ja mam sonaxa i pasta nie potrzebna
To jest widok strony w wersji do druku
ja mam sonaxa i pasta nie potrzebna
Miałem kiedyś okazję użyć politury Sonax, tempo się w ogóle do tego nie umywa :D
Sonax swoje kosztuje, a ja biedny jestem. Swoją drogą, czasem to i nawet mordka sie cieszy jak się trochę czasu przy samochodzie spędzi, nawet przy polerowaniu. :)
Mam brata ciotecznego mechanika/lakiernika, więc myślę, że po jakiejś promocyjnej cenie mi to zrobi, a pomaluję sobie sam--jego sprzętem. Robił mi bok po stłuczce, poza małym wgnieceniem w błotniku, nic nie widać. ;)
Szczerze myślałem, że drożej. Ja dałem 12zł za K2, szkoda, że wcześniej nie sprawdziłem ceny sonaxa. :)
Mimo wszystko wygląda ładnie tylko wyczyść szybki przednich halogenów przeciwmgłowych
Dzięki. Te moje halogeny się nie nadają do niczego--w planach mam zrobienie w nich świateł do jazdy dziennej, ale to musi poczekać do wakacji. Wtedy zabezpiecze je przed kurzem i wodą, bo jak na razie jest tam tego pełno. ;)
U mnie to samo. I też myślę o światłach do jazdy dziennej, ale w innym miejscu, bo halogeny jednak się przydają.
U akurat mnie halogeny nie działają, więc myślę nad tchnięciem w nich życia w taki sposób. :)
a ja mam takie pytanie czym smarowałeś prowadnice szyb?
Zwykłym smarem, miałem pod ręką to wziąłem. Jak na razie wszystko działa ładnie. Jest lepiej niż było wcześniej. :)
U mnie szyba od strony kierowcy nie opuszcza się do końca. Tak powinno być? Dużo pracy jest żeby się dostać do mechanizmu opuszczania?
powinna do konca.. z tyłu to moze być do połowy tak jak w uno ale sprzodu nie
Z przodu do końca
Kilka minut roboty jest, kilka śrubek--jedna imbusowa w rączce, dwie na samym dole tapicerki, jedna trzymająca mechanizm od opuszczania szyb(jest tak jakby od spodu, główką skierowana ku dołowi), jedna jeszcze jest pod maskownicą głośnika, ostatnią zobaczysz jak zdejmiesz mechanizm opuszczania szyby. Jak rozmontuje się wszystko to pozostaje rozpiąć kostkę od sterowania szybą, później wyjąć boczek z zatrzasków--i to tyle. Teraz pozostaje oderwać wygłuszenie--ja je rozciąłem i później skleiłem. Postaram się zaraz zrobić jakiś rysunek, czy coś. :)
Edit:
tutaj jest to fajnie pokazane:
fiat Siena, Demontaż tapicerki drzwi - Wasze manuale • AutoCentrum.pl
;)
Edit2:
U mnie odsuwają sie do końca, z tyłu zostaje kawałek nieopuszczonej szyby.
Ten manual jest do wersji HL, nie wiem jak ma się to do innych. :)
ogólnie troszke odkręcania jest ale jak zrobisz sobie sam to wiesz jak to wygląda z max 10 min roboty jak na pierwszy raz :P
E tam, z odkręcaniem zejdzie max. 3 minuty. Nie jest to skomplikowany samochód, przynajmniej pod względem odkręcania boczków. Radzę się zapatrzeć w długie imbusy, bo ta jedna śrubka w rączce jest dość głęboko osadzona. ;)
Czyli jednak partacz zepsuł ... Chętnie bym tu na forum napisał jego nazwisko i adres :D
Dziś udało mi się cyknąć kilka fotek w plenerze, takie wyszły:
Załącznik 8485 Załącznik 8486
Załącznik 8487 Załącznik 8488
Załącznik 8489 Załącznik 8490
Załącznik 8491 Załącznik 8492
Załącznik 8493 Załącznik 8494
A teraz mały bonusik :D
Fiat Siena RS
Załącznik 8495
no ładna sesja.. tez by ktoś mógł mi taka zrobic