To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jacek2
No to przy obecnych zwyżkach cen benzyny niedługo staniesz:mad::mad:
Albo będę pchać :-) Z cenami paliw ból dupy się szykuje ale poszło 10% w górę odkąd z LPG na benzynę się przesiadłem. Było do przewidzenia :-)
-
Tak działa wolny rynek! (przesiadłeś się na PB, wiec popyt większy, zatem podniesienie cen było oczywiste;) Dodatkowo Amerykanie zaprowadzą w Iranie demokrację (to się tak ładnie nazywa w krajach próbujących robić niezależną politykę) właśnie po to, żeby Cię nauczyć, że LPG się nie zdradza.
-
Juz ćwierkają że może pęknąć 100 USD za baryłkę a na dystrybutorach jeszcze szybciej 5,5 PLN/l. Opłata za elektromobilność do benzyny i diesla (żeby pan minister mógł bogatym dopłacać do elektryków).
LPG to jednak słuszna opcja.
-
Taa...ostatnio musiałem zalać lpg w okolicy Plonsk na Bp i cena za lpg: 2,31 zł
Po czym dzień później widzę Lotos, ta sama okolica, 2,13 zł. Przy czym 95pb: 5,09 zł. Po tych wszystkich podwyżkach zacząłem jeździć z włączonym ecoDrive i „buduje drzewko” ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Nie tak dawno temu w szczytowym momencie cena LPG to było ok 60% ceny 95-tki. Dziś to około 40%. Rentowność LPG teraz jest większa niż wtedy.
-
Cytat:
Napisał
dramez
Ja Tipo HB najszybciej jechalem na niemieckiej banie nieco ponad 180kmh. Ale krótko. Może nie było tragedii jeśli chodzi o trzymanie się drogi ale nie czułem się w tym aucie z tą prędkością już zbyt komfortowo. A tak do 160 i owszem.
A co rozumiesz przez komfort przy prędkościach ponad 180km/h? Na autobahnie pełną koncentrację i tak trzeba sobie włączyć już przy niższej prędkości ;-)
-
Cytat:
Napisał
DM70
A co rozumiesz przez komfort przy prędkościach ponad 180km/h? Na autobahnie pełną koncentrację i tak trzeba sobie włączyć już przy niższej prędkości ;-)
Wiadomo, bardziej chciałem oddać że w moim odczuciu HB do około 160kmh przy normalnych warunkach jest w miarę do okiełznania jako auto. Czujność bezwzględnie musi być duża zawsze i z każdym kolejnym kmh powinna wzrastać wykładniczo.
-
Cytat:
Napisał
dramez
Wiadomo, bardziej chciałem oddać że w moim odczuciu HB do około 160kmh przy normalnych warunkach jest w miarę do okiełznania jako auto.
Oczywiście warunki meteo muszą być sprzyjające i grunt to dociążony odpowiednio tył. Z pustym bagażnikiem chyba bałbym się jechać szybciej. BTW, jak wracałem ostatnio z majówki to tak wiało w CZ, że nie dało się jechać szybciej jak 140, bo strasznie bujało Tipkiem.
-
Cytat:
Napisał
DM70
Oczywiście warunki meteo muszą być sprzyjające i grunt to dociążony odpowiednio tył. Z pustym bagażnikiem chyba bałbym się jechać szybciej. BTW, jak wracałem ostatnio z majówki to tak wiało w CZ, że nie dało się jechać szybciej jak 140, bo strasznie bujało Tipkiem.
W CZ chyba i tak nie mozna więcej, więc Tipo zadbało o Ciebie:) (chyba do 130 mają ograniczenie)
-
Dziś w Płońsku lałem Pb po 5,19
Auto do garażu, rowerek na dwór 😉😊
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
W CZ chyba i tak nie mozna więcej, więc Tipo zadbało o Ciebie (chyba do 130 mają ograniczenie)
Fakt, szybciej tam teoretycznie nie można, ale widziałem wiele samochodów z PL i nie tylko, które gnały o wiele szybciej. Czesi raczej jeżdżą zgodnie z przepisami.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A ja uzyskalem dzis 67 kmh oraz w pakiecie 50 zl mandatu i 2 pkty. Na ograniczeniu do 50 ciu. Dobrze ze zwolnilem bo tam czesto stoja. Na pytanie czy komendant mial zly dzien ze im kazal sie w apteke bawic pan wladza mi odpowiedzial ze jak maja ten radar z laserem to sie nagrywa i jak juz namierzyl to nie ma tolerancji i musi zatrzymac bo ktos moze wyeryfikowac. Z normalna suszarka za takie cos to on raczej nie zatrzymuje (i tez mam takie spostrzerzenia ze przewaznie puszczaja) ale kierowcy chcieli miec pomiar z nagraniem to maja. Pytam czemu mnie a nie tego obok jechalismy rowno (jakas corolla) a on ze auto wygladalo na szybsze. A i tak mi promocje zrobil bo normalnie stowka. Mam swoj pasek na masce :). Tak więc uważajcie z biciem rekordow ;-).
1 zasada: policjatowi się nie wierzy. Bajki będzie żenił tylko abyś podpisał mandat
-
Cytat:
Napisał
dam9an
1 zasada: policjatowi się nie wierzy. Bajki będzie żenił tylko abyś podpisał mandat
Do tego ten laserowy miernik nadaje się na śmietnik - 100% wygrana w sądzie.
Ciekawe z jakiej odległości jeszcze mierzyli z "rąsi"?
-
Jasne - za 50 zl bede po sadach latał tracąc w tym czasie kilka razy tyle. Zwłaszcza że i tak jechałem szybciej niż mi pokazał. Tyle że dał mi czas zwolnić "pokazujac" że mnie namierza.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Jasne - za 50 zl bede po sadach latał tracąc w tym czasie kilka razy tyle. Zwłaszcza że i tak jechałem szybciej niż mi pokazał. Tyle że dał mi czas zwolnić "pokazujac" że mnie namierza.
jakby był ok to by pouczył , zawsze ma takie prawo
-
Pouczyć to można przedszkolaka, że papierek na trawę wyrzucił a nie dorosłego człowieka,który wie ,że popełnił wykroczenie
-
Dokladnie bo dokladnie wiedzialem co robie. Dla formalnosci go o to spytalem i powiedzial ze wykroczenia laserem sa rejestrowane ktos to potem moze weryfikowac i on nie bedzie sie nadstawial. Mogl dac 100 dal 50 sam sobie jestem winien, nie pierwszy nie ostatni raz.
-
Cytat:
Napisał
bibi
Pouczyć to można przedszkolaka, że papierek na trawę wyrzucił a nie dorosłego człowieka,który wie ,że popełnił wykroczenie
Nie rób sobie kpin. Doucz się przepisów a później zabieraj głos.
Mógł dać w przedziale od 50 do 100 dał 50. Mógł pouczyć wszystko zgodnie z prawem.
-
Kpiny robisz sobie Ty.Zachowujesz się jak typowy "Janusz" . Pouczać, broń boże karać .
-
Też mi się wydaje że pouczenie jest niejako zarezerwowane dla nietypowych wykroczeń które ktoś mógł zrobić nieświadomie itp. Poczać chłopa który ćwierć wieku jeździ autem co oznacza cyfra 50 na białym tle w czerwonym kółku troche śmieszne. Ale w zasadzie to mnie jednak pouczył :-): dowiedziałem się że przestają przymykać oko na niewielkie przekroczenie prędkości.