.com/watch?v=y7Ob0uNF0zI
Jakoś nie pochwalili się widokiem komory silnika, tylko ogólnym wyglądem zewnętrznym nieróżniącym się od zwykłej wersji. Trochę to podejrzane.
Pewnie po włosku hibrid to tjet z lpg :-)
Sent from my MI 6 using Tapatalk
Owszem.. to hybryda... silnik spala dwa rozdaje paliwa: benzynę albo gaz :D ot całą tajemnica.
Na desce rozdzielczej jest przełącznik żeby tylko na benzynie jechać :D
oo a na potwierdzenie moich słów macie tutaj stronę hiszpańską fiata:
https://www.fiat.es/auto-glp
Eco:)rive to nasz T-Jet z LPG :D
No mówiłem że jaja. Ale taką naklejkę bym chciał. Może być pomocna czasami w kontekście przymusowego postoju w strefie niskoemisyjnej
Tez o tym pomyślałem, pewnie jest w eperze zaszyta...
I się wyjaśniła technologiczna ściema Fiata :smile:
Jak by to Ruscy zrobili, to bym jeszcze zrozumiał, ale że Włosi, to już jest spora lipa :tongue
Szkoda ze Fiat nie poszedł ta drogą, by stworzyć hybrydę do silnika 1.4, Tipo idealnie by się do tego nadawał swoimi gabarytami. Hyundai ma swojego ionic, Ford ma mondeo, skoda będzie mieć Superba ( technologia z passata, co prawda tylko jest dostępna wersja plug-in) o Toyota już nie wspominając ( nawet mały yaris jest hybrydowy). Z chęcią bym kupił takie Tipo w automacie hybryda. A tak, pozostaje tylko Auris kombi hybryda ( choć najnowsza wersja jaka dopiero wyjdzie, będzie o 19 cm większa od dotychczasowej i może będzie więcej miejsca na tylnej kanapie- zobaczymy)
https://m.youtube.com/watch?v=dVrD4UiVUJs
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nowa Auris kombi ma zastąpić Toyotę Avensis, więc podejrzewam, że cenowo też będzie w granicach obecnej Avensiski. No ale kiedy ona wyjdzie to milczą, na pewno nie w 2019, bo na ten czas przewidziany jest tylko HB z silnikami 1,2 bezpośredni wtrysk i turbo, oraz dwie wersje hybdyry: klasyczna 1,8 (CVT) i nowa 2,0 z automatem z możliwością zmiany sekwencyjnej biegów.
Klasyczne silniki 1,6 Valvematic też odchodzą u Toyoty do lamusa, podejrzewam, że Avensis staje się historią własnie z powodu wymogów nowej normy Euro 6d (silniki 1,8 i 2,0 już nie spełniają ponoć tej normy)
Hahahahahaah,
Jak tu jest taka dyskusja to ja nie wiem czy to ma w ogolę sens. Pomyślcie troszkę zanim coś napiszecie, 45 litrów benzyny użyjesz RAZ, 400 kg akumulatory około 10 lat.
kolejne wywody jak to elektryki są nieekologiczne, moim zdaniem jednak są, jakoś nie chce mi sie wierzyć anonowi z forum który udaje eksperta i liczy "uczciwie" ktory nawet nie ma dostępu do danych. Zaraz zaczniecie pisać że odchodzimy od benzyny i produkujemy elektryki żeby zmniejszyć populacje ziemi
Jedno z wyliczen. Pokusilbym sie o swoje bo znam troche tematy naszej energetyki ale ktos powie ze jestem stronniczy. Dla PL elektryfikacja transportu przy obecnym systemie wytwarzania jest bez sensu jesli chodzi o emisję co2 . Dla np. Francji jest całkiem inaczej. U nas jedynie emisję z miast przeniesie się poza nie i unikniemy emisji czesci syfu innego niz co2 (sadza, nox-y itp).
Dokładnie, bez sensu, spała się benzynę i ropę w autach i jest emisja, aut elektryczne nie emituje nic ale żeby je naładować z gniazdka to elektrownia spała węgiel i tez jest emisja... Ja przedmówca napisał, Francuzi maja atom i mogą mieć elektryki bez emisji przy wytwarzaniu prądu.
A jak w tym wszystkim odnajdą się Niemcy? Oni przecież odchodzą od atomu na rzecz węgla...