zauważyłem, że czujnik temp w samochodzie zawyża temperaturę o około 2-3 stopnie w stosunku do rzeczywistej (porównanie do wskazań temperatury na trasie na wyświetlaczach)
To jest widok strony w wersji do druku
zauważyłem, że czujnik temp w samochodzie zawyża temperaturę o około 2-3 stopnie w stosunku do rzeczywistej (porównanie do wskazań temperatury na trasie na wyświetlaczach)
To są czujniki bazujące na rezystancji, niestety mogą być między nimi odchyłki do około +/- 10 procent. Stąd mogą powstawać takie różnice.
Witam.
Czy jest sens wykonywać aktualizacje soft dla UConnect 5'' bez NAVI (Tipo Sedan 2016). Czy zmienia się coś / poprawia w samym radiu po aktualizacji ?
pozdrawiam
MM
A z którego źródła będzie bardziej wiarygodna?
- z czujnika pod lusterkiem
- z serwisu pogodowego, który pewnie jest gdzieś w Europie albo USA?
Skoro uconnect udostępnia temperaturę, to powinno być to jak najbardziej przydatne i użyteczne dla kierowcy. Tak niestety nie jest, dlatego napisałem, że temperatura "na tą chwilę" jest do du..y (bezużyteczna)
Kiedyś jak rano jechałem pokazało 20stC i rzeczywiście rano tak było, później w ciągu dnia było około 30 a uconnect dalej pokazuje 20 "na tą chwilę". Być może to tak działa, dla mnie więc to całkowicie bezużyteczne.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja bym poczekał na najważniejsza zmianę (jeśli kiedykolwiek ona będzie), czyli zmiana piosenki, stacji radiowej z kierownicy:)
JackTheNight
Interesuje mnie czy pod nowym firmware wgrywałeś już świeże mapy 1015? Czy wszystko poszło OK.
Pozdrawiam
Wgrywałem 1011 i teraz 1015 - także wszystko OK.
Udało mi się dotrzeć do informacji że opcja live jest przypisana do numeru seryjnego radia któremu TomTom udostępnia dane.
Numer uprawnionego radia sprawdzić możemy https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/m...services/fiat/
Na stronce podano też opłaty.
Usługi LIVE w Europie
1 rok
zł 199,95
Firmware radyjka zaktualizowane, zgodnie z opisem "JTN" Czas aktualizacji 35min. Ustawienia użykownika radia, nawigacji, telefonu, BT pzostały.
Pozdrawiam :lol:
JackTheNight w tym pliku Uconnect57.pdf ani slowa ze jest to takze do sedana? czy te oznaczenia VP i VP2 to rodzaje radyjek, ktore takze byly w montowane w sedanie 5 cali nav ?
Dnia 18-06-2018, 08:55 JackTheNight zamieścił listing. version.txt. Tipo2 Sedan to 356 i zaryzykował.
Przed aktualizacją miałem firmware 21.0.50.0 z 2014-04-01r. Teraz 23.0.69.0 CRC 7f7b z 2017-12-08 Hardware release:0.32.4.1 Firmware releace: 0.0.0.2Cytat:
USB SWL Medium for VP2R - full update for Fiat 356/358/359 variants and Chrysler MP variants including Bootstrap
Każdy aktualizuje na własne ryzyko, Lub ASO.
Będę w ASO z innym tematem to podpytam co i jak
Aktualizacja trwała u mnie niecałe 40 minut. Radio z navi, uconnect i dab. Nareszcie w pogodzie dni są tak, jak trzeba. Dzięki JTN :)