To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
steyr
H7 ogarnąłeś więc nie ma co tłumaczyć. H11 montowałem od spodu, po zdjęciu dolnej osłony. Teoretycznie w nadkolach przednich powinieneś mieć włazy rewizyjne do wymiany żarówek H11. Co do tych ledów H11, ja przełożyłem z org. H11 uszczelki do tych ledów H11. Te żółte są za miekkie, żarówka po montaż w lampie ma widoczny luz na tych uszczelkach. W dodatku w tych ledach H11 pomiędzy żarówkę a ten plastik montażowy [ten ustalany na wkręcie] dałem trochę kleju do gwintów żeby cała żarówka po montażu w oprawie była bardziej stabilna.
Nie wiem czy dobrze to robiłem ale z jedna h7 walka 45 minut
Najgorzej z zabezpieczeniem żarówki bo trzeba było dół ściągnąć i założyć a to juz sztuka
Masz założone te osłony gumowe
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Nie wiem czy dobrze to robiłem ale z jedna h7 walka 45 minut
Najgorzej z zabezpieczeniem żarówki bo trzeba było dół ściągnąć i założyć a to juz sztuka
Masz założone te osłony gumowe
Najgorszy pierwszy raz, w tych ledach H7 najpierw montuje się tą czarną oprawkę w kloszu lampy a później led-a H7 wkłada się w tą zamontowaną oprawkę i przekręca.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Najgorszy pierwszy raz, w tych ledach H7 najpierw montuje się tą czarną oprawkę w kloszu lampy a później led-a H7 wkłada się w tą zamontowaną oprawkę i przekręca.
O matko nie wpadłem na to jutro będzie podejście do drugiej to pójdzie jak złoto. Dzięki za info.
Jak długo masz juz te ledy ? Zastanawiam sie nad trwałością.
A i jestem ciekaw jak 4300k by wyglądały.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
O matko nie wpadłem na to jutro będzie podejście do drugiej to pójdzie jak złoto. Dzięki za info.
Jak długo masz juz te ledy ? Zastanawiam sie nad trwałością.
A i jestem ciekaw jak 4300k by wyglądały.
Ja mam zamontowane od ok miesiąca póki co świecą:redface: Osłonę gumową mam zamontowaną, wszystko się mieści bez problemu. 5000K wg mnie są ok, świecą praktycznie jak fabryczne ledy jesli chodzi o barwę. Na drodze też jest ok, miałem 6000K wcześniej to miałem wrażenie że mi się oczy bardziej męczą podczas jazdy po zmroku.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
A przy przeciwmgielnych jest jakaś rzeźba czy pasuja. Dziś dotarly h7 wieczorem próby
Steyr jak h7 zakładałeś? Jak h11?
Tak wygląda różnica wizualna
Lampy bez soczewek?
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Lampy bez soczewek?
H7 z soczewką i led drl
-
Te H7 dają radę ... zamontowałem je u siebie i w końcu jak jadę drogami wiejskimi nieoświetlonymi to wszystko widać ...polecam ...zobaczymy jeszcze jak będzie z trwałością ale niech wytrzymają chociaż rok to i tak bedzie taniej niz mocne halogenowe ... a światło bielutkie i jasne ....nie są to ksenony ale naprawdę jest ok.
-
Dobra panowie teraz pytanie.która śruba regulacyjna służy do czego ta bliżej błotnika na pewno do wysokości mijania a tam pomiędzy mijania alu długimi do czego?
-
No pewnie jak w kazdej lampie, jedna sruba do wysokosci a druga lewo prawo
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
No pewnie jak w kazdej lampie, jedna sruba do wysokosci a druga lewo prawo
No chyba nie albo dlugo trzebaby kręcić
-
te śruby mają bardzo małą skuteczność regulacji światła na boki. Wiem bo to przerabiałem. Ciężko wyczuć kiedy zaczyna reagować na wkrętak
-
Cytat:
Napisał
jacek2
te śruby mają bardzo małą skuteczność regulacji światła na boki. Wiem bo to przerabiałem. Ciężko wyczuć kiedy zaczyna reagować na wkrętak
Dokladnie tak ale regulacja na boki jest i dodam ze byłem dziś na skp z moimi h7led w soczewce w celu sprawdzenia jak to świeci bo sam trochę podregulowałem . Wszystko jest ok i to co gość mi powiedział trochę mnie zdziwiło ze bardzo dużo osób przyjeżdża z takim tematem ale tylko u niektórych świeci to poprawnie. Nawet zdziwiony był barwą. Ja chyba zamówię na próbę jeszcze 4300k żeby zobaczyć jak to świeci. A i co do ustawienia fabrycznego lamp to moje były od wyjścia w fabryce za nisko i za wąsko ustawione.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Ja mam zamontowane od ok miesiąca póki co świecą:redface: Osłonę gumową mam zamontowaną, wszystko się mieści bez problemu. 5000K wg mnie są ok, świecą praktycznie jak fabryczne ledy jesli chodzi o barwę. Na drodze też jest ok, miałem 6000K wcześniej to miałem wrażenie że mi się oczy bardziej męczą podczas jazdy po zmroku.
A masz jeszcze te 6000k?
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Gomez405
A masz jeszcze te 6000k?
Ja mam 6000K, ale nie obraźcie się, nie jakie jakieś chińskie wynalazki z wiatraczkami tylko dobrej jakości retrofity Osrama. Może chińczyki mają inną skalę temeraturową.
Załącznik 37669Załącznik 37670
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
A masz jeszcze te 6000k?
Mam, jeżdżą w bagażniku. One są w słabszej odmianie z tej aukcji z ali.