To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Stosowałem przez jakiś czas świece irydy Bosch-a. Ale po programie na 170KM zauważyłem że zbyt dużo cofa zapłon pod obciążeniem na tych świecach mimo 10tkm przebiegu i wróciłem do org. Po zmianie i powrocie do org odczułem różnice. Od tej pory nie kombinuje i kupuje NGK za 180pln i wymiana co 30tkm ze względu na lpg. Przy samej Pb jeździłbym dłużej.
-
Cytat:
Napisał
maurycy
Cenowo super , że też nikt wcześniej ich nie namierzył . Ja sam kupowałem za 240zł NGK .
Bo niby promocja. Wziąłem komplet zobaczymy, niby oryginał i od gościa co handluje oryginałami do włoszczyzny.
-
Swiece przyszły. Cóż można powiedzieć świece jak świece. Cena się wydaje dobra bo po innych sklepach są po prawie 5 dych za sztukę. Ale na pudełkach pisze magneti arelli oraz magiczne made in prc.
-
I ja zakupiłem i tez na to prc zwróciłem uwagę. U mnie wymiana dopiero za 9kkm, zobaczymy jak się sprawdza.
-
1.4tjet jest czuły na jakość świec, pytanie jak z ich jakością pod względem wytrzymałości przy dokręcaniu i itp.
-
No niby ricambi originali. Ja z moimi przebiegami to raczej za dwa lata będę zmieniał.
-
A ja już latem się przekonam :-)
-
Cytat:
Napisał
steyr
Stosowałem przez jakiś czas świece irydy Bosch-a. Ale po programie na 170KM zauważyłem że zbyt dużo cofa zapłon pod obciążeniem na tych świecach mimo 10tkm przebiegu i wróciłem do org. Po zmianie i powrocie do org odczułem różnice. Od tej pory nie kombinuje i kupuje NGK za 180pln i wymiana co 30tkm ze względu na lpg. Przy samej Pb jeździłbym dłużej.
Ja miałem problrm z Boschem na LPG, częste wypadanie zapłonu. Po powrocie na NGK problem praktycznie nie występuje
-
Najlepsze wg mnie do t-jet DENSO IXU27 moment dokręcenia 17Nm, przerwa 0,75+-0,05, wymiana wg serwisówki 30 tyś, Denso podaje 40tyś.
-
1 załącznik(i)
Załącznik 43690
Tak wyglądają po 44000 km, przegapiłem ;(
-
Cytat:
Napisał
galas771
E tam, w tym tygodniu mam na wymiane rozrządu Tipo tjet z lpg przebieg 143tkm rozrząd org. Świece poprzedni właściciel raz zmieniał za ten przebieg.
-
Czyli jednak ta jednostka napędowa można powiedzieć że jest pancerna xd grubo z tym rozrządem ;) ile lat ma rozrząd ? Tak z ciekawości pytam ;)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
steyr
E tam, w tym tygodniu mam na wymiane rozrządu Tipo tjet z lpg przebieg 143tkm rozrząd org. Świece poprzedni właściciel raz zmieniał za ten przebieg.
Jak wyjmiesz świece wrzuć fotę ;)
-
Cytat:
Napisał
galas771
Czyli jednak ta jednostka napędowa można powiedzieć że jest pancerna xd grubo z tym rozrządem ;) ile lat ma rozrząd ? Tak z ciekawości pytam ;)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak wyjmiesz świece wrzuć fotę ;)
2018r, dzisiaj auto na placu przeparkowałem i zaczął na wolnych obrotach nierówno pracować i zaczął mrugać Check że wypada zapłon. Chyba któraś świeca dokończyła żywota lub cewka, jutro będzie sekcja.
Mój rekordzista to 500L 1.4 95KM rozrząd przebieg 158tkm i 8 lat, ale to już był ostatni gwizdek dla paska taki był spękany. A to ten sam rozrząd jest stosowany w 1.2 16v, 1.4 16v i 1.4 tjet.
-
Niestety na cytowanej tutaj wielokrotnie aukcji:
https://allegro.pl/oferta/swiece-ory...uki-6895267105
sprzedają już świece Made in Thailand i nie FPT, tylko Mopar.
-
Kupiłem świeczki mopara po zniżce dla serwisy fiata, Masakra 290zł zapłaciłem ale to na pewno NGK MOPAR , doszedłem do wniosku że nie będe brał innych niŻ NGK przejechałem na poprzednich 40 tyś i wszystko było ok . Dlatego jak sobie policzysz ile kosztuje spokój to lepiej zapłacić więcej niż się bujać z problemami.
Uzywane świeczki ładne suche trochę okopcone ale to normalne po 40 tyśkm.