Tak właśnie jest w przypadku mojego auta. Wyprodukowany w grudniu 98, pierwsza rejestracja styczeń 99 i właśnie 99 jest we wszystkich papierach.
To jest widok strony w wersji do druku
Data pierwszej rejestracji jest wpisana jako data pierwszej rejestracji. W niemieckich dokumentach brak jest informacji o dacie produkcji bo w zasadzie jest to informacja dla typowego właściciela mało przydatna.Cytat:
Napisał pajel
Co do Lagun napedzanych na gaz.. Znajomy jezdzil z Łap do Bialego -Praca-dom. 5ludzi - zapakowany - 10litrow gazu..Mysle ze to jest jeden plus. Wersja FL
ja bym się przejmował okolicznością, że ktoś na dzień dobry mija się z prawdą. pamiętam reakcję pewnego komisiarza z Wa-wy, który zaraz po tym jak go poinformowałem o faktycznym roku produkcji samochodu. usłyszałem pytanie w mocno poirytowanym tonie - do czego pan zmierza? ;)
słuchajcie, powraca u mnie jak bumerang temat BMW E46... pytanie zatem, czy to prawda co piszą na forach, że wymiana rozrządu (zwłaszcza w dieslach), to esktremalnie droga impreza? chodzi dokładnie o E46 318D (116KM) z silnikem o oznaczeniu M47.
Zadzwoń do lokalnego serwisu BMW i zapytaj.
A ja się czaję na to... Alfa Romeo 166 FL 3.0v6 sportronic (e39, w210, a6) (3665043592) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ;)
BMW Serii 3 E46 [z drugiej ręki] Ť AUTOKULT.pl Dla pana co chce bmw...A z rozrzadem to slyszalem w bmw trzeba silnik wymowac zeby to zmienic...
heh, jak bym czytał opinie o bbm-ach :)Cytat:
Poza małą ilością miejsca we wnętrzu oraz niewielkim bagażnikiem wersji Touring, można do nich zaliczyć m.in. słabe wyposażenie podstawowe, delikatne zawieszenie oraz szumy powietrza zauważalne przy większych prędkościach.
jakieś śmieszne ceny, kpl amorów do e46 sachs 1000zł, do mnie, sachs 1 szt na przód 600zł..., lampy można taniej kupić...Cytat:
Ceny wybranych części zamiennych:
Wahacz prawy przód – 337 zł
Chłodnica wody – 330 zł
Sprzęgło wiskotyczne – 202 – 300 zł
Kolumna McPhersona – 670 zł
Amortyzator tył – 379 zł
Tarcze + klocki przód – 340 – 450 zł
Reflektor przód lifting ksenon – 650 zł używany
w nowszych silnikach tak, jakieś 5h zabawy w tylno napędowym, a co do e46 cena rozrządu to koszt 800zł do mojego bravo, ok 400zł, powiecie że drogo, ale u siebie rozrząd muszę zmieniać co jakieś 50kkm, a w e46 jak zaczyna "być go słychać" czyli średnio, nie częściej niż 350tys, i mam łańcuch zamiast paska...
miszko piękna ;)
ja mam na oku piękną BMkę, ale to diesel, a co gorsza jeszcze bez common rail. warto w to wchodzić?
TDS w BMW odradzam, podobno bardzo awaryjne auta, sam nie mialem pisze to tylko z doświadczeń znajomych.
też słyszałem opinię, że gdyby nie silniki diesla, serwisy BMW nie miałyby co robić ;)
opczajałem wczoraj Stilona i Bawarę. to dwa zupełnie różne auta. coraz bardziej przekonuję się jednak do...
Załącznik 11792
i w tym kolorze. srebrne trochę pospolite jest ;)
Hehe daj znać jak kupisz :-P
nie spieszy mi się, więc trochę to potrwa ;)
Strasznie chciałbym posiadać Alfę. Na razie nie myślę o zmianie auta, ale za parę latek jak tylko fundusze pozwolą to musi być Alfa.
E46 miłe auto. Brat sobie taki kupił i porównywałem z Lybrą. W środku jakby ciaśniej ciut, ale miłe auto i dość sztywne. Brat ma wersję z motorem benzynowym 1.9.
Ja tam najchętniej bym się przesiadł do mercedesa "beczka" W123 z 3 litrowym dieslem. Najlepiej wersja amerykańska 300 TD Ostrzeżenie o przekierowaniu Dajcie znać, jak będzie coś godnego uwagi.
Oglądnąłem już kilka aut... i jestem rozczarowany...
2x E46 330ci coupe... padaki
1x Impreza WRX - ja pierniczę, jakie to jest plastikowe auto :roll:
1x E36 ///M - pomimo tego co zapewniał sprzedawca, nie było tak kolorowo, jakieś dziwne dźwięki spod maski.
1x GP Abarth... - coraz bardziej się utrwaliłem w przekonaniu, że nie chcę kolejnego Fiata :)
Ale najbardziej rozczarowało mnie to:
1x Lancer Evo IV - pierwszy bieg, gaz w podłogę i nic... wszyscy mnie wyprzedzają, 4krpm nieziemski kop w plecy i jestem przed wszystkimi, skrzynia kończy się na 195km/h
opcji jest jeszcze kilka:
1.Zostać przy Bravissimo
2. Dozbierać trochę i kupić:
a) Golfa V GTI - znajomy ostatnio takie coś kupił - fajnie to toczy, można mieć auto klasę wyżej, z większa mocą, lepszym wykonaniem wnętrza(wnętrze większe) w cenie 160 konnego GP Abartha...
b) Passat B6 R36 DSG - też całkiem przyjemne auto pędzone na 4-ry buty(co prawda Haldex ale lepsze to niż nic)
c) W cenie Passata można by już kupić Mustanga 4.6, ale to raczej sfera marzeń :)
Jeszcze pół roku temu nie sądziłem że, będę chciał kupić Niemieckie auto a nie Włoskie...
A tu jeszcze dodam ciekawostkę... porównanie Alfy 159 sedan z Seatem Toledo II... powiecie porównanie z dvpu.. bo jak można porównywać "wielką" Alfę która jest nie wiedzieć czemu w segmencie D, do jak że mogło by się wydawać, "małego" Toledo które to jest w segmencie C...
Otóż, znajmy ma Alfę, ja przy wzroście 187, jak rozsiądę się na przednim fotelu, to z tyłu się już nie zmieszczę, na jako tako ustawionych fotelach z przodu, jak już wcisnę się do tyłu, na środkowe miejsce, nie mogę trzymać głowy w pionie bo dach jest za nisko... no ale ok... przejdźmy do bagażnika... w alfie mały "luk" może być problem z zapakowaniem dużej walizki do jak by mogło się wydawać wielkiego bagażnika... A teraz Toledo II, znajomego ojciec kupił taki o to wóz, standardowo wymiana rozrządu i płynów, z ciekawości usiadłem z przodu, pozycja za kierownicą ok, przesiadłem się do tyły, wsiadłem bez problemu, myślę sobie pewnie nie ma bagażnika bo tyle miejsca w środku, przesiadłem się na środkowe miejsce, głowa w pionie, jeszcze dużo miejsca do sufitu... no dobra, patrzę na bagażnik, otwieram i szok, po tak obszernym wnętrzu, wydawać mogło by się, że bagażnik będzie bardzo ubogi, ale, duży "lik" załadunkowy, i ogromny bagażnik... może i toledo nie wygląda jak 159, ale pod względem praktyczności i ceny eksploatacji, wybrał bym toledo...
Wiec nie proponujcie mi Włoskich aut :)