Jak pojedziesz to się może w końcu odpowietrzy :-)
To jest widok strony w wersji do druku
Jak pojedziesz to się może w końcu odpowietrzy :-)
Tak trochę przerażony byłem czytając forum bo tutaj większość taki objawów w Punto i innych starszych modelach Fiata kończyło się wymianą UPG. Majstry z ASO stwierdzili klasyczne, że to nic takiego na pewno się odpowietrzy "jeździć obserwować". Dziś walnąłem ok 30 km i jakby spokój. Zobaczę jak jutro rano po odpaleniu no i po trasie. Mam nadzieję, że to faktycznie kwestia nowego auta a nie nic poważnego.
Po paru km odkręć korek zbiorniczka wyrównawczego, na pewno pomoże to odpowietrzyć układ. pozdrawiam
odkopie trochę temat. mam prawie identycznie w tym silniku tylko że w fiat 500L. to moje pierwsze chłodniejsze dni z tym samochodem. chciałem już się umawiać na wymianę termostatu. są dwa rodzaje 80*C i 88*C. czy cos robiłem z tymi temperaturami czy jeździsz i jest wszystko ok?
mój opis przypadku:
zaczęły się chłodniejsze dni. silnik rozgrzewa się szybko, wskazówka dobija pionu, ciepłe powietrze zaczyna lecieć szybko. jadąc przez miasto mając wbity 4/5 bieg bez gazu lekko z górki zaobserwowałem, że wskaźnik temperatury lekko opada (do ok 77*C) bez względu na to czy mam na maxa ogrzewanie włączone czy zimno. podczas przyśpieszenia powraca do pionu i temp jest w okolicach 84*C. termostat do wymiany?
podczas jazdy w trasie wskaźnik jest cały czas pionowo. temperatury nie mierzyłem.
chciałem do ciebie napisać prywatną wiadomość jednak masz pełną skrzynkę.