No i gites ;)
To jest widok strony w wersji do druku
No i gites ;)
Coś tam jeszcze delikatnie stuka z przodu z jednej strony, a tak patrząc na kanale to nic nie widać,na stacji też nic nie wyszło. Może to być poduszka od amora?
Do tego jeszcze że występuje lekkie stukanie to przy wolnej jeździe jak tak delikatnie buja nadwoziem słychać takie jakby "chrobotanie", a jak jest już większa prędkość to nic nie słychać,nie wpływa do na prowadzenie samochodu.
Dodam że jak słychać to chrobotanie to aż czuć to właśnie pod nogami
A nei przeguby?
Przegub to bym rozpoznał i to na pewno nie jest przegub,jak skręcam czy wolny czy szybko to z koła jest cisza
Dawno nic nie pisałem,więc zrobimy małą aktualizację;-)
Jak na razie Alfa sprawuję się znakomicie,spalanie utrzymuję się na dobrym poziomie (zależy od stylu jazdy :P ) poza tym pojawiło się kilka drobnych rzeczy do ogarnięcia;-)
Sprawy mechaniczne:
- coś słabo hamuje (obstawiam klocki, gdyż układ działa dobrze tylko wydłuża się droga hamowania;-) )
- wymiana górnego wahacz ( to on powoduje stuki i skrzypienia ) pytanie czy wymienić parami? Z jednej strony jest wszystko ok,żadnych stuków. Podejrzewam że poprzedni właściciel wymienił jeden gdyż drugi był sprawny,to teraz z koli ten drugi odmówił już swojej pracy...
- poduszka,bądź łapa silnika albo od skrzyni biegów ( nie wiem tego dokładnie jeszcze ) trochę jakby "rzucało silnikiem" przy zmianie biegów:P
Trochę spraw kosmetycznych
-odświeżenie wnętrza;-)
Z tym wahaczem to wszystko zależy ile on kosztuje no i czy trzeba robić geometrię potem. Bo jak trzeba i nie kosztuje kroci to wymieniałbym mimo wszystko parami..
górny z TRW ponad 200 zł a dolny też z TRW około 450.
Chciało się wielowahaczową alfe to się teraz ma :P
Wahacz zakupiony LEMFÖRDER, podobno jakościowo porównywalne do TRW,na razie jedna strona,w poniedziałek montaż;-)
Załącznik 11568
Dodatkowo zakupione nowe wycieraczki do przodu, włoski styl:P zobaczymy jak będą się sprawdzać
Załącznik 11569
Załącznik 11570
dobre są te wycieraczki, tzw. banany.. mam je u siebie i dobrze sobie radzą.. a ile wahacz?
LEMFÖRDER bardzo dobra firma więc spokojnie ;)
Jeśli się nie myle Lemforder produkuje na pierwszy montaż właśnie też do francuzów - jakieś tam przynajmniej części. Zdaje się również TRW (np. wahacze) i Sasic (np łączniki)
ale ja piszę o tym co montujemy i po jakim czasie stali klienci przyjeżdżają na wymianę...
Wahacz wymieniony;-) Problem stukania na razie zniknął. Brak fotek bo garaż miałem pożyczony na 2 godz i jakoś tak się śpieszyłem, że nie zrobiłem fotek
Ogólnie to zawieszenie to jakaś masakra,wszędzie ciasno a żeby coś wymontować to już w ogóle...problem,ale jakoś poszło:P
Oglądnąłem jeszcze hamulce i problem jest z kończącymi się już tarczami,klocki ktoś zmieniał ale tarcz już nie,więc następne w kolejce do wymiany -> tarcze;-)