- a próbowałeś programem do montowania iso na karcie (ultraiso)?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam poszukuję najnowszej mapy do nawigacji na karcie SD czy ktoś jest wstanie pomóc
Możesz popatrzeć tu: Fiat Group | 2010 | Instant Nav | HERE Tanio nie jest ale dramatu nie ma. Ja sam się zastanawiam.
Dzięki za info
Jak pisałem mocno zastanawiam się nad zakupem aktualizacji naszej navi. Ale jest kilka "ale". To że navi nasze nie powalają (moja z 2010) to wiem. I nie chodzi tu o samo odwzorowanie bo to ciężko porównać ale o baze ogr. prędkości itp. W porównaniu z TomTom GO 5000 jaki aktualnie użytkuje to dzień do nocy. Ciekaw jestem może wersja 2017 jest lepsza. Macie Panowie może info co się zmieniło na lepsze. Baza fotoradarów, ograniczeń prędkości czy POI to bardzo użyteczne dane i szczególnie fotoradary są przydatne. W czasie wyjazdów min.do A szczególnie w Wiedniu uchroniły mnie przed kosztownymi pocztówkami:smile: To co można wyczytać na stronie producenta to niewiele. Może macie doświadczenie z najnowszymi mapami, jakieś screeny itp. Aktualizacja nie jest tania ale i nie jest to cena zaporowa tylko dobrze wiedzieć za co się płaci. Pozdrawiam
Jak by co, to są nowe mapy (RT3) na CD do Connect Nav+
Datowane 20016-2017
Witam wszystkich forumowiczów od paru dni jestem posiadaczem Fiata Cromy 1.9 150 km Emotion z 2008 roku mam dwa pytania czy w tym samochodzie można zmienić język na polski w menu bo auto pochodzi z Niemiec a także nawigacja z komendami głosowymi i pendraivem Blue&Me Nav poprzedni właściciel zgubił płytę oraz pendraiva mieszkam w Sosnowcu jeżeli znacie kogoś z terenu Śląska kto potrafi to zrobić proszę podajcie jakieś namiary.
W internecie :)
https://www.google.pl/search?q=RT3+2...GKGn6ASux6moBg
Najłatwiej z chomika...
Hmm... ciekawe..... na oficjalnej stronie Navtec nic nowego nie ma albo ja nie widze. To kto zrobił te mapy?
Ściągnąłem - zobaczymy ;)
A jeszcze nie sprawdzałem, bo muszę naprawić wciąganie płyty.
Witam wszystkich serdecznie... Zapytam bo może już ktoś z klubowiczów miał okazje z tego skorzystać :) A mianowicie, jest w Puławach gostek który proponuje NAVI na SD do Cromy. Zapewnia ze wszystko działa jak należny trzeba tylko do niego podjechać to on odpali SD i ponoć ma hulać jak należny. Koszt to ok 500 PLN . Czy ktoś się z tym zetknął czy to jakiś pic? pozdrawiam
Jakby ta nawigacja informowała o takich utrudnieniach drogowych jak na foto,to może bym i ja taką sobie kupił !?!?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ae22f6f749.jpg
Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich,
mam pytanie jak sprawdzić jaki mam obecnie wgrany soft? Czy jeśli soft jest stary to czy można go od razu zaktualizować do wersji 12.2, czy trzeba po kolei starsze wersje softu wgrywać?
Obecnie po włożeniu cd z mapą polski wyskakuje cd error, dopiero po kilkukrotnym włożeniu cd zaczyna działać. Co może być tego przyczyną?
Czy można włożyć cd z mapą do zmieniarki? Mi tylko widzi cd jeśli włożę do radia...
po włączeniu radia jakiego koloru masz logo (czerwone to wersja 12.2) mapy tylko chodzą w radiu jak i mp3, zmieniarka odtwarza tylko cd, jeżeli po iluś próbach mapy wchodzą to albo płyta gdzieś porysowana albo soczewka lasera słaba lub przybrudzona
Jaro wielkie dzięki za informację. Logo mam czerwone. Płytka cd wchodzi po paru próbach, spróbuję nagrać nową i ewentualnie włożyć płytkę czyszczącą, może uda się przeczyścić laser.
Podbijam temat. Uczciwie przeczytałem cały wątek od początku, zastosowałem się do wszystkich zaleceń kolegi jaroosmoto (wielki szacun za step by step dla zielonych) i... nic. Próbowałem już z kilkoma płytami. Mój problem polega na tym, że chcę ominąć żądanie master code'a (kupiłem Cromę bez karty kodów, bo gość podobno zgubił). Za radą kolegów z forum chcę to zrobić przy pomocy aktualizacji softu. A sama aktualizacja też przecież się przyda, więc przyjemne z pożytecznym. Niestety efekt jest taki, że na kompie płyta działa, ale po włożeniu do navi jest lipa. Kompletnie nic się nie dzieje. Jedyne pocieszenie, że Croma chętnie te płyty wypluwa i nie trzeba jej ich wyrywać siłą :D
Co to oznacza? Nagrywać do skutku? Trzeba jakoś uruchomić aktualizację softu? Czy może jednak bez master code'a nie ruszę z miejsca?
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9de867c104.jpg
aktualizacja:
moja wina, pominąłem wstęp. Wszystko gra. Dla wszystkich aktualizujących softa przypominajka - Włączcie navi na wyłączonym zapłonie i upewnijcie się czy widzicie podświetlenie przycisków (żebyście wiedzieli, czy zaakceptowało sekwencję przycisków 3,4,5,6, eject). Chciałem nagrać wideo instruktażowe od początku do końca, żeby wszystko raz na zawsze było jasne, ale akurat za pierwszym razem zapoomniałem o szczegółach a później zacząłem naprawiać swoje błędy i nie myślałem o nagrywaniu :/