To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Android Auto -
Sprawdzilem na obu telefonach i powinien byc arm64-v8a i takie instalowalem niestety nadal ten sam problem .
Cytat :Wygląda na to, że Usługi Google Play w tej chwili nie działa.
Telefony w sieci play i t-mobile. Zaznaczone zgoda na insalacje programow poza sklep Play i nadal ten sam problem.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Czy powinienem zrobic jakiś zakup na sklep Play żeby móc korzystać z android auto. Do tej pory nie robiłem żadnych zakupów gotówkowych na sklep Play może powinienem coś kupić np przez swoje konto u operatora
-
Mimo tego błędu spróbuj po prostu podłączyć telkefon do samochodu. Też miałem ten błąd, a po podlaczeniu do samochodu android auto się uruchomiło.
-
A jak Kolegi wyżej sposób nie pomoże, spróbuj jeszcze z apk mirror starszą wersję wgrać.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Spróbuj pobrać tą pierwszą z tych trzech
-
Witam udało się w końcu uruchomić tak jak kolega wspominał w przypadku takiego błędu związanego z google play należy ściągnąć program z APKmirror zainstalować na telefonie oraz podłączyć telefon do auta za pomocą kabla wtedy odblokowuję się na telefonie android auto i można dokończyć instalacje programu
-
-
Dzień dobry wszystkim, to mój pierwszy post zatem od razu następie pozdrawiam wszystkich tipowiczów oraz fiatowców w ogóle. Pytanie mam następujące: zainstalowałem radio Maisun omawiane w tym wątku kupione w auto-nawigacje. Zrobiłem dwa podejścia - radio pozostaje czarne, zero jakiejkolwiek reakcji. Przy montażu nie ma zbyt wiele możliwości, jedyne co to upewniłem się 5x czy wszystko wizualnie jest ok typu wysunięte piny, bezpiecznik, niedociśnięte wtyczki itd. Nic. Czy ktoś miał taki problem? Jest coś czego nie wiem? pozdrawiam
-
Witam. Odebrałem Tipo tydzień temu i meczę się aby uruchomić Android auto. Podłączeniu trzech telefonów, wypróbowaniu z 10 kabelków, mam cały czas ten sam komunikat na ekranie 7" w Tipo, że pobiera dane z telefonu ( icona Anroid Auto pokazuje się ) Na telefonie wyświetla się, że muszę zatrzymać auto aby uruchomić android auto, Tipo oczywiście stoi, jak kliknę na telefonie w aplikacji napis "zakończ" icona w Tipo znika. W telefonach aplikacja uruchamia się bez problemów, próbowałem różnych wersji i nie mam pomysłu co dalej robić. Telefony to Samsungi A5, S7, S8 a Tipo to HB z Uconnectem 7" HD z nawigacją z wyprzedaży r. 2018.
-
Robiłeś to przy przekręconym kluczyku w stacyjce? Ja tez długo z tym walczyłem, zanim jakaś dobra dusza na forum nie podpowiedziała mi, że trzeba to robić bez kluczyka, tylko radio ma być włączone.
-
Cytat:
Napisał
Tomek B.
Robiłeś to przy przekręconym kluczyku w stacyjce? Ja tez długo z tym walczyłem, zanim jakaś dobra dusza na forum nie podpowiedziała mi, że trzeba to robić bez kluczyka, tylko radio ma być włączone.
Radio nie musi być włączone aby za każdym razem podłączać AA.
Najlepiej wyrobić sobie nawyk aby po wejściu do samochodu pierwsze co podłączać telefon do kabelka :)
Następnie kluczyk do stacyjki itp...
P.S. Kabelek musi być oryginalny od telefonu np samsungowy od ładowarki ten i zadziała.. (Nie działają stare przewody np z S3 itp)
-
Wielkie dzięki za pomoc, działa :smile:
-
Cytat:
Napisał
srasquasz
Radio nie musi być włączone aby za każdym razem podłączać AA.
Najlepiej wyrobić sobie nawyk aby po wejściu do samochodu pierwsze co podłączać telefon do kabelka :)
Następnie kluczyk do stacyjki itp...
P.S. Kabelek musi być oryginalny od telefonu np samsungowy od ładowarki ten i zadziała.. (Nie działają stare przewody np z S3 itp)
Kolega pisał jak pierwszy raz zainstalować telefon, sparować zestaw. Też się męczyłem ale znalazłem tutaj na forum info o kluczyku.
Co do działania samego AA już po sparowaniu u mnie działa zawsze, mogę podłączyć w trakcie jazdy, dowolnym kablem, od roku nie stwierdziłem żadnych problemów z AA. Wiem że inni mają problemy, może to tez kwestia samego telefonu, jego aktualizacji, wersji androida- wtedy być może szczególiki mają znaczenie.
-
Udało sie komuś wejsc w tryb programisty przy najnowszej wersji AA 4.1.59...
Czy po wlaczeniu AA na telefonie tez wlacza wam sie tryb nie przeszkadzac?
-
Udało się
Noe załącza się
-
Jak to zrobiłeś :D za nic nie chce sie odoalic.
Nie bardzo wiem czego to mi sie wlacza za kazdym razem :/ jakies pomysly?
-
Wchodzisz w "informacje" i klepiesz w ten górny niebieski pasek chyba 10 razy i dostaniesz info, że tryb programisty włączony. Wtedy po prawej w te kropki klikasz i tam jest.
-
O widzisz, od razu zagadalo, ja mialem info ze trzeba klepac w kółko po wlaczeniu aa...
-
Cytat:
Napisał
anthony
Dzień dobry wszystkim, to mój pierwszy post zatem od razu następie pozdrawiam wszystkich tipowiczów oraz fiatowców w ogóle. Pytanie mam następujące: zainstalowałem radio Maisun omawiane w tym wątku kupione w auto-nawigacje. Zrobiłem dwa podejścia - radio pozostaje czarne, zero jakiejkolwiek reakcji. Przy montażu nie ma zbyt wiele możliwości, jedyne co to upewniłem się 5x czy wszystko wizualnie jest ok typu wysunięte piny, bezpiecznik, niedociśnięte wtyczki itd. Nic. Czy ktoś miał taki problem? Jest coś czego nie wiem? pozdrawiam
Zacytuję sam siebie, ale lepiej żeby była jasność. Otrzymałem uszkodzone kable lub dekoder. Po wymianie u sprzedawcy problem rozwiązany - radio działa bezproblemowo (tzn. jest uruchomione i potestowane 10min).
-
Witam serdecznie,
Mam Tipo z radiem z Uconectem i zainstalowałem sobie aplikacje na Samsungu A51 i okazało się, że nie chodzi AndroidAuto. Tutaj ciekawostka. Aplikacje się uruchomiła na telefonie ale nie ma jej na liście aplikacji, jedynie mogę wejść przez ustawienia>aplikacje. I teraz pytanie. Ponieważ nie mogę jej używać to chcę ją odinstalować ale nie ma tu takiej opcji. Jak można to zrobić?
-
Jak masz Android minimum w wersji 10 to jest zaimplementowana w system i nie usuniesz
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka