To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam. Odświeżam temat. Mam tipo 1,4 T-Jet z 2017 roku. Zaczęły opadać mi wskazówki zegarów identycznie jak na filmiku z początku postu. Moje pytanie czy wymiana akumulatora rozwiązuje temat opadających wskazówek czy jeszcze jakiś inny problem powoduje ten objaw. Moje auto ma równe 93 tysiące przebiegu a akumulator wygląda na oryginalny z oznaczeniami Lancia Fiat 63Ah na 450 HD (EN2) . auto wyposażone Start stop i niby inteligentny alternator który ładuje kiedy chce.
-
Jak opadają wskazówki przy rozruchu silnika to aku masz do wymiany.
Wymiana aku rozwiązuje te problemy.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Jak opadają wskazówki przy rozruchu silnika to aku masz do wymiany.
Wymiana aku rozwiązuje te problemy.
Wiadomo czy przy systemie start stop można wymienić akumulator samodzielnie czy jakaś adaptacja komputerowa jest potrzebna? cena akumulatora do mojego egzemplarza to co najmniej 620 złotych Varta AGM 60 AH na 680. Masakra
-
Nic nie trzeba adoptować, tylko wystarczy wymienić aku.
-
Cytat:
Napisał
Mcgregor
Wiadomo czy przy systemie start stop można wymienić akumulator samodzielnie czy jakaś adaptacja komputerowa jest potrzebna? cena akumulatora do mojego egzemplarza to co najmniej 620 złotych Varta AGM 60 AH na 680. Masakra
Gdzie tam AGM kiedykolwiek był? Chyba, że kupiony jako używka i taki ktoś wsadził, a takiego tam fabrycznie na pewno nie było. Jeżeli już to Heavy Duty/EFB.
-
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Gdzie tam AGM kiedykolwiek był? Chyba, że kupiony jako używka i taki ktoś wsadził, a takiego tam fabrycznie na pewno nie było. Jeżeli już to Heavy Duty/EFB.
Faktyczne . Zamontowany mam jeszcze fabryczny akumulator z oznaczeniami Lancia Fiat 60ah 680 heavy duty czyli to jest EFB?to akurat jest dobra wiadomość bo jest tańszy od AGM . Varta Blue EFB 60 na 640 kosztuje około 480 pln. Czyli taki powinienem zamontować? większy 70 na 760 to koszt około 520 pln.
-
Większy ci już nie wejdzie fizycznie
-
wymieniłem akumulator na nowy Varta N60 EFB 60ah i problemy ze wskaźnikami zniknęły. Wszystko jest ok. Wygląda na to że te opadanie wskazówek zegarów bierze się ze spadku napięcia przy rozruchu auta. Nowy akumulator trafiłem względnie świeży z maja 2023. prostownik automatyczny pokazał żę jest naładowany na maxa i nic nie trzeba było doładowywać przed montażem.
-
To znany objaw słabego aku w tym aucie, problem z wskazówkami przy rozruchu.
-
Mam pytanie. Czy cofanie i tyrkotanie wskazówek podczas rozruchu może prowadzić do uszkodzenia czegokolwiek
-
To sygnał że już uszkodzony jest akumulator, dokładnie się już skończył i pora na wymianę jak naładowanie nie pomoże ma dłużej.
Nic więcej się nie uszkodzi.
-
Może prowadzić do uszkodzenia- wydrenuje ci kieszeń zakup nowego aku niebawem do fiacika;-)
-
No dzięki za podpowiedzi, to wiem. Ale chodziło mi o same zegary
-
Śledzę forum od początku, i jakoś nikt nie mówił, aby terkotanie wskazówek spowodowało jakieś uszkodzenia....
Także wyluzuj, spokojnie, raczej nic się nie stanie.