Witaj!
Czy jesteś w stanie pomóc mi z kodowaniem kluczyka? Odzyskałem PIN Code i chciałbym wreszcie poznać uroki otwierania auta z kieszeni:) Też jestem z Rudy, mogę podać numer na priw.
To jest widok strony w wersji do druku
Jeśli w oryginale nie miałeś kluczyka z pilotem to możesz sie nie doczekać otwierania auta z kieszeni.
Jak chcesz coś kodować, to jedź do Polusia. Nawet jak kodu nie masz, to jest w stanie Ci go wyciągnąć.
Witam, mam kartw kodowa i problem z zakodowaniem pilota, probowalem roznych wersji FES i MES i za kazdym razem przy probie wykonania kodowania pojawia sie ten sam blad " Failed to execute, security access failed ". Moze ktos juz sie z tym spotkal ?? Dodam ze inne funkcje dzialaja, np kodowanie kluczyka. Uzywam OBD na bt.
Mozesz miec uszkozoną centralkę lub elektronike w pilocie.Mes-em , mozesz sprawdzic w zakladce 'nadwozie", naciskając przyciski w pilocie, czy jest reakja w programie.Szpec od pilotow samochodowych powinien temat ogarnąć.:rolleyes:
Mam ten sam problem co Ty w doblo 2003. Kiedy chce dodac pilota i mes pow zapytac o fiat code dostaje monit failed to executive. Nic nie pomaga, podpinalem 3 inne centralki ktore kupilem od tego modelu na necie i wgrywalem dumpa z orginalnego BCM. Mysle ze problem jest w centralce a nie pilocie. Bo brak wywolania polecenia o podanie kodu to problem komunikacji Can. Musze dorwac centralke gdzies i podmienic bo czuje ze tu jest problem. W BCM mam caly czas widoczny zainstalowany pilot ale nie dziala , nie moge drugiego dodac.
Czy ktoś z was kodował ponownie te same kluczyki które zostały usunięte. Programowałem kluczem matką i udaje się tylko po pewnym czasie blokuję się immobilajzer
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Czy ktoś z was kodował ponownie te same kluczyki które zostały usunięte. Programowałem kluczem matką i udaje się tylko po pewnym czasie blokuję się immobilajzer
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
witam.....
Hej, ktoś poleci dobry kabelek pod tą procedurę, czy tylko viaken?
Pmfactory jest dystrubutorem Mes-a w RP. Mam sprzet od nich, od kilku lat.Nie ma problemu z interfejsami,czy z polaczeniem się z autem.;-)
Hejka, podłączam sie do tematu kodowania kluczyka, ale w Fiacie Idea. Kupilem Fiata bez pilota centralnego, karte kodową posiadam. Kupiłem Chiński kluczyk, którego w Mes-ie jednak nie moge dodać. Po wpisaniu kodu i próbie naciskania pilota, celem jego wykrycia, wyświetla się błąd ze albo źle naciskam pilota, albo pilot nie działa?
P.S. pilot z kluczykiem jest surowy i czy przy tej próbie kodowania, powinien jednak juz byc zaprogramowany immobilaiser?
Jakis pomysł?
Mam pytanie - czy w stilo 1.2 5d z 2002r. które fabrycznie ma centralny zamek 'z kluczyka' (tzn. bez pilota) da się zakodować oryginalny kluczyk z pilotem do obsługi centralnego zamka ? W tym temacie było np że zamiast uniwersalnego sterownika z oddzielnymi pilotami lepiej wgrać jakiś fabryczny kluczyk z pilotem, jednak ostatnie pytanie pozostało bez odzewu. Tu na forum też nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na taki 'problem'
Zależy od body. Jak fabrycznie nie miał pilota do centralnego to nie wgrasz.