Niestety w keyeperze nie ma numerów dla zamówienia takiej grzałki PTC - także nie pomogę.
Może w ASO powiedzą.
To jest widok strony w wersji do druku
Niestety w keyeperze nie ma numerów dla zamówienia takiej grzałki PTC - także nie pomogę.
Może w ASO powiedzą.
Witam ,nie zwracam na to uwagi ale raczej zawsze po włączeniu stacyjki liczniki i kontrolki zrobią sobie migaczkę i ustawią się w pozycji startowej, jednak dzisiaj troszkę się wystraszyłem po przekręceniu kluczyka pojawił się jeden pasek od temperatury wody i po odpaleniu został ,wydaje mi się że zawsze pojawiał się pasek po ok kilometrze ,dodatkowo ja i pasażer wyczułem lekki swąd i otwarłem pokrywę silnika ze strachu ,jednak potem skojarzyłem że wczoraj robiłem w garażu sprężarkę z agregatu lodówki i pompa mi narobiła dymu i smrodu i chwilkę przy dmuchawie śmierdziało ,jednak ten pasek od razu kiedyś wam też pojawił się
Zawsze jest chyba jeden, jak zaczyna sie nagrzewac to zaswieca sie drugi
Ok dzięki ,mam dopiero3 miesiące i wydawało mi się że pasek pokazywał się po chwilowej jezdzie .ale może nie zwracałem dokładnie na to uwagi ,może dzisiaj nie zwróciłbym też gdyby nie ten swąd lekki ale jak pisałem wczorajsze majsterkowanie zatrzymało trochę smrodu w obiegu powietrza ,nawiew ruszył i poczuliśmy
Siema. Ma ktoś może tipo Sedan z PTC? Potrzeba nr VIN bo Pan z ASO powiedział że trzeba mieć VIN auta z PTC bo inaczej jemu nic nie wyświetla.
Poratujcie chłopaki :)
W którym ASO nie potrafią korzystać z EPER-a? Nie jest potrzebny żaden VIN, żeby obejrzeć cześci. Przy przeglądaniu ogólnym według modelu w EPER-ze widać wszystko.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Chwilę grzebiąc w forumowym Eper wyskoczył numer nagrzewnicy 77367173.
krówka ty to jestes gość :)
Też szukałem w ePer ale nie wiedziałem że można rozbić na części, znalazłem taki nr: 55702436.
tutaj jest link do turasów gdzie to sprzedaje gość za 200zł. zobaczcie że ścięcia są takie same jak u mnie w sedanie.
https://www.sahibinden.com/ilan/yede...60344069/detay
teraz już sprawdziłem kształt i na pewno będzie pasować :) mam dość szukania, ale taniej kupić używke za 30 zł niż ori za 400 pln.
A teraz patrzcie, taka sama jest w Fordzie KA:
GRZAŁKA NAGRZEWNICY A52101400 FORD KA II 08 (7055244576) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam nadzieje że na bank pasuje, ale widze po kształcie plastiku oraz po tych nóżkach z tyłu że są blisko siebie, a u mnie właśnie takie są :)
Kupione, pewnie przyjdzie w piątek :)
Dziekuję za pomoc użytkownikowi Paweł2014 :)
Sprawdziłem i u Pawłą ta nagrzewnica ma nr 55702436, czyli to samo co zamawiam, o dziwo taka nagrzewnica w aso 700 brutto, chyba ich pogieło z cenami :)
Zobaczymy co ciekawego wyjdzie :)
A i co najważniejsze porównywałem w eper i mamy te same alternatory:
52003532
ALTERNATOR !129 + !4MJ + TC3V
Więc chyba pociągnie :)
Załącznik 30655
Załącznik 30656
No i git. Jestem teraz w trasie- w srode bedzie kontynuacja.
Tutaj tak samo sa wszystkie piny podlaczone do siebie. Musze na schemacie zobaczyc gdzie ma isc masa a gdzie reszta.
Pozdro.
Podziwiam za wytrwałość w dążeniu do celu ;) przecieranie szlaków zawsze jest trudne :)
Zima powróciła, choć ponoć na chwilę. Może warto by odświeżyć temat PTC.
Jak tam kolego? Udało sie zrobić? Bardzo mnie interesowała ta Twoja walka...
Dzisiaj jak jechałem rano, mróz ok -6st, na klimie włączonej na opcje AUTO, przez parę sekund było słyszalne z okolicy panelu klimy/kokpitu dzwiek jakby zawiesiła się któraś klapa (takie tykanie) czy cos takiego ...czy ktos sie z takims czyms spotkał w jakims Fiacie lub wie co to bylo ? aktualnie nic nie slychac, działa jak powinno
Ale z was smieszki.....
Nie wiem, sa tu osoby na forum ktore znaja budowe climatronica albo calego ukladu klimy czy ogrzewania. W sumie racja nie wiadomo co to bylo, bedzie sie powtarzac to bede sie martwil
To SKS.... starość kurła starość
Problem sie powtarza ale po chwili znika, moze to tylko mrozy a moze trzeba do ASO :( albo sam znika albo pomaga zmiana temp