To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Jakich filtrów jeszcze używacie, chętnie sprawdzę, może trafie na jakiś zbliżony do oryginału. Póki co zostanę przy oryginale.
Jedyny producent, który robi wkłady filtrujące w formie zygzaka to Purflux (grupa Sogefi). Najprawdopodobniej Sogefi produkuje ten filtr dla Moparu. Odpowiednikiem oryginału (55242758) jest Purflux LS1042.
-
Cytat:
Napisał
Pioner
Jedyny producent, który robi wkłady filtrujące w formie zygzaka to Purflux (grupa Sogefi).
Dlatego przerzuciłem się na Purfluxa w obu wozidłach.
-
Cytat:
Napisał
Pioner
Jedyny producent, który robi wkłady filtrujące w formie zygzaka to Purflux (grupa Sogefi). Najprawdopodobniej Sogefi produkuje ten filtr dla Moparu. Odpowiednikiem oryginału (55242758) jest Purflux LS1042.
Dzięki, to będzie mój kolejny zakup.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Zaraz po tym poście zamowilem ten filtr i na wszelako dodatkowo oryginał, miałem złe przeczucia po filtrach do mondeo.
Oryginał jakieś 20zl jest droższy.
Przyszły i porównałem i zwróciłem HENGSTa, bo ma mniejsza powierzchnie filtrującą. On ma zakładki pionowo od góry do dołu a oryginał jeszcze po skosie na zmiane w obie strony. Foto obu w załączeniu. Oryginal na foto 2.
Dokładnie jak w mondeo, tylkotam to było łatwiej dostrzec bo wymienne były wkłady, tu trzeba świecić i się wgapiać przez otwory w środku.
Jakich filtrów jeszcze używacie, chętnie sprawdzę, może trafie na jakiś zbliżony do oryginału. Póki co zostanę przy oryginale.
Nie porównywałem, aż takiego hobby nie mam. Hengst produkuje filtry m. in. na pierwszy montaż do VW. Ja stosuje go od dobrych 80kkm, obecnie 135tkm jeszcze jeździ.
-
A mi tak zostało po mondeo, taka odchyłka :-)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Moment dokręcania korka spustowego oleju :
W 1.4 T-Jet : 18-20 Nm
W 1.4 16V 95KM : 40-50 Nm
Jaki jest numer części do tjeta
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Nr org do tjet korek spustowy: 55232574