ogarniałem to ;-) na AM jeżdżę już z 4 lata ;-) zobaczę przy następnej trasie.
To jest widok strony w wersji do druku
Łukaszu niestety z twojego linka jest to samo. nie wiem może źle instaluje, może trzeba cos innego zaznaczyć jak pytają o system. ja zaznaczam CE 5.0/6.0 bo mam CE 6.0 core
Ja piosiadam Larka 50.7 i ani razu mnie nie zawiódł
Jesli mysli ktos nad garminem to ostroznie. Mnie czasami zawodzi w belgii... Uliczki itp..skrec w lewo by zaraz skrecic w prawo gdy mozna prosto..
Witam. Mam Larka 50.1 i żadnych problemów.
Ja mam SmartGPS SG710. Kupiłem z mapami MapaMap ale dziś jadę po kartę pamięci MikroSD i wrzucam AM z Chołkiem :smile: Sama navi jest jak najbardziej ok. Nie trzeba odblokowywać tylko można w ustawieniach wpisać wiersz poleceń i po uruchomieniu jak będzie AM na karcie to automatycznie wystartuje AM a ori system i MapaMap pozostają na pamięci navi nietknięte.
SMARTGPS SG710 - Mediaexpert.pl
ostatnio na testy dostałem garmin nuvi 2497LMT. I póki bardzo mnie się podoba. Mapy można aktualizować cztery razy do roku za free dopóki urządzenie nie padnie albo nie kupię innego. Sprawdza się znakomicie. Możliwe bardzo że się na nią zdecyduję tylko kesz trzeba zebrać. Osobiście z czystym sumieniem polecam.
Ja używam Sygic wersja 12.1.3. Raz podczas powrotu znad morza wyprowadziła mnie w pole (dosłownie). Oprócz jednego incydentu nie mam żadnych zastrzeżeń. Szybka, tania i dokładna.
Ja miałem jakiegoś larka i jeszcze jakiś inny wynalazek od neostrady (od znajomego) ogólnie te wszystkie starodawne navi to padaczka. Następnie wypróbowałem wszytko co jest w Google Play na androidy, Yanosiki, MapaMapy itp. i teraz śmigam tylko na NaviExpert. Jak się trafi w promocję duże zniżki na abonament dają, można też dostać za tankowanie na lotosie, jak ktoś ma konto w mBanku itp. wystarczy poszukać. Ogólnie navi godna polecenia, wszystkie dane pobierane są na bieżąco. Naprawdę często w obcych miastach (szczególnie dużych) omijam korki jakimiś dziwnymi uliczkami czasem osiedlowymi. Aktualne dane o "misiach", natężenie ruchu itp. Używam od kwietnia i od tego czasu tylko raz poważnie wprowadziła mnie w błąd na śląsku. Niestety dla niektórych "problemem" jest to że trzeba mieć neta cały czas, ale ja załatwiam to kartą orange/plus z allagro za 30 zł 6 GB ważne niecały rok. Można też wykupić sobie jakiś mały pakiet neta, albo korzystać normalnie według taryfy bo ilość danych jest tak mała że nie ma problemu.
Raz nawet zgłosiłem remont i już na drugi dzień poprowadziła mnie objazdem także dane są aktualizowane naprawdę szybko. Jak dla mnie jest jedna podstawowa wada - nie można zapisać sobie wcześniej zaplanowanych tras, co prawda można odtworzyć ostatnio planowaną, ale dla mnie to za mało. W sumie to nawet nie wiem czy inne to mają, ale pomijając to jak dla mnie najlepsza navi.
Wspomnę jeszcze o MapaMap, testowałem w Czechach - tragedia. Jedziesz w obcym państwie, patrzysz na znaki, nie ma czasu lampić się w navi, a ta małpa nic nie mówi, albo mówi jak już jest po fakcie. Już lepiej się na googlowej jeździ...
no to mnie zaskoczyłeś, poza tą jedną przygodą o której wspominałem nie miałem żadnych nieprzyjemnych okoliczności. Może dlatego, że raczej jeżdzę po sprawdzonych trasach, gdzie już Sygic nic nowego nie wymyśli.
Dziękuje za dobre rady. Przydały się przy wyborze nawigacji.
A na jaką się zdecydowałeś?
Telefon LG l7 + NaviExpertPlus
lepszej nawigacji nie wiedziałem, a korzystałem z MioMov 500
No a jak wyglada sprawa nawigacji dla aut ciezarowych? Ma ktos jakies doswiadczenie?
niewiem czy we wszystkich....Ale przynajmniej w moim garminie jest wybor..samochod osobowy.....tryb pieszy.....ciezarowy..Mozna takze wybrac roznorakie drogi...omijac platne itp...Najlepiej popytac w dobrym sklepie..
Witam serdecznie, ja używam o kilkunastu lat TOMTOM'a obecnie ma TOMTOM GO 630, jeżdzę ciężarówką po europie i jestem bardzo zadowolony ( mapa TRUCK)
modecom, seria MX. Miałem MX, teraz szybszy MX3. Nie mogę narzekać, dobrze działa, nic się nie zwiesza, porządnie wykonany.
Używałem TomTom'ów, AutoMapy, Yanosika na Androida i Windows Phone, ale za najlepszą uważam nawigację Here Drive + dostarczaną przez producentów Nokii do swoich urządzeń. Bardzo szybko łapie sygnał, jest mega dokładna, bardzo często aktualizują mapy. Ma bardzo prosty, intuicyjny i czytelni interfejs. Nawigacja od Nokii nigdy mnie nie zawiodła! Naprawdę gorąco polecam!