podłącz pod MES i sprawdź ciśnienie doładowania zmierzone oraz oczekiwane.
będziesz widział czy turbina daje niższe/ wyższe ciśnienie niż w danym momencie powinno być podane.
To jest widok strony w wersji do druku
podłącz pod MES i sprawdź ciśnienie doładowania zmierzone oraz oczekiwane.
będziesz widział czy turbina daje niższe/ wyższe ciśnienie niż w danym momencie powinno być podane.
A sprawdzałeś czy w tym wężu elastycznym (obok akumulatora) masz dużo oleju?
Jeszcze luzy na wirniku mozesz sprawdzic jak Ci sie chce rozbierać. Ostatnio sam mialem zagwostke bo turbo wylo ze hej. Co prawda to bylo w silniku od ciężarówki ze zmienna geometra ale sterowana elektronicznie silnikami krokowymi koszty 20tys:) po rozbiorce turbo igla zero luzow przeciekow no nowka jedynie uszczelka od cieplej strony miala jakby tyci przedmuch ale tyc tyci po zlozeniu na paste miedziana nastala cisza;)
zbadalem parametry w MES i ciśnienie doładowania jest wyższe niż oczekiwane ciśnienie doładowania np. oczekiwane cisnienie jest 1300 a rzeczywiste 1700-1800 przy mocniejszym przylozeniu buta .... jak rozumieć wynik
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Wysluchalem nagrania. Turbina gwiżdże aż miło.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
,@milanmielec
Jaki masz przebieg auta?
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
Robiłeś w auto-krak w Rzemieniu. Sam tam planuję się wybrać, bo:
1. Opinie dobre
2. Dają 3 lata gwarancji na to co robią.
3. Rozkręcali to może i coś się nie dokręciło i świszczy
4. Zadzwoń do człowieka i dopytaj!!!
5. Napisz jaki mod poszedł.
Nie bądź prorokiem tylko działaj. Oczywiście, że i tak się mogło stać. Daj znać w poniedziałek.
P.S. Cyba że coś Ci mówili a Ty to olałeś a teraz ...
Mediolanku nie dawaj mi lajków, tylko sensowne odpowiedzi (nie oczekuję teraz bo to piątek i późno).
u mnie padły przy 190 tysiacach km. Kolektor wymieniony na nowy
Ja u siebie w Crowie 2.4 wywalilem te klapy . przy okazji remontu motoru . Na allegro zaślepki koszt ok 150 zł . Kolektor jest dość cienki w tym miejscu i jest szansa ze moze pęknąć przy wciskaniu korka na klej . Ja wstawiłem śruby na przelot i koszt wyniósł mnie niecale 9 zł za te śruby i klej .
Proste rozwiązania są najlepsze ;-)
No cóż i ja u siebie będę musiał o tym pomyśleć bo jeszcze mi wpadną ( mam plastykowy kolektor i 160 tys km ) ... Jednym wpadają przy 240..260 tys km innym przy 120 tyś km... reguły niema więc wezmę endoskop i sobie popatrzę na nie z bliska ;-)
Mam w planie zakup endoskopu i samodzielną inspekcję, bo też nie wiem czy mam klapy czy nie. Bardziej myślałem o wtykaniu endoskopu przez klapę gaszącą. Ale lisekg -Twój sposób jest jeszcze lepszy i prostszy . Auto mam kupione jako sprowadzone i zero jakiejkolwiek historii, poza książką serwisową po szwedzku .
Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
Ciężko Wam będzie tamtędy coś zobaczyć, moim zdaniem lepiej przez klape.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Niestety operacja się nie udała :mad: Endoskop który pożyczyłem ma za długa głowicę i nie może się "przełamać" wewnątrz aby wejść do kanału dolotowego ... tak więc decyzja zapadła ...rozbieram to wszystko i wywalam klapki oraz przy okazji wymieniam rozrząd z pompą, koło pasowe bo jest już popękana guma na nim i pasek alternatora... w tym roku mija 5 lat od ostatniej wymiany więc czas na rozrząd mimo niewielkiego przebiegu około 40 tys km... Zacznę sobie rozkręcać w przyszłym tygodniu ( auto mam w hali garażowej więc spokojnie nie zamarznie ) i na spokojnie ogarnę temat.. ;-)
Załącznik 30787 Załącznik 30788 Załącznik 30789 Załącznik 30790 Załącznik 30791