A wracajac do trzaskow w drzwiach. Cos mi sie zdaje ze tak jak krówka pisał że to będą rygle zamków
To jest widok strony w wersji do druku
A wracajac do trzaskow w drzwiach. Cos mi sie zdaje ze tak jak krówka pisał że to będą rygle zamków
Czy miał ktoś problem z dźwiękiem dochodzącym z miejsca gdzie chowa się górna część szyby? U mnie wygląda to tak, że na nierównościach słychać taki nieprzyjemny dźwięk, wydaje mi się, że to górna część szyby ociera jakoś o miejsce gdzie chowa się w drzwiach. Jeżeli delikatnie opuszczę szybę to dźwięk ustaje. Jeżeli tak to czy ktoś ma jakiś patent, który warto przetestować przed wizytą w ASO?
Przemekc1 ja tak miałem i znalazłem tego przyczynę. Opisałem to tutaj :
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/c.../66#post344071
Ostatnio też u mnie w tym miejscu stuka.
Tak na marginesie piękny okaz Tipulca. Niesamowite felgi :)
Znajac ich to nic nie slysza lub tttm :D
Myślę, że z tym nie będzie problemu, bo dźwięk jest ewidentny. Na początku po kupnie samochodu tego na pewno nie było.
A ja zauważyłem u siebie że trzaski wydobywają się z boczka drzwi w momencie gdy szyba jest na maksa w górze. Wtedy tak jak by podczas końcowego docisku szyba lekko przemieszczała się w kierunku listwy ozdobnej zewnętrznej (aż się lekko wygina jak by chciało ją wygiąć).
Jak trochę zluzuje szybę (ale dalej jest zamknięta) to jest cisza. Problem jest tylko od strony kierowcy - od strony pasażera cisza.
Wie ktoś może czy coś mogło się tam złamać lub poluzować w mechanizmie szyby?
Z góry dzięki za pomoc.
Marny ale brzydal te Twoje auto i to jeszcze brązowe... :)
O jakim dźwięku mówicie? bo mi coś trzeszczy/piszczy/chrobocze ale ja dałbym sobie rękę uciąć, że to coś w słupku B po stronie kierowcy.
Też tak mam. Niby w słupku b ale najpewniej w boczku drzwi gdzieś koło słupka właśnie.
U mnie jak zaczęło trzeszczeć, to posmarowałem uszczelki - problem solved
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Szary ale wszystkie uszczelki posmarowaleś? A dokładnie które?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Szary wyciągałeś boczek? I czym smarowałeś?
Tylko uszczelki drzwi, nic nie zdejmowałem
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka