Ja mam sterowanie z kierownicy. Musiałem dokupić adapter uniwersalny.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam sterowanie z kierownicy. Musiałem dokupić adapter uniwersalny.
Cena? Link masz jakiś?
Trochę drogi ale zależało mi na wykorzystanie przycisków z kierownicy.
https://www.car-tronic.pl/adapter-do...ctsfa0052-p847
To ja się wstrzymam, może kiedyś znajdzie się coś tańszego. :)
Pod co podłączacie zasilanie kamery cofania?
Mam już zamontowaną kamerę oraz poprowadzone kable do radia. Natomiast mam problem z jej zasilaniem. Światła cofania są w klapie bagażnika, a wiązka idzie w trudno dostępnym miejscu po lewej stronie bagażnika (jest otwór, ale jest mały i wiązka idzie głęboko).
Jest opcja podłączyć zasilanie np. pod kable z czujników cofania?
Jakieś propozycje, rady?
Wklejam fotki, jak prezentuje się u mnie kamerka. Niestety auto w wersji "brudas"... :)
Załącznik 34648
Załącznik 34649
Załącznik 34650
Standardowo obraca mi fotki... Nie wiem, co z tym zrobić. Próbowałem już obracać etc., ale to nic nie zmienia. Dlatego wybaczcie, że zdjęcia poodwracane.
Nic nie zrobisz. Aparat komórki zapisuje w exif złe dane, mniejsza z tym. Ja mam podłączone pod czujniki cofania. od strony radia plus od radia.
Musze sprawdziś czy do mojego radia jakieś aktualizacje są moze.
Aapter drogi kupiłes. Mogłeś wziać ten : https://www.car-tronic.pl/adapter-do...ctsfa0032-p845
ja jeszcze nie mam ale może kiedys się skusze. Póki co nie brakuje mi tego sterowania z kiery aż tak bardzo.
Ten adapter nie działa bo go miałem i wymieniałem. Ja kamerę mam za tylna szyba. Może to nie jest idealne rozwiązanie jeśli chodzi o dokładność zbliżania się obiektów za tobą ale w taka pogodę jak teraz mamy sprawdza się znakomicie. Nie muszę wycierać kamerki za każdym razem, wystarczy ze włączę wycieraczkę z tylu i obraz jak kryształ.
Naszło mnie na wymianę radia. Jest trochę opinii, ale w kilka lat wszystko poszło do przodu. Na co teraz zawracać uwagę? W sumie potrzebuję tylko radio, nawigację i kamerę. Żadne dodatkowe apki nie są wymagane. Na jakie marki powinienem zwrócić uwagę? Najchętniej Ali z polskiego magazynu.
Załącznik 37758Załącznik 37759
Sam sobie poradziłem z wyborem. Zobaczymy co z tego będzie
Doszło radio i ramka i mam dylemat, bo chyba nie spiłuję tego aż tyle, albo będzie to tragicznie wyglądać.