działa elektryczny pedał przez to pokazuje większe spalanie, zobaczysz też to jak masz luz i puszczasz sprzęgło.
To jest widok strony w wersji do druku
działa elektryczny pedał przez to pokazuje większe spalanie, zobaczysz też to jak masz luz i puszczasz sprzęgło.
Punto Grande 2006r. i Croma II 2005 r też pokazuje min 2l/100KM a max 25l/100. Różnica w spalaniu między komputerem a własnymi wyliczeniami to +0,5l-0,7l na 100Km na każdym modelu. Nie wymyślajcie teorii spiskowych :) Fiat tak ma.
nie ma co wymyślać fiat tak ma to po prostu stan umysłu :D
Panowie a mnie zastanawia czy nasze silniki mają pasek czy łańcuszek na rozrządzie?
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Pasek
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A co to za motor 1.6 tjet?
nie mogę się nacieszyć, wyprzedzanie z trójki, czwórki, nie ma znaczenia, idzie :)))))
To jeszcze obadaj elastycznosc na 6...
no właśnie, za dużo tych biegów ofensywnych ;-)
Na szczęście już wsadzili.....czekam na odbiór
Czy w T-Jest jest turbina o stałej czy zmiennej geometrii?
Pytam się temu, bo zawsze myślałem, że turbina ze zmienną geometrią ma gruszkę a takie ustrojstwo wypatrzyłem dzisiaj, jak zajrzałem pod maskę.
O widzisz, to pewnie o to chodzi.
No i znowu człowiek się trochę podszkolił z budowy silników :smile:
trochę źle napisałem -Regulację ciśnienia ma każda a zawór upustowy mają własnie te ze stałą geometrią.Ale puszka jest podobna do sterowania klapami zmiennej geometrii
Pytanie o ten silnik ale dotyczące benzyny jaką lejecie do auta. Jutro odbieram Tipo SW z tym silnikiem i zastanawiam się czy są jakieś korzyści z lania PB 98 typu VERVA lub podobne uszlachetnione?
Marketing w tym zakresie jest ogromny, że niby mniejsze spalanie, większa moc, lepsza kultura pracy, lepsza kondycja silnika itp. itd...
Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym silnikiem w tym zakresie?
ten silnik zalewa się 95 - patrz instrukcja :) na pewno jest lepsza kondycja koncernów paliwowych ;p