To jest widok strony w wersji do druku
-
Hej,
Coś tam udało sie w temacie zadziałać.
Rsdio gra, płyty czyta, problem jest z mediaplayer. Zastanawiam się czy to nie wina b&m nav.
Zmienilem język z it na En, jednak wiele pozostawia do życzenia i nie wszystko widać w menu.
Czy ktoś posiada język Pl?
Czekam na ramkę propos to radio, przerobiłem stara, ale to nie to co bym oczekiwał...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...615498bca3.jpg
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
-
A jaki masz problem z media playerem? Co się dzieje po włożeniu pendrive? Na zegarach możesz przejść po folderach i odtwarzać? I co wtedy widać na instant nav?
-
Cytat:
Napisał
manic
A jaki masz problem z media playerem? Co się dzieje po włożeniu pendrive? Na zegarach możesz przejść po folderach i odtwarzać? I co wtedy widać na instant nav?
Więc tak. Aby odtworzyc pnedriva, trzaba odpalić go przez ikone "windows" na kierownicy. Foldery widzę, mogę wybierać co odtwarzać. Jednak na IN nie ma w ogóle info o tym co jest odtwarzane, Pendriva nie ma go przy wyborze "MEDIA". Obstawiam, że to wina B&M nav.
Dziś otrzymałem nakładkę PL na Soft, obecna EN mocno krzaczyła. Może coś się wyjaśni.
W weekend spróbuje pobawić się w ustawieniach osiowania, może jak tam pozmieniam to coś się ruszy.
Sama IN fajna, wnętrze lepiej wygląda. Montaż, podpięcie, zgranie wszystkiego... trzeba mieć trochę czasu na zabawę. Robię to z doskoku już z miesiąc, bo zawsze coś.
Jedyne co mnie skłoniło to cena nowej IN za jaką ją kupiłem;-).
-
Czyli jak rozumiem media jest wyszarzone na IN. Podłącz MES pod centrale B&M i odczytaj jej numer. Spróbuj zaktualizować soft B&M na blueandme.net. Możliwe że centralka B&M od wersji nav nie jest kompatybilna z IN. Zawsze można na próbę podmienić centralke ale wtedy rezygnujesz z nawigacji głosowej.
Co do IN, szkoda że nie obsługuje wejścia video mimo że na pinach jest taka opcja.
-
Mam już na dysku od jakiegoś czasu pliki do update B&M, nie mam czasy kiedy tego zrobić. Jest szansa, że uda mi się w weekend wygospodarować jakąś godzinkę ;-)
Jedzie do mnie Ramka ori, bo przerabiana z radia nie do końca jest tak jak powinno być.
Posiadam zmieniarkę na usb/sd/aux. Nie mam jej podłączone, bo nie ogarnąłem jeszcze pinlogii.
Co do Video, widziałem gdzieś na zagranicznych forach, że TV można odblokować ....
-
Obawiam się że IN nie obsługuje zmieniarką. Jak masz jakieś źródło związane z video w instant to podziel się, to byłby klucz do podłączenia kamery cofania. Oczywiście są na ebay całe kity wejścia video ale nie dość że drogie to ingeruja w taśmy połączeniowe wewnatrz IN. Myślałem o wykorzystaniu wejść opisanych na pinach ale to chyba fake.
-
Jak znajdę gdzieś ta stronę to pewnie że się podzielę. To była jedna z wielu jakie przeglądałem szukając pinologii.
Pewnie, że kamera cofania to najlepsze co mozna wyciągnąć ;)
Co do zmieniarki, wydaje mi się że wtyk C powinien to ogarnąć.
Muszle znaleźć w sieci pinologie zmieniarki.
-
Ja odkąd zamontowałem instant u siebie, to nie zrobiłem do tej pory jeszcze osiowania, poza migajacym licznikiem przebiegu wszystko w miarę działa choć nie na 100% funkcjonalnie, ale jak odtwarzam muzykę z pendrive, to biblioteke obsługuje przez kierownice i wyświetlacz w zegarach, wydaje mi się że po osiowaniu na instant nadal co najwyżej będzie info "media player"
-
Cytat:
Napisał
Rav3003
Ja odkąd zamontowałem instant u siebie, to nie zrobiłem do tej pory jeszcze osiowania, poza migajacym licznikiem przebiegu wszystko w miarę działa choć nie na 100% funkcjonalnie, ale jak odtwarzam muzykę z pendrive, to biblioteke obsługuje przez kierownice i wyświetlacz w zegarach, wydaje mi się że po osiowaniu na instant nadal co najwyżej będzie info "media player"
Działa Ci funkcja MyCar? Jeśli nie masz media playera to ustaw to o czym pisałem wcześniej (jak masz zwykłe b&m a nie wersję nav), czyli Informacja wyświetlana - Type5/RadioNav i będziesz miał media playera z poziomu instant a nie tylko z kierownicy.
-
Hmm musze spojrzec, bo dawno tam nie grzebalem. Wersje mam blue and me nav, wiec co to zmienia w zwiazku z media playerem? Najpierw musze dorwac pelna wersje mesa zeby moc zrobic to cale osiowanie, a w sumie tylko po to nie widzi mi sie kupowac licencji. Czyli poprawnie obsluga pendrive oraz informacje o tym co leci powinny tez wyswietlac sie na instant? U mnie jest nawet tak, ze jak zmieniam piosenke z kierownicy, to fale radiowe sie przestawiaja
-
Obawiwm się że będziesz miał ten sam problem. Czyli mając IN, oraz b&m nav, nie da się tego ogarnąć, aby działało prawidło. Mam identycznie jak Ty.
-
A osiowanie robiles?
A dobra, nie bylo pytania, przejrzalem caly temat
Ogolnie to jak wyeliminuje migajacy licznik to raczej nic juz mi nie bedzie przeszkadzalo, choc fajnie jakby media player zaczal funkcjonowac jak nalezy, a wlasnie tak jak pisales, jedynie wlaczyc to mozna windowsem, inna sprawa to sluchajac z pendrajwa, po wylaczeniu auta i wyjeciu kluczyka instant swieci jeszcze przez niedlugi czas.
Manic, w opcje Mycar moge wejsc, jednak przy probie zmiany czegokolwiek odrazu wywala a ekran glowny
-
Mycar nie działa, bo nie masz zrobione osiowania ;))
Czyli w skrocie, dodanie nowego urządzenia do systemu.
Z pendrive faktycznie jest problem, jednak można nauczyć się z tym żyć.
-
No no, ja wiem co to osiowanie, a co do tego pendrajwa to juz wiem co i jak i bede probowal z podmiana centralki na taka bez nav, w sumie i tak nie korzystam a moze zadziala w 100% jak nalezy
-
Osiowanie to nie wszystko. Aby działał prawidłowo MyCar musi być odpowiedni body computer i licznik.