Zamawialem jeszcze w grudniu. Z tego co widzialem w innym watku z SW i lpg jest podobna sprawa z homologacja. Moze ktos cos wie wiecej?
To jest widok strony w wersji do druku
mi w salonie powiedzieli, że do końca marca uda się załatwić wszystkie formalności (homologacja+rejestracja samochodu)
zobaczymy czy tak będzie....
Trzy tygodnie, widać im się nie spieszy. Rozumiem jak sprowadzam indywidualnie używany samochód z zagranicy z LPG, że muszę załatwić świadectwo na butle. Przecież ta instalacja nie wpadła do tego samochodu przez przypadek tylko z nią był zamawiany. Chyba nie produkują tych zbiorników w Kambodży tylko gdzieś w Europie i maja europejskie certyfikaty, chyba że się mylę. W sumie to podejście jak to u Fiata.
Każde auto czeka na podpisanie papierów (homologacyjnych i na Książkę Pojazdu), ewentualnie cło, a tu już kolejny temat do teorii spiskowych... Homologacji nie ma, czyli co, będą homologować każde auto :?: Zapewniam Cię, że wszystkie auta, które wyjeżdżają z fabryki mają homologację i są dopuszczone do ruchu.
No to witam szanowne grono. Aby nie być samotnym obwieszczam kolegom Tipomaniakom że moje dwie nowe osie, 120 KM w białym kolorze, w wersji hatchback, w wersji POP, zostało zamówione 1 marca i z taśmy produkcyjnej ma zjechać w 18 tydzień roku czyli na początku maja:)auto bez żadnych dodatków tylko silnik t-jet :) pozdrawiam. W razie pytań służę pomocą
właśnie dostałem info od dealera:
"Homologacja na bulte już wysłana, czekamy na decyzje TDT o dopuszczeniu butli , dzis dostalam informacje ze czas oczekiwania 2/4 tygodnie, Pana została wysłana na początku marca, czyli już niebawem będę miala homologacje."
I czy to znaczy, że każda butla jest osobno homologowana? Wydawało mi się, że jak LPG jest fabryczne to nie trzeba każdego samochodu osobno homologować?
Czasem tego auta na szybko w ASO nie składają z przystanków:?: :tongue
dobra zadałem pytanie dilerowi odnośnie tej homologacji i jego odpowiedź:
"Na każdym zbiornik osobno, Homologacja na Gaz jest , ale druga na zbiornik jest osobna â aby o nia wystąpic auto musi być wyprodukowane."
Mnie diler odpisał że auto jest we Włoszech. Papiery od LPG są załatwiane czas od 2 do 4 tygodni i jak auto przyjedzie to już powinny być gotowe. Nie wieże, że będą, ale zobaczymy.
Ja też nie wierzę :smile:
Nic dodatkowego nie brałem :) w razie czego to dojazdowe koło się znajdzie za przysłowiową flaszkę :) impreza ta kosztuje mnie 53 tys. Do tego dywaniki do całego samochodu, mata do bagażnika, i jakieś specjalne gadżety z uwagi na to że to kolejne auto kupione u tego dilera :)
To rzeczywiście dobra cena za POP-a z T-jetem...niektórzy sprzedawcy są bardziej elastyczni w kwestii negocjacji cen,a inni mniej....w moim miejscu zamieszkania niestety dają tylko koło zapasowe gratis :smile:
czyli dostałeś 10% rabatu, czy dostałeś rabat dedykowany dla grup zawodowych lub auto brałeś na firmę
Grupa zawodowa(hutnictwo) To moje trzecie auto u tego dilera :) więc rozmowa też jest inna. Choć nie powiem że trzeba było odwiedzić salon 5 razy.Dla grup zawodowych wychodzi rabat 5400 plus dodatkowo 600 zł za kolejne auto i mam otrzymać fanty do auta o wartości 1000 zł (gratis za lojalność). Oczywiście diler liczy każdą zniżkę od ceny wyjściowej a nie promocyjnej żeby nie było kolorowo