To jest widok strony w wersji do druku
-
Byłem u znajomego mechanika. Powiedział, żebym jeździł ze zwartymi stykami na czujniku przy płynie hamulcowym i zobaczył czy problem występuje. Jeśli dalej będzie migać, to do wymiany wyłącznik krańcowy, jeśli nie będzie problemu - czujka płynu. Innej opcji nie ma!
-
To dolej płynu hamulcowego do max a nie trzymaj na poziomie miedzy min a max.
-
2 załącznik(i)
W między czasie rozkładania Hondy odświeżyłem sobie znaczek na masce. Srebrny był z VW Polo a ciemno niebieski jak dobrze pamiętam z Daewoo Nubira. Oba metaliczne. Teraz czeka jeszcze na ostatnią warstwę - klar :)
Przed Załącznik 10311 Po Załącznik 10312
-
lusterka i klameczki sam malowałeś czy oddałęs do malowania - jakie koszty i gdzie :) bo czasami do JZ jeźdze
-
Ojciec kumpla jest mechanikiem, ale w swoim asortymencie ma również pistolet do malowania, a kumpel aerograf. Lusterka i klamki po przygotowaniu mi pomalował i bazą i klarem, ja sam aerografem pomalowałem znaczek. Niestety już klar się skończył :)
No i ten plus, że lakierów ma do wyboru, do koloru ;) A na malowanie nie wydałem ani grosza, bo bazę do Sieny jeszcze miałem :)
-
no to miałęs szczescie :) mojej tez by sie przydało odświeżenie :) bo klar złazi :) i białe kropki mam :)
-
Samym klarem tego nie pomalujesz... Musisz na nowo bazę położyć, bo będzie wszystko widać... Zawsze idzie spróbować własnych sił. U lakiernika skasuje Cię ok 250zł za element. I nie ważne, czy maska, czy klamka :D Jak masz kompresor dokup sobie pistolet, a jak Ci dobrze pójdzie możesz sobie dorobić nieco kasy :D
-
akurat tu sie mylisz - za małe elementy bierze około 50- 100 zł za malowanie :) ale to i tak sporo za malowanie 2xlusterka + 4xklamki - spory koszt
wracając - nie mam czasu na takie zabawy aby demontowac, matowic, malowac i czekac aż wyschnie i montowac spowrotem - u mnie samochó jak stoi to w sumie jedynie jak jestem w pracy albo śpie a jak mam wolne to zona bierze samochód wiec to nie dla mnie - chyba ze coś nawali mechanicznie elektrycznie to albo biore sie sam za to albo oddaje w dobre rece ;)
-
1 załącznik(i)
Załącznik 10678
I dajże tu kobiecie samochód...
-
Dawno mnie na forum nie było :) Widzę masz w avatarze moją grafikę Sienki :) I kiedys wrzuciłeś chyba foto mojej Sieny a motokiller, zgadza się? :)
-
A no, zapożyczyłem sobie grafikę, ale słabo trochę widać... Nie chce mi się już z tym bawić :P Tak, Twoja Siena na MK była, ale nie mogę jej znaleźć. Siena Szuro też była i szczerze powiem, że dowiedziałem się o niej z MK. A kiedy Ty wrzucasz swoją aktualną brykę? :D
-
Cytat:
Napisał
DaN0
Co się stało? ;)
-
Siostra cofała, ale stodoła jej wymusiła ;)
-
Nie Fiat ale mogę i tu opisać :)
-
-
Trzeba miec talent :D..laczymy sie w razem w tym bolu :P
-
oj nie przesadzajmy, jest wiele kobiet które umiejętnościami prześcigną faceta. Nie ma na to reguły. Swoją drogą może prze przystąpieniem do kursu na prawko powinni orzekać czy ktoś ma predyspozycje do prowadzenia auta np podzielność uwagi, wykonywanie kliku czynności jednocześnie i odnajdywanie się w przestrzeni. Być może na drogach byłoby bezpieczniej i na parkingach również.
-
Płynu hamulcowego nie ma :x trzeba zlokalizować wyciek i wymienić co trzeba. W sobotę pojechała na kanał, ale mechanik nie miał bardzo czasu. Może dziś się coś znajdzie ;)
-
1 załącznik(i)
122zł naprawa wycieku. Winny był giętki przewód z któregoś z przednich kół. O to winowajca:
Załącznik 10779
-
5 załącznik(i)
Po długiej przerwie wracam do gry :) w końcu znalazłem pewniejszą robotę, więc można Sienie poświęcić trochę czasu. Na dzień dobry kupiłem sobie licznik z obrotomierzem. A raczej uratowałem ze Sieny na złomie. Korzystając z okazji przeciąłem potrzebną kostkę do podłączenia obrotomierza, spróbuję dokupić sam ten krokodylek. To samo będzie z zegarkiem. Trochę się boję rozbierania, bo w tej na szrocie, pomimo ostrożności połamałem 3 plastiki 8-[ . Na montaż chwilę zaczekam aż kupię lakier ;> Do tego czasu postaram się ustawić na nowym liczniku mój oryginalny przebieg. <- Jakieś rady?
Załącznik 11809
Niedawno bawiłem się z postójóweczkami :food: Czerwone na jakieś przyszłe zloty (bo teraz to nawet jest wstyd się tym "chwalić"), a białe (zimny kolor) do jazdy (+ podświetlenie LEDowe tylnej tablicy).
Załącznik 11810Załącznik 11811
Bonusik :D Siena na glebie pełną gębą!
Załącznik 11812Załącznik 11813
Na innym szrocie jakiś pajac próbował chyba zdjąć koło, ale niczego nie podłożył pod samochód i spadło. :lol2: