To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
45 tyś km
filtry i oleje przez forum ok. 440 zł
płyn hamulcowy ,wymiana ,obsługa (wymiana oleju ,filtrów) ASO 365 zł
razem 805 zł -
do tego dojdzie koszt filtra turbiny,podkładek,śruby wylotowej? z wymianą
Na kwietniowy przegląd po roku użytkowania auta także zaopatrzę się u kolegi z forum z ASO Jata w materiały. Podobnie jak do siostry 500 i Bravo. Pewnie wysyła także fakturę na materiały? W takiej sytuacji jeśli jest to zakup w ASO nie powinno być żadnych problemów z gwarancją.
-
Wystawia faktury, w zeszłym tygodniu dostałem paczkę.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Pawcio90
Na kwietniowy przegląd po roku użytkowania auta także zaopatrzę się u kolegi z forum z ASO Jata w materiały. Podobnie jak do siostry 500 i Bravo. Pewnie wysyła także fakturę na materiały? W takiej sytuacji jeśli jest to zakup w ASO nie powinno być żadnych problemów z gwarancją.
Tak ,zaznacz aby przesłano fakturę i dostaniesz ją . Mi ASO przyjęło fakturę i gwarancja leci dalej (opisałem na forum w którymś poście ,że nie jest to takie oczywiste gdy przyniesiemy swoje części ,ale bez potwierdzenia skąd kupione -za dużo podróbek na portalach aukcyjnych)
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Tak ,zaznacz aby przesłano fakturę i dostaniesz ją . Mi ASO przyjęło fakturę i gwarancja leci dalej (opisałem na forum w którymś poście ,że nie jest to takie oczywiste gdy przyniesiemy swoje części ,ale bez potwierdzenia skąd kupione -za dużo podróbek na portalach aukcyjnych)
Tak więc zaznaczę przed zakupem, że chcę fakturę i zadzwonię do ASO, w którym będę robić przegląd, czy części z innego ASO (udokumentowane fakturą) nie będą problemem w aspekcie gwarancji.
-
Jeśli odmówią,to zadzwoń do FCA Poland i oddzwonią -mi szybko oddzwonili,wyjaśnili z danym ASO co i jak ,a możesz też napisac do nich i dostaniesz maila (też tak zrobiłem co do tematu stosowania oleju innego niż Selenia) ,a to będzie oficjalna odpowiedź gwaranta,bo gwarantem jest Fiat ,a nie ASO.
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Jeśli odmówią,to zadzwoń do FCA Poland i oddzwonią -mi szybko oddzwonili,wyjaśnili z danym ASO co i jak ,a możesz też napisac do nich i dostaniesz maila (też tak zrobiłem co do tematu stosowania oleju innego niż Selenia) ,a to będzie oficjalna odpowiedź gwaranta,bo gwarantem jest Fiat ,a nie ASO.
Przed przeglądem napiszę do FCA, że chciałbym kupić w ASO materiały, a w innym ASO zrobię przegląd auta. I co oni na to. ;)
-
Panowie a kto to lub co jest Jato? Czy to ktoś z forumowiczów?
-
JATA Świdnica - autoryzowany diler FCA. Na forum jest jeden z jego pracowników - nick baseniarz - który może załatwić części oryginalne ze zniżką dla forowiczów. Najlepiej się z nim kontaktować na priv.
-
-
Kupując dostaniecie bezpośredni kontakt do sklepu i potem już można kupować bez pomocy forum . Fajnie gdy jest szansa oszczędzić 👍
-
Ja właśnie zamówiłem u niego czujnik sprzęgła i światło cofania (ktoś mi rozbił na parkingu - grrrrr) i ceny były poniżej używek na alledrogo. Także ten, polecam :-)
-
Witam . Moje autp miało dziś przegląd przy 30tys km i ponownie dobra cena w moim mieście . Całość 985 zł brutto
-
Za kilka tygodni czeka mnie przegląd po 3 latach. W najbliższym mi obecnie Carserwis Warszawa powiedzieli 850 złotych za filtry oleju, olej oraz wymianę płynu hamulcowego. Rok temu w Opolu za olej, filtry (wszystkie) i świece zapłaciłem 1010 złotych.
-
olej 200 zł ,filtr z 50 zł,płyn z 30 zł = 280 zł -reszta robocizna? Chmm,drogo za tą małą usługę ,chyba,że coś jeszcze w tym jest ?
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
olej 200 zł ,filtr z 50 zł,płyn z 30 zł = 280 zł -reszta robocizna? Chmm,drogo za tą małą usługę ,chyba,że coś jeszcze w tym jest ?
Kolega za bardzo zaokrąglił w dół. Olej 3 bańki 2 l bo mniejszych nie mają od 360 do 400 zeta reszta co zostanie dają na dolewki, filtr 50-80,za płyn zaśpiewali z 70-100 ziko. Roboczogodzina ze 130-150 x 3 godziny bo jeszcze oględziny auta. Ciągna ile wlezie jak powiesz ,że masz olej to naciągną swoje na godzinach z nimi nie wygrasz.
-
Podałem koszty do silnika MA .Ceny z faktur -olej kupiony w salonie Fiat ,ale nie w ASO .Ciekawostka ,to w ASO droższy ,a 15 metrów dalej w okienku "sklep" już taniej za 2 puszki -można taniej w hurtowni np Petrostar -mają też to ,czego nie ma ASO -bańki 1 litr . Filtr z faktury od kolegi z JATA (szczegóły zakupu na forum ) ,płyn koszt na fakturze w ASO . Także takie były moje koszta ,ale Warszawa może mieć drożej ,do tego inny silnik inne ceny części . Robię tak ,że pytam o kosztorys rozbity na części i robociznę .Wtedy zjawiam się z częściami kupionymi od kolegi z JATA i robią (oczywiście poszło info ,że na części dostarczone przeze mnie gwarancja krótsza, ale po interwencji w centrali odpuścili-warunek ,części oryginalne z fakturą zakupione w sieci Fiat - nieważne w jakim sklepie w Polsce) . Cenę robocizny znam z kosztorysu ,więc .. .Wiem , ASO też chce z czegoś żyć ,ale mnie do pensji z tego powodu nikt nie dokłada ,więc i ja szukam oszczędności .
-
Mnie w ASO na przeglądzie nie zobaczą. Jestem dzięki temu do przodu minimum 500zł, a i robota wykonana jak należy.
-
I ja podzielam zdanie krówki jeśli chodzi o mnie, żadnego ASO już.
-
Ja mam gwarancję jeszcze ,więc niejako muszę ,ale po niej ...sprzedam auto :)
-
Tak z ciekawości jak macie wpisane w gwarancji, przegląd co rok czy jak? Kupiłem nowe Doblo silnik t-jet i tam jest przegląd wymiana oleju co 30000 lub 24 miesiące i tak się zastanawiam czy w „cywilnych” wersjach specjalnie podają przeglądy co rok. Oczywiście zawsze wymieniam olej raz w roku tak co ok 12kkm.