To jest widok strony w wersji do druku
-
Dalej nie działa, próbowałem także na telefonie żony huawey y7 i też nic, zezwolenia na dostęp do lokalizacji itd. wszystko dałem przy pierwszym uruchomieniu aplikacji...chyba będę musiał do fiata zadzwonić dlaczego tak jest...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Na stronie po wpisaniu VIN piszę, że usługa jest dostępna, a przy próbie połączenia telefonu z samochodem jest komunikat, że Twój samochód jest nie obsługiwany czy cos w tym stylu
-
Jedz do salonu żeby zdjeli obecne konto do vin i aktywuj jeszcze raz. Lub spróbuj przez infolinie CIAO FIAT
-
jutro będę dzwonił, a myślicie że brak aktualnych map w nawigacji może mieć wpływ na brak połączenia z unconnect live? Dzisiaj sprawdziłem i nie mam aktualnych map, pobrałem i jutro może spróbuje zaktualizować je.
-
Wersja map nie ma wpływu na połączenie z Uconnect Live. Daniel a jak na telefonie uruchomiesz aplikację Uconnect Live i się zalogujesz (bez połączenia z autem - włączone tylko dane komórkowe ) klikniesz menu i pierwszą pozycję z góry - Uconnect Live status to pokazuje Ci że usługa jest aktywna i "status wygasa i datę do kiedy jest aktywna?
..aha i mam nadzieję że jak próbujesz się łączyć to masz włączone:
1. dane komórkowe
2. lokalizacja
3. bluetooth
i jesteś zalogowany w aplikacji na telefonie bo bez tego się nie połączysz.
-
1 załącznik(i)
To wszystko mam włączone ale gdy się zaloguje do aplikacji to Unconnect status live mam nie podświetlone, w ogóle nie mogę w to kliknąć. Podsyłam zdjęcie. Wygląda więc jakby było nieaktywne ale dlaczego skoro zarejestrowałem się i przyszedł mi email z potwierdzeniem rejestracji...Załącznik 34702
-
Mam to samo co kolega wyżej. Też właśnie próbowałem połączyć usługe Uconnect Live na smartfonie moim i żony i niestety komunikat, że usługa niedostepna w moim aucie. Mimo iż online logowałem się do wszystkich możliwych serwisów i sprawdzałem po VINie, że usługi Uconnect są dostepne w moim aucie.
-
U mnie te menu są aktywne więc chyba pozostaje napisać do obsługi klienta z pytaniem dlaczego u ciebie nie są aktywowane.
-
A mieliście te menu aktywne zaraz po zarejestrowaniu się na stronie unconnect czy dopiero po połączeniu się z samochodem?
-
3 załącznik(i)
Hejka chyba mam podobny problem jak wszyscy tutaj, uconnect live załączony a TOM TOM w tryb live z fotoradarami i pogodą nie chce działać czy ktoś próbował ze serwisem to skonsultować? jakieś rozwiązanie? Załącznik 34709Załącznik 34710Załącznik 34711
-
Ja napisałem do centrali fiata bo tak mi kazali na infolinii w czwartek w sprawie problemu polaczenia unconnect live z samochodem i poki co brak odzewu
-
Dzięki za odp.jestem ciekaw czy to dotyczy wszystkich aut czy nowych. Moje zeszło z produkcji koniec pazdziernika.
-
Odezwali sie z fiata, kazali mi zrobic zdjecia krok po kroku proby polaczenia aplikacji. Wyslalem i teraz czekam co dalej
-
Podstawowe pytanie. Aplikacja "znalazła" auto po podłączeniu telefonu przez BT? Status usług nie będzie znany w aplikacji, jeżeli nie będzie chociażby jednego połączenia z autem i synchronizacji danych z FCA, bo usługi są identyfikowane na podstawie VIN i modelu auta.
Cytat:
Napisał
Mario_3m
Hejka chyba mam podobny problem jak wszyscy tutaj, uconnect live załączony a TOM TOM w tryb live z fotoradarami i pogodą nie chce działać czy ktoś próbował ze serwisem to skonsultować? jakieś rozwiązanie?
Załącznik 34709Załącznik 34710Załącznik 34711
Włączyłeś w radiu usługi TomTom Live? Trzeba zaakceptować warunki wysyłania danych itd. Same z siebie nie włączą się. Bez akceptacji Live nie działa - pod guzikiem jest czerwono. Próbowałeś cokolwiek?
Inna sprawa to taka, że coś do Tipo na krótki okres dają Live'a za free, tylko na dwa lata?
-
tak po zalogowaniu do aplikacji znajduje samochód jednak gdy klikam dalej to kilka sekund sie ładuje i wyskakuje komunikat nieoblsugiwany pojazd. Załączam ta procedure krok po kroku, która do fiata wysłałem. Wedlug was robie coś nie tak?
https://www.pdf-archive.com/2019/01/...samochodem.pdf
dodam tylko, że Pani z fiata powiedziała, że według niej wszystko powinno działać i że ta usługa jest dostępna dla mojego pojazdu jednak nie miała dużej wiedzy technicznej i nie wie dlaczego nie działa....
-
No to już problem po stronie FCA. Nie dopisali auta do bazy.
-
Problem na pewno jest po stronie FCA. U mnie też ostatnio ULive przestało działać, tzn. może nie do końca, bo apka pokazuje info o samochodzie, ale przestały od tygodnia działać trafic i pogoda w navi. Będę niedługo w serwisie, to niech coś wymyślą.
-
Cytat:
Napisał
DM70
Problem na pewno jest po stronie FCA. U mnie też ostatnio ULive przestało działać, tzn. może nie do końca, bo apka pokazuje info o samochodzie, ale przestały od tygodnia działać trafic i pogoda w navi. Będę niedługo w serwisie, to niech coś wymyślą.
ASO nic nie wymyśli, nie licz na to.
-
Ja czekam od wtorku na odpowiedź w sprawie rozwiązania problemu ale jak widać nie śpieszy im się...:/
-
Dwa dni sprawdzałem, łączy się aplikacja jak dotychczas wszystko pokazuje, ale oczywiście bez tej pogody i fotoradarów live w Tom Tomie
-
Na początku chciałem z tym live auto ale widze ze dobrze zrobilem nie doplacajac za badziew haha to jest na jakis abonament czy cos? Pytam bo jesli tak to powinniscie ubiegac sie o wydluzenie o czas ktory nie dziala.