To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Tipo -
Bo jest /był to jeden z ostatnich na rynku silników MPI
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Talarsw
Zobaczysz co bedzie za 3 lata liczac od dzisiaj. Teraz to auto jest jeszcze w salonach i jest relatywnie nowoscia na rynku. Poczekaj az bedzid lift albo niech bedzie juz te 7 lat na rynku. A kolega wlasnie pytal co bedzie w roku 2023... Zauwaz ze na rynku aut uzywanych wyposazenie traci na cenie. Za 3 lata nezeli wogole to auto jeszcze bedzie w sprzedazy to jak bedzie mozliwosc zakupu nawet golasa ale nowego za 45 a wyposazonego za tyle samo ale z 60tys na liczniku to co wybiora? Rynek pokaze ale ja od lat kupuje nowe auta i zauwazam pewne stałe tematy zwiazane ze sprzedażą. Najmniej tracą najbiedniejsze wersje.
Może i racja. W zasadzie sam rozglądam się za nówką. Mam dość używek i tej loterii oraz niepewności w trasie. A biorąc pod uwagę że coraz więcej ludzi stać na nowe auto to nie dziwię się że wybiorą biedne ale nowe.
Gdyby tylko tipo w podstawie miało elektryczne lusterka i fotel regulowany góra dół to brałbym tipo tipo. A tak milion rozterek :)
-
Dopłata do fotela regulowanego góra dół i elektrycznych lusterek to o ile pamiętam 750 PLN. Więc jeśli to dla Ciebie bardzo ważne kryterium, można już taką kwotę dopłacić.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Dobre markowe philips xtreme h7 w soczewkach świecą tak jak te okrojone z mocy ksenony... a jak do soczewki włożysz retrofity to ksenony mogą się schować...
Pozwolę sobie nie zgodzić się, chociaż robię to na podstawie 500X. Te 25-watowe bixenony świecą w 500X niesamowicie. Miałem 35-watowe bixenony w C5 (2014) i Full LEDy w 308 (2016), i 500X ze swoimi tanimi bixenonkami bije obydwu... H7 to zupełnie inna, mroczna bajka...
Retrofity są w zasadzie nielegalne na publicznych drogach;-) markowe dość kosztowne, te tanie potrafią umrzeć po miesięcu, fabrycznym reflektorom LED raczej nie dorównują...
Jest trochę samochodów na rynku z lampami xenonowymi, które biją dopiero "matrixy" i "lasery"...
-
Każdy może się niezgodzic :-)
Polecam lekturę narzekań właścicieli Leona z ledami po roku eksploatacji... podobno ciemnia :-)
Wszystkie powyższe oceny to subiektywne wrażenia... moja tez :-)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Polecam lekturę narzekań właścicieli Leona z ledami po roku eksploatacji... podobno ciemnia :-)
Po roku ciemnia, ale płacz się dopiero zacznie, jak te cuda zupełnie przestaną świecić:smile:
-
Cytat:
Napisał
Trump
Po roku ciemnia, ale płacz się dopiero zacznie, jak te cuda zupełnie przestaną świecić:smile:
I jak te wszystkie wirtualne kokpity szlag trafi. ASO już zaciera rączki 🤣
-
Cytat:
Napisał
Trump
Pozwolę sobie nie zgodzić się, chociaż robię to na podstawie 500X. Te 25-watowe bixenony świecą w 500X niesamowicie. Miałem 35-watowe bixenony w C5 (2014) i Full LEDy w 308 (2016), i 500X ze swoimi tanimi bixenonkami bije obydwu... H7 to zupełnie inna, mroczna bajka...
Prawdopodobnie wynika to nie z tego ze 25 W swieci lepiej niz 35 W a z tego że odbłyśniki się wypalają choć pewnie dałoby się to ogarnąć konstruując je nieco inaczej. Więc te nowe za chwile bedą świecić jak te stare. A w H7 ten proces to wgl szybciutko idzie.
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
MilleM przejdź się do salonu Fiata i zobacz czy Ci podejdą obecne modele. Byłem dzisiaj zobaczyć co się pozmienialo w stosunku do rocznika 2017, który posiadam.... to powiem że boli ten lifting.... W szczególności brak 3 zagłówka w standardzie ale to nie problem można domówić ale brak regulacji wysokości pasa kierowcy to dla mnie porażka. Dla mnie jako osoby wysokiej pasy w obecnej sytuacji (modele bez regulacji wysokości) w tipo nie mają sensu i z automatu odrzuciłbym to auto. Ewentualnie brał rocznikowo starsze ze stocka z regulacją i jakkosciowo chyb lepiej wykonane.
No właśnie brak regulacji wysokości pasa w samochodzie z roku 2019 to chyba jakaś porażka...chyba w Skodzie Felicii z 1998 regulacja taka była...
-
Ale w aktualnej astrze nie. Przynajmniej w wersji w której siedziałem
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ale w aktualnej astrze nie. Przynajmniej w wersji w której siedziałem
Szczerze powiem, że w swoich poprzednich kilku samochodach miałem regulacje pasów, ale z tego co pamiętam nigdy nie zmieniałem ustawień. Dla mnie większym minusem jest brak oświetlenia schowka. W nocy grzebać po ciemku ;) oglądałem to wczoraj dziura jest jakby ktoś lampkę ukradł. Rozumiem, że w wersji Tipo czy pop tak przyoszczedzili. ale Lounge ?? Zrobiłem pierwszy 1000 i moje spostrzeżenie dotyczy zestopniowania skrzyni biegów. Mega krótka 1 i 2. Z dwójki parę razy próbowałem ruszyć bez problemu płynnie przyspiesza .
-
No niestety, pod tym wzgledem to skrzynię popsuli, ale najważniejsze, że biegi wchodzą intuicyjnie, bez haczenia.
-
Cytat:
Napisał
Agszi
Tak się przy okazji zastanawiam przeglądając to forum i dochodzę do wniosku, że benzynowe Tipo wśród nowych samochodów jest chyba najbardziej gazowanym autem. Nie wiem czy jest taki drugi model tak mocno zdominowany przez LPG.)
Odpowiedź jest prosta, jedne z ostatnich silników do których można zamontować instalację 4 generacji bez dotrysków i itp. Stąd ta popularność wśród zwolenników lpg.
-
Pany, orientuje się ktoś kiedy będzie dostępny konfigurator Tipo 2020r? Czy może źle szukam?
-
Cytat:
Napisał
sum
Pany, orientuje się ktoś kiedy będzie dostępny konfigurator Tipo 2020r? Czy może źle szukam?
Ktoś pisał wcześniej że na chwilę obecną wyłączyli konfigurator w związku z jakimiś modyfikacjami . Obstawiam że dodają do niego wersję sport po prostu.