Dziękuję za szybką odpowiedz.
Pozdrawiam.
To jest widok strony w wersji do druku
Dziękuję za szybką odpowiedz.
Pozdrawiam.
Cześć!
Prosiłbym o pomoc, próbowałem włączyć kamerę cofania, ale w radiu nie działało, więc ją zresetowałem (wyłączyłem), ale teraz wyskakuje mi błąd o kodzie B222C-00 "Brak konfiguracji", którego nie mogę zostać usunięty. Czy moglibyście mi pomóc jakiej konfiguracji brakuje, bo podobno wszystko działa prawidłowo.Załącznik 44404
Hej,
Czy ktoś podejmie się zmiany radia podstawowego, na takie z android auto.
Mam już dość tego średniowiecza.
Piszcie na PW.
Aby mieć muzykę przez bluetooth, jest w Twoim przypadku kilka możliwości:
1) Transmiter FM (najtaniej, ale też najmniej wygodnie i jakość najgorsza)
2) dołożyć AUX (jeśli go nie ma) i kupić coś takiego: https://e-baseus.com/product-pol-170...samochodu.html (jakość będzie prawdopodobnie lepsza niż w transmiterze i nie będziesz musiał zmieniać ustawień w przypadku konfliktu ze stacją radiową
3) wymiana radia na uconnect 5 właśnie (tak naprawdę, dla Twoich potrzeb nie jest istotne czy kupisz radio z obsługą DAB, kamery cofania lub nawigacją, bo pewnych funkcji można po prostu nie używać lub nie aktywować kompem). Żeby działało jak należy, po wymianie radia trzeba zmienić konfigurację auta pod nową jednostkę przez OBD.
4) Wymiana na chińczyka z androidem - droższa opcja niż punkt 3 (zwłaszcza gdy kupisz 6 lub 8 GB RAMu, żeby to chodziło w miarę płynnie), ale instalacja jest plug and play, nie wymaga adaptacji programem diagnostycznym i ma większe możliwości.
Cześć od ponad roku mam problem z migającym przebiegiem, posiadam MES multiplexed pełną wersje jak i AlfaOBD ale do dziś nie umiem sobie z tym proradzić.
Opisze co i jak:
1. Fiat Tipo 2021 1.4 95 koni.
2. Problem z radiem, a dokładnie to z migającym przebiegiem (Osiowanie PROXI). Rok temu wymieniłem radio z fabrycznego tak zwany VP1 wersja z DAB (numer oryginału: 07357119820 ) na VP2 nawigacja bez DAB ( numer oryginału: 07356854330 ). dodam ze radio vp2 zostało kupione używane mam kod pin i przez rok działało idealnie tylko cały czas ten nieszczęsny migający przebieg. Aha i te radio VP2 jest z roku 2018. Dokupiłem antenę GPS fakra, pokazuje mapy idealnie. multifunkcyjna kierownica działa, USB działa, tylko ten nieszczęsny migający przebieg.
3. Posiadam MES pełną wersje z MES multiplexed oraz pełna wersje AlfaOBD na komputerze i obdlink MX+. Skopiowałem CUSTOM PROXI przed ingerencją i wielokrotnie próbowałem zmieniać bity ale bez skutku.
4.Podczas osiowania zawsze wyskakuje ETM - NIEUDANY! Błąd: żądanie poza zakresem
195 Byte - oryginalny kod
210 Byte -po zmianach, ale i tak nie działa
Załącznik 45068
Załącznik 45067
Bardzo proszę o pomoc, bo mam jeszcze tydzień wolnego i chciałbym sie pozbyć migającego przebiegu, bo mam za niedługo przegląd, a wiem ze sa diagności co się czepiają migającego przebiegu.
TIPO_SM jakbyś był w Łodzi, to mogę Ci to ogarnąć.
Przy okazji zobaczysz jak się to robi. Pierwszy raz Mesem nie dasz rady tego zrobić.
Jak coś napisz do mnie na priv